Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος “Προσέχω, Μαθαίνω, Νοιάζομαι” από το Λιμενικό Σώμα

Επισκέφτηκαν το Νηπιαγωγείο μας την Τρίτη 28 Μαΐου εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος Θεσσαλονίκης και υλοποίησαν στα παιδιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Προσέχω, Μαθαίνω, Νοιάζομαι”. Οι δύο λιμενικοί μίλησαν στα παιδιά για τους κινδύνους και τα μέτρα προφύλαξης στη θάλασσα, όπως επίσης και για τη φροντίδα και προστασία της .
Ευχαριστούμε πολύ για την εθελοντική παρουσίαση!!
PhotoCollage 1716879695778

ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ “Από το στάρι στο ψωμί”

Σήμερα Παρασκευή 24 Μάϊου επισκέφτηκε το σχολείο μας η επιστημονική ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών, αθλητικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων «Μικροί ήρωες». Τα παιδιά βίωσαν όλη τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, από το όργωμα και τη σπορά έως το ζύμωμα και το ψήσιμο. Αφού πρώτα έμαθαν για την ιστορία του ψωμιού, την πορεία από τη σπορά μέχρι την κατανάλωση (σπορά, θερισμός,αλώνισμα, άλεσμα, ζύμωμα, ψήσιμο), τα παραδοσιακά γεωργικά εργαλεία, τα είδη ψωμιού και δημητριακών, τα επαγγέλματα που αφορούν σε όλη τη διαδικασία, τη διατροφική αξία, τη μυθολογία – ιστορία – θρησκεία, φόρεσαν τις ποδιές τους και ζύμωσαν το ψωμί τους. Όσο ψήνονταν το ψωμί, καθηγητές Φυσικής Αγωγής απασχολούσαν τα παιδιά με αθλητικές δραστηριότητες, κατάλληλα προσαρμοσμένες στην ηλικία τους. Στη δράση συμμετείχε μαζί μας και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρυκόων.

stari psomi 2022 1080x1152 2

 

Κλιματική Αλλαγή στη Δρακοχώρα

To σχολείο μας πήρε μέρος με τις δραστηριότητες που υλοποίησε με θέμα την κλιματική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πλατφόρμα eesa/Climate Detectives Kids (https://climatedetectives.esa.int/el/dashboard/), όπου κατατίθενται project που εκπονούνται σε σχολεία της Ευρώπης. Τα παιδιά μέσα από συνεργατικές διαδικασίες διερεύνησαν και ενημερώθηκαν για τα αίτια της κλιματικής αλλαγής, όπως την καύση του άνθρακα, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, την αποψίλωση των δασών, την αύξηση της κτηνοτροφίας, τη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων που παράγονται από εξοπλισμό και προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Εξέτασαν τις συνέπειες του φαινομένου (π.χ. πλημμύρες, ξηρασία) και τις απέδωσαν εικαστικά. Τέλος,  κατανόησαν ότι ο πλανήτης μας αρρωσταίνει από την αλόγιστη χρήση του και αναζήτησαν τρόπους προστασίας του.

IMG a8fcd1f15729d2b665a6e0597ed4cfcf V