9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας

Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι…

ACTIONAID – “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2017”

Μαρ 201731

 

Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση που διοργάνωσε η ActionAid με σκοπό την αφύπνιση για το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους και στα πλαίσια του προγράμματος “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ & ΔΡΩ”, το σχολείο μας υλοποίησε κάποιες δράσεις. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε η ενασχόληση μας με το παραμύθι «Ο Μαχντί και ο Χαρταετός του Κόσμου», όπου μέσω της ανάγνωσής του επιχειρήθηκε η κατανόηση του θέματός του από τους μικρούς μας μαθητές, η διεξαγωγή συζήτησης και διαλόγου πάνω σε αυτό και τέλος η δραματοποίησή του με παράλληλη ακρόαση των τραγουδιών του παραμυθιού. Επιπλέον, ακολουθήσαμε τα βήματα του χαρταετού στο χάρτη, εντοπίσαμε και μάθαμε για τις χώρες από τις οποίες πέρασε. Στη συνέχεια, ακολούθησε η κατασκευή του χαρταετού, εντός του οποίου η επιθυμία των παιδιών ήταν να τοποθετηθούν οι βαλίτσες με τη βοήθεια των οποίων θα μετέφεραν τα μηνύματα συμπαράστασης και κατανόησης προς τα παιδιά πρόσφυγες. Τέλος, στην ουρά του χαρταετού πρόσθεσαν τις εικόνες ενός σχολείου, του σήματος της ειρήνης και μιας σειράς παιδιών που πιάνονται χέρι-χέρι, με σκοπό να δείξουν πως όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στην εκπαίδευση και στην ειρήνη.

 

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΗ - Action aid

 

DSCN1903 DSCN1907

 

 

DSCN1908

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

DSCN1933DSCN1934

από κάτω από: Γενικά| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ACTIONAID – “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2017”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Χαιρετισμός της Διευθύντριας του Σχολείου

Σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, που φιλοδοξεί να γίνει ένας εναλλακτικός χώρος συνάντησης εκπαιδευτικών, μαθητών/μαθητριών και γονέων. Μέσω αυτού επιδιώκουμε να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας καθώς και υλικό από τις δράσεις μας ως σχολική κοινότητα. Επιλέξτε από το μενού επάνω την ενότητα που σας ενδιαφέρει.

Καλή πλοήγηση!

Κατερίνα Παπαδά

Γιορτάζουν Σήμερα…

European Radio Logo

Ο καιρός στην πόλη μας…

Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Επισκέπτες

Ιστορικό

Σαν σήμερα

21/9: Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.
   - Σχετικές αναρτήσεις



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων