ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ETWINNING “TOHUMLAR MİNİK ELLERDE / SEEDS IN LITTLE HANDS”

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες το 3ο πρόγραμμα eTwinning που συμμετείχε στο σχολείο μας με τίτλο: «TOHUMLAR MİNİK ELLERDE / SEEDS IN LITTLE HANDS». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2023 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς. Συμμετείχαν σε αυτό 19 σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στόχος του προγράμματος ήταν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τοπικά είδη σπόρων, να αντιληφθούν τη σπουδαιότητά τους στη βιώσιμη ανάπτυξη, να κατανοήσουν πως είναι ζωντανοί οργανισμοί που χρειάζονται φροντίδα και περιποίηση, να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση, να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν με παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων.
Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: Μπένα Μαρία

seeds

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενημέρωση των γονέων, τα παιδιά των οποίων θα φοιτήσουν τον Σεπτέμβρη ως προνήπια. Το θέμα ήταν η μετάβαση των παιδιών στο νηπιαγωγείο. Στην εκδήλωση αυτή είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που συνοδεύουν αυτήν τη σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών. Οι γονείς που παρευρέθηκαν έλαβαν πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για το πώς μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους αυτή την μεταβατική περίοδο. Σημαντική ήταν η συμβολή της ψυχολόγου του σχολείου μας, κυρίας Χρυσοβέργη Παναγιώτας (μέλος της ΕΔΥ).
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν!  Η συνεργασία και η υποστήριξη είναι καθοριστικές για την ομαλή μετάβαση των παιδιών.
Image 1