•Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Δήμο Δράμας, 14-18 Ιουνίου 2021

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά στο Δήμο Δράμας. Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον «Ασκληπιό», το νέο Κινητό Πολυιατρείο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο θα στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και προσωπικό του Οργανισμού.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας, τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δράμας, και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Αναλυτικές Πληροφορίες:

  • Τοποθεσία: Κεντρική Πλατεία Δήμου Δράμας
  • Ημέρες διεξαγωγής της δράσης: Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021
  • Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 13:00μ..μ. – 20:00 μ.μ.
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 25210 21906, Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας – ΚΕΠ Υγείας Δήμου Δράμας

Η δράση της προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

• Τοίχος της Καλοσύνης Δράμα νέα δράση. “Από παιδί σε παιδί !!!”

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας υποστηρίζει και προωθεί τη δράση «Από παιδί σε παιδί ΙΙ» που διοργανώνεται από το Σωματείο Εθελοντικού και μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα  “Ο Τοίχος της Καλοσύνης”.

Δελτίο τύπου: Νέα δράση Από παιδί σε παιδί ΙΙΙ

Ο Τοίχος της Καλοσύνης για 3η τρίτη χρονιά πραγματοποιεί την πρωτότυπη  δράση  «Από παιδί σε παιδί» που αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες και γεμάτες ευαισθησία αλυσίδες αγάπης της εθελοντικής μας ομάδας.

 Μια  δράση με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας που πραγματοποιείται με στόχο να χαρίσουμε σχολικά είδη σε μαθητές, που τα χρειάζονται και θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με  αγάπη και χαμόγελο.

Η διαδικασία είναι απλή: όποιος έχει  κάποια τσάντα (σε καλή κατάσταση και καθαρή), μπορεί –αν θέλει –  να τη γεμίσει με διάφορα σχολικά είδη (τετράδια, κασετίνες, μολύβια, χάρακες, ξύστρες κ.τ.λ.) και να βάλει μέσα στην τσάντα ένα μήνυμα αγάπης για το παιδί που θα την παραλάβει. Το επόμενο βήμα είναι να έρθει σε επικοινωνία με το σωματείο μας, για να την ολοκληρώσει τη δωρεά του.

 Η  δράση θα ξεκινήσει από 1 Ιουνίου και θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι μέχρι 31 Αυγούστου. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει σ΄ αυτήν την τόσο ξεχωριστή αλυσίδα αγάπης χαρίζοντας σχολικά είδη και τσάντες, μπορεί να επικοινωνήσει με την εθελοντική ομάδα του Τοίχου της Καλοσύνης για να συνεννοηθεί για την παράδοση της δωρεάς του. Μπορεί  να καλεί στις δύο  τηλεφωνικές γραμμές του Τοίχου: 6945233637 & 698132200   ή να στείλει μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο: thewallofkindnessdrama@gmail.com            ή στις επίσημες σελίδες μας στο Facebook: Ο Τοίχος της Καλοσύνης Δράμα   και  Instagram: toixoskalosynhs_drama

Αφού ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των σχολικών ειδών, θα ακολουθήσει η ταξινόμησή τους από τους εθελοντές και κατόπιν συνεργασίας μας με τις πέντε (4) Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού (Δράμας, Νευροκοπίου, Δοξάτου , Προσοτσάντης και Παρανεστίου ) θα διανεμηθούν εγκαίρως πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στους μαθητές που έχουν ανάγκη.

Τις ημέρες αυτές που η κρίση της πανδημίας μας γεμίζει ανασφάλεια, η αγάπη, η συμπαράσταση, η εμπιστοσύνη,  η προσφορά, η αλληλεγγύη  και η συμμετοχή σας στις αλυσίδες αγάπης του σωματείου μας  αποκτούν το μεγαλύτερο νόημα…για όλους αυτούς τους λόγους αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη.

Με εκτίμηση,

Το Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας