30 Απρ 2024

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Ολυμπιάδας

Συντάκτης: 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κάτω από: Γενικά
Την Τρίτη, 23/4/2024 οι μαθητές/τριες της Γ ‘ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κυρίες Σιαπανίδου Ζαχαρώ, Σίσιου Φανή και Πετρίδου Ελένη, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο στην Ολυμπιάδα.
Εκεί μας υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας, η κ. Φανή και ο κ. Γρηγόριος Καρασούνας, εμπνευστής και δημιουργός αυτής της εξαιρετικής συλλογής αντικειμένων καθημερινής χρήσης του προηγούμενου αιώνα.
Είδαμε το δωμάτιο μουσικής με το ποντικάκι που παραμονεύει να αρπάξει ένα μεζεδάκι από το τραπέζι των ορνανοπαικτών. Έπειτα επισκεφτήκαμε το δωμάτιο του αργαλειού με τη γατούλα να κάνει παρέα στη νοικοκυρά.
Στους διαδρόμους γνωρίσαμε διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του χωριού για να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινότητας.
Στο τελευταίο δωμάτιο μας περίμενε μια έκπληξη, καθώς ο κ. Καρασούνας δημιούργησε με πολύ μεράκι και επιμονή αντιγραφές αντικειμένων από την αρχαιότητα έτσι όπως τα έβλεπε από βιβλία και  επισκέψεις του σε διάφορα μουσεία.
Ευχαριστούμε για την εξαιρετική ξενάγηση που κέρδισε με το χιούμορ αλλά και τη διάθεση του ξεναγού ματο ενδιαφέρον και την προσοχή των μικρών μαθητών/τριών!
κατά την αποχώρησή μας ένας πελαργός βγήκε στο λιβάδι να μας αποχαιρετήσει και να μας θυμίσει την άνοιξη!

Τα σχόλια είναι κλειστά.