Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Τα παιδιά συμμετείχαν στην εκδήλωση για την επέτειο του 1821 με ποιήματα, τραγούδια, κατασκευές! Επίσης, με την παρουσία Γονέων και Κηδεμόνων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και παρέλασαν στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας.
Και του χρόνου 🇬🇷🇬🇷

IMG 7708 IMG 7707

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Screenshot 2024 02 28 at 23 15 17 Ανώνυμο σχέδιο

Έναρξη εγγραφών στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2024-25

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο υπ’ αρ. πρωτ. Φ.6/21380/Δ1/28-02-2024, οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν

από 1 έως 20 Μαρτίου 2024

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο νηπιαγωγείο εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι/ες μαθητές/τριες γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα (σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109). 

ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 

https://protieggrafi.services.gov.gr/ 

ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ: Δευτέρα & Τρίτη 10:30-12:30, Τετάρτη-Πέμπτη & Παρασκευή 9:00-11:00 ή κατόπιν ραντεβού (2310 414800)

Για την εγγραφή στο Νηπιαγωγείο απαιτούνται:

  1. Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση η οποία συμπληρώνεται από τους γονείς με τα ακριβή στοιχεία των μαθητών/τριών ώστε να γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση Πιστοποιητικών Γέννησης ή Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης των παιδιών.
  2. Πιστοποιητικό γέννησης του/της μαθητή/τριας, επίσημα μεταφρασμένο (μόνο για τους αλλοδαπούς μαθητές).
  3. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή/τριας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  4. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (από κρατικό νοσοκομείο ή από ιδιώτη παιδίατρο), σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.
  5. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή, πρωτότυπο και αντίγραφο (φωτοτυπία), από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Ως τούτο θεωρείται είτε: Α. λογαριασμός ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο ή δημόσιο πρόσφατο έγγραφο (όπως Ε9) Β. ΔΥΟ λογαριασμοί από ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η προσκόμιση ΔΥΟ λογαριασμών ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ π.χ. λογαριασμό κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας ΚΑΙ λογαριασμό παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.)
  6. Γνωμάτευση από ΚΕΔΑΣΥ ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία σε περίπτωση μαθητών-τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εφόσον υπάρχει.
  7. Φωτοτυπία Δικαστικής Απόφασης ή Ιδιωτικού Συμφωνητικού Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης).
  8. Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης έτερου γονέα/κηδεμόνα (μέσω gov. ή επικυρωμένη από ΚΕΠ)

Εγγραφή στο Ολοήμερο σχολείο/ Αναβαθμισμένο Ολοήμερο ή/και της Πρωινής ζώνης  

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης – δήλωσης των γονέων τους. Δικαίωμα εγγραφής στην Πρωινή ζώνη έχουν μόνο οι μαθητές-τριες που θα  φοιτήσουν στο Ολοήμερο σχολείο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και συνεργασία.

Η Διευθύντρια

Στυλιανή Λυτσιούση

Μπορείτε να δείτε παρακάτω την περιφέρεια της Σχολικής Περιφέρειας του Νηπιαγωγείου μας (όρια):

ΟΡΙΑ 1ΟΡΙΑ 2

2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ, Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη “Καραβάνια χωρίς σύνορα… Αναζητώντας την Πατρίδα της Καρδιάς μας”

Ολοκληρώθηκε το 2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με τίτλο: “Καραβάνια χωρίς σύνορα: αναζητώντας την πατρίδα της καρδιάς μας”. Σκοπός του προγράμματος είναι η πρώτη επαφή και γνωριμία των μικρών μαθητών με την έννοια και το λόγο ύπαρξης των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Η επιλογή του συγκεκριμένου εργαστηρίου δεν ήταν τυχαία, καθώς το θέμα του παρουσιάζεται συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα παιδιά έρχονται σε επαφή με έννοιες και εικόνες που πολλές φορές δυσκολεύονται να κατανοήσουν. Ελπίζουμε, μέσα από τις δραστηριότητες που οργανώθηκαν, να μπήκε ένα ακόμη λιθαράκι στη εξάλειψη της μισαλλοδοξίας και στον σεβασμό της διαφορετικότητας.

 

“ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην εκστρατεία “Μίλα Τώρα” που πραγματοποίησε το Χαμόγελο του Παιδιού εν όψει της 6ης Μαρτίου (Σχολικής Ημέρας Ενάντια στη Ενδοσχολική Βία και τον  Εκφοβισμό). Τα παιδιά του σχολείου μας δημιούργησαν τα δικά τους μηνύματα, τα οποία θα αναρτηθούν και θα προβληθούν αντίστοιχα στα social media του οργανισμού και στο site ”milatora.gr”.
IMG 7431 IMG 7445

IMG 7430

Δωρεές Γονέων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Διευθύντρια και οι μαθητές/μαθήτριες του 9ου νηπιαγωγείου Καλαμαριάς ευχαριστούμε θερμά τους γονείς του σχολείου μας για τη δωρεά κλιματιστικού, οθόνης προβολής για Projector, παιδαγωγικού υλικού (μπάλες και ζάρι από σφουγγάρι, για παιχνίδι χωρίς ζημιές και χτυπήματα) και πίστας beebot! Επίσης, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη στους γονείς εκείνους που βοήθησαν στην εγκατάσταση μέρους από αυτόν τον εξοπλισμό.
Η προσφορά σας διευκολύνει το εκπαιδευτικό έργο και συμβάλλει στην ευρεία χρήση ψηφιακών μέσων και εργαλείων στο σχολείο μας.

Έπαινος συμμετοχής

Σήμερα εκπρόσωπος της βιβλιοθήκης του Δήμου Καλαμαριάς επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο μας και έδωσε επαίνους και δωράκια στους μαθητές του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους στο 3ο πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας που διοργανώθηκε από τις βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς.

Το σχολείο μας κατέλαβε την 2η θέση του προγράμματος με την ανάγνωση συνολικά 1009 βιβλίων!

IMG 20240307 104256

dav

IMG 20240307 104235

dav