9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης

ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Ιαν 201920

Ευελπιστούμε αυτή η διαδικτυακή πύλη να αποτελεί μόνιμο πυλώνα υπεύθυνης και έγκυρης ενημέρωσης για μαθητές/τριες και γονείς/κηδεμόνες του σχολείου μας. Στο πλαίσιο αυτό παραθέτουμε έναν βραχυχρόνιο προγραμματισμό που αφορά σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της σχολικής μας μονάδας για το επόμενο χρονικό διάστημα (ως το τέλος του μήνα). Υπενθυμίζουμε ότι οποτεδήποτε σημειώνεται κάποια μεταβολή/αλλαγή στοιχείων ή χρειάζεται να επισυναφθεί νεότερη πληροφορία, αυτό θα γίνεται με τη δέουσα προσοχή και σχετικά άμεσα. Για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου ο προγραμματισμός θα έχει την ακόλουθη εικόνα:

 

   Στις 22 Ιανουαρίου 2019(ημέρα Τρίτη) οι μαθητές/τριες του Δ1 τμήματος θα επισκεφθούν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (κέντρο Αθήνας,Βικτώρια) όπου θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας.

Στις 24 Ιανουαρίου 2019(ημέρα Πέμπτη) οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης  θα επισκεφθούν το Ευγενίδειο Ίδρυμα(Πλανητάριο) για την παρακολούθηση της παράστασης «Λουτσία το μυστικό των πεφταστεριών»(η νέα ταινία που παρουσιάζεται στο Πλανητάριο και γοητεύει μικρούς και μεγάλους)

Στις 25 Ιανουαρίου 2019(ημέρα Παρασκευή)  οι μαθητές/τριες των τάξεων Ε΄και ΣΤ΄θα μεταβούν στον πολυχώρο «Planet Physics»(επιστημονικός παιδότοπος αυτοπροσδιορίζεται),όπου θα παρακολουθήσουν διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται σε πειράματα της Φυσικής επιστήμης

Την ίδια ημέρα (Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019) θα υπάρξει εφαρμογή του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο»(Σαββατοκύριακο χωρίς εργασίες).

Στις 28 Ιανουαρίου 2019(ημέρα Δευτέρα) θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η αφηγηματική θεατρική παράσταση «Η φάρμα των ζώων»από τον Γεράσιμο Γεννατά (πρόκειται για συνεργασία/προσφορά του Δήμου Πετρούπολης).

Στις 30 Ιανουαρίου 2019(ημέρα Τετάρτη) έτσι όπως προκύπτει με τα ως τώρα δεδομένα το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό λόγω της αργίας των Τριών Ιεραρχών.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019    

Απεργία Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019

Ιαν 201913

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι  λόγω της απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 από την Ομοσπονδία μας (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) και λόγω της πρόθεσης κάποιων εκπαιδευτικών του σχολείου μας να λάβουν μέρος σ’ αυτή, καλό θα ήταν φέρνοντας τα παιδιά σας στο σχολείο  να ενημερωθείτε σχετικά με τα τμήματα των οποίων οι δάσκαλοι/λες απεργούν.

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απεργία Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019    

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Ιαν 201911

Η θεματολογία του συγκεκριμένου προγράμματος σεμιναρίων συνάδει με την φιλοσοφία του σχολείου μας να προσφέρει πολυδιάστατη ενημέρωση στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας σε ποικίλα πεδία.

 

«Πώς θα προστατεύσω

το παιδί μου από

σεξουαλική κακοποίηση;»:

Δωρεάν σεμινάριο στα Public

Συντάγματος

Αν είστε γονείς, όπως κι εμείς, δεν γίνεται να μην έχετε σιχαθεί πια να ακούτε κάθε τόσο για κάποιον παιδεραστή που συνελήφθη κάπου, κοντά ή μακριά μας, δεν έχει σημασία, και για τις ζωές των παιδιών που κατέστρεψε. Το ακόμα πιο τρομακτικό, όμως, είναι το στατιστικό δεδομένο, ότι ένα στα πέντε παιδιά θα βιώσει κάποια στιγμή στην (παιδική) ζωή του κάποιας μορφής σεξουαλική παρενόχληση ή ακόμα και κακοποίηση. Να σας πούμε και το χειρότερο; Το άτομο που θα διαπράξει αυτό το έγκλημα, θα είναι πιθανότατα από το στενό περιβάλλον του παιδιού.

Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον αναγκαίο, να βρεθείτε στο πρώτο δωρεάν σεμινάριο του Infokids για το 2019:

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στις 12:00, το Infokids.gr και η Συστημική ψυχοθεραπεύτρια κ. Λίνα Λυκομήτρου περιμένουν όλους τους γονείς σε μια δωρεάν ομιλία στα Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων – 5ος όροφος), με θέμα «Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;».

Μαζί της θα βρίσκεται και η δικηγόρος Σοφία Αλεξία Βέννη, η οποία έχει τεράστια πείρα στο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, αφού, εξάλλου, ήταν εκείνη που υπερασπίστηκε τα ανήλικα αγόρια του οικοτροφείου «Σπίτι του Παιδιού» στον Πειραιά, κατά την δίκη του Κώστα Λαλαούνη, πρώην προέδρου του οικοτροφείου, ο οποίος καταδικάστηκε τελικά για τη σεξουαλική (και όχι μόνο) κακοποίηση που τους ασκούσε. Ακόμα, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την σύμβουλο ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια κ. Μαίρη Σακελλαρίου, η οποία θα συμβάλλει παραγωγικά στη συζήτηση.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΔΩ.

Προσοχή: Εφόσον συμπληρώσατε επιτυχώς τα στοιχεία σας ΔΕΝ θα ακολουθήσει άλλο mail επιβεβαίωσης από εμάς.

 

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με προσωπικές ερωτήσεις, κατά τις οποίες η κα. Λυκομήτρου, η κα. Βέννη και η κα. Σακελλαρίου θα απαντήσουν σε απορίες και προβληματισμούς των γονιών, αναφορικά με τα επιμέρους «παρακλάδια» της παιδικής σεξουαλικής αποπλάνησης ή και κακοποίησης, συζητώντας μάλιστα αληθινά περιστατικά που οι ίδιες έχουν αντιμετωπίσει. Η δε κ. Βέννη θα δώσει και συγκεκριμένες συμβουλές νομικής φύσης, για το πώς να χειριστεί ένα γονιός την υποψία ή και ανακάλυψη, ότι το παιδί του δέχεται σεξουαλική κακοποίηση, προκειμένου να δικαιωθεί και νομικά.

Μάθετε περισσότερα για την κ. Λυκομήτρου εδώ και παρακάτω:

Η κ. Λυκομήτρου Λίνα εργάζεται ως Συστημική ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα και στο Ναύπλιο. Επίκεντρό της ήταν και είναι τα παιδιά, οι έφηβοι και οι οικογένειές τους. Από το 2017 έχει ξεκινήσει μια δράση ενημέρωσης σε γονείς και εκπαιδευτικούς με σκοπό την Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης και πραγματοποιεί ομιλίες σε χώρους όπως σχολεία, συνέδρια και εκδηλώσεις με θέματα που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά.

Από το Infokids.gr

από κάτω από: Γενικού ενδιαφέροντος | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ    

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ

Ιαν 201911

Για κυριακάτικο περίπατο επιλέγεται ένας χώρος που σέβεται τον επισκέπτη του (μακάρι να μπορούσαμε να ισχυριστούμε το ίδιο και για το γειτονικό μας πάρκο «Αντώνης Τρίτσης») και που γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός με τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί.

 

Κάθε μέρα, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλες και όλους! Τις Κυριακές όμως, κρύβει και κάτι διαφορετικό: ποδηλατικές δράσεις, μαθήματα roller skates, περιβαλλοντικές και μουσικές δραστηριότητες για παιδιά και για ενήλικες! Όλα βρίσκουν την θέση τους στο Λαχανόκηπο, στο προαύλιο του Κέντρου Επισκεπτών και στον Μουσικό Κήπο!
Ειδικοί εκπαιδευτές προσφέρουν μαθήματα ποδηλάτου σε παιδιά και ενήλικες!
Τα παιδιά διδάσκονται πώς να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες, ενώ εκείνα που γνωρίζουν ήδη μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους.
Οι ενήλικες, που δεν ξέρουν ποδήλατο, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά προσαρμοσμένα μαθήματα. Κυριακή 13/01 | 11.00 – 15.00ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Για παιδιά 10 ετών και άνω και τους γονείς τους και για ενήλικες
Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας
Μέσα από αυτό το εργαστήριο λύνονται όλες οι απορίες γύρω από το ΒΜΧ!
Ποια είδη υπάρχουν, ποιοι τύποι ποδηλάτου, ποια είναι η σωστή στάση σώματος και πώς στήνεται σωστά ένα ποδήλατο ΒΜΧ. Και φυσικά, πώς κάνουμε διάφορα παλιά και νέα κόλπα!*Θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι κατηγορίες ποδηλάτων ΒΜΧ. Κυριακή 20/01 | 11.00 – 15.30

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Για εφήβους 12 – 18 ετών
Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

Μέσα από το εργαστήρι «Ένας σπόρος ταξιδεύει«, παιδιά και γονείς εξερευνούν το Πάρκο!
Ακολουθώντας τη διαδρομή των φυτών που συνδέονται με την ιστορία του τόπου μας από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο, από τόπο σε τόπο, από φυτό σε φυτό, αναζητώντας το μυθικό σπόρο που θα δώσει το δέντρο του μέλλοντος.Κυριακή 13, 27/01 | 10.30 – 12.00ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

Για παιδιά 4-9 ετών και τους γονείς τους 
Έως 30 συμμετοχές, 15 παιδιά & 15 συνοδοί, την φορά
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Μέσω της σειράς συναντήσεων και εργαστηρίων με τίτλο «Τα φυτά που μας φροντίζουν: Ο κόσμος των φυτών«, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την ιστορία των φυτών, τις μεθόδους καλλιέργειάς τους, καθώς και τις χρήσεις τους, με τελικό «σταθμό» τη δημιουργία ενός παραγωγικού παρτεριού με ενδημικά φυτά και παραδοσιακές ποικιλίες στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος!

Κυριακή 20/01 | 11.00 – 13.00

ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

Για ενήλικες 
Έως 30 συμμετοχές
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Στο μάθημα «Κύκλος κρουστών για οικογένειες«, τα ρυθμικά παιχνίδια συνοδεύουν τις μεταλλικές, μουσικές πλάκες εδάφους, δημιουργώντας κινητικές μελωδίες, ήχους και τραγούδια πάνω σε πεντατονικές μελωδίες και κρουστά!
Κυριακή 20/01 | 12.00 – 14.00ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Aπευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω και τις οικογένειες τους, με ή χωρίς αναπηρία
Έως 40 συμμετοχές
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας
Ο κύκλος κρουστών αποτελεί μια συνάντηση, όπου τραγούδια από την Αφροβραζιλιάνικη παράδοση συνδυάζονται με τις πεντατονικές μελωδίες και μεταφράζονται μέσα από τις μεταλλικές, μουσικές πλάκες εδάφους στον Μουσικό Κήπο!

Κυριακή 13, 27/01 | 12.00 – 14.00

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Για ενήλικες, με ή χωρίς κινητικές αναπηρίες
Έως 30 συμμετοχές
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Μέσα από αυτοτελή εισαγωγικά μαθήματα, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να εξασκήσουν την ισορροπία τους κάνοντας βόλτες με πατίνια, και φυσικά, να διασκεδάσουν!

*Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν δικό τους εξοπλισμό (πατίνια, κράνη, επιγονατίδες).

Κυριακή 27/01 | 12.00 – 14.00

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Για παιδιά 6-12 ετών 
Έως 15 συμμετοχές
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, που στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχουν ελεύθερη είσοδο. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ.
Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, το νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Δευτέρα-Πέμπτη: 06.00-22.00
Παρασκευή-Κυριακή: 06.00-00.00Στίβος,  Φάρος: 06.00-00.00
Κέντρο Επισκεπτών: 09.00-22.00Πρόσβαση & Δωρεάν Υπηρεσία Shuttle Bus

από κάτω από: Γενικού ενδιαφέροντος | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ    

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «FORTNITE»

Ιαν 20199

Αναδημοσιεύουμε από το «protothema.gr» ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο που αφορά πάρα πολλούς γονείς του σχολείου μας, αφού έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί/ές μαθητές/τριές  μας  (κυρίως αγόρια) ασχολούνται φανατικά με το διαδικτυακό παιχνίδι «Fortnite». Στο συγκεκριμένο άρθρο επισημαίνονται οι σοβαροί κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την συνεχή ενασχόληση με τέτοιου τύπου διαδικτυακά παιχνίδια καθώς και η σαρωτική μορφή/χιονοστιβάδα που έχει λάβει η επίδραση του παιχνιδιού»Fortnite» σε μια τεράστια ηλικιακή γκάμα εφήβων αλλά και προεφήβων.

Fortnite: Το εθιστικό παιχνίδι

που μεγαλώνει άγρια παιδιά

fortnite

 

 

Αν και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017, το παιχνίδι της εταιρείας Epic έχει φτάσει να είναι σήμερα στην πρώτη θέση της προτίμησης των gamers όλου του κόσμου αφού τουλάχιστον 130 εκατομμύρια χρήστες (!) ασχολούνται σχεδόν καθημερινά με αυτό.

Παρότι το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω, έχει καταφέρει να διεισδύσει και σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες και κυρίως στα παιδιά από 7 έως και 12 ετών, αλλά και σε ενήλικες, οι οποίοι αφιερώνουν αρκετές ώρες της καθημερινότητάς τους μπροστά από μια οθόνη παίζοντας μανιωδώς.Το «Fortnite» είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης με αρκετή δράση και περιλαμβάνει δύο είδη: το «Fortnite Save the World» και το «Fortnite Battle Royal». Στο πρώτο υπάρχουν τέσσερις παίκτες που πολεμάνε ζόμπι και άλλα τέρατα και προστατεύονται φτιάχνοντας οχυρά, ενώ στο δεύτερο οι 100 παίκτες που παίζουν πρέπει να πολεμήσουν μεταξύ τους και στο τέλος να μείνει μόνο ένας ζωντανός. Το «Fortnite Battle Royal» είναι ένας συνδυασμός του παιχνιδιού «Minecraft» (ο παίκτης φτιάχνει οχυρά και πόλεις) και της σειράς ταινιών «Hunger Games» (Αγώνες Πείνας), εκεί όπου 12 αγόρια και 12 κορίτσια ηλικίας 12-18 ετών είναι αναγκασμένα να αγωνιστούν μέχρι θανάτου έως ότου απομείνει ένας και μόνο νικητής. Στο «Fortnite Battle Royal» 100 παίκτες πέφτουν από ένα ιπτάμενο λεωφορείο σε ένα νησί και πρέπει να εξοντώσουν ο ένας τον άλλον μέχρι να μείνει μονάχα ένας ζωντανός που θα είναι και ο νικητής. Για να γίνει αυτό ψάχνουν για όπλα, φτιάχνουν οχυρώσεις. Ανάλογα με τον παίκτη, άλλος θα είναι επιθετικός, άλλος θα προτιμήσει τις συμμαχίες, ενώ άλλοι θα κρυφτούν και θα επιτεθούν αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο.

Τι γίνεται στην Ελλάδα

Ο μικρός Αλέξανδρος, μαθητής της Δ’ Δημοτικού σε σχολείο της Ηλείας, παρόλο που δεν παίζει στο τάμπλετ του το «Fortnite», ζητά επίμονα από τη μητέρα του να του αγοράσει την καινούρια κονσόλα που υποστηρίζει το εν λόγω παιχνίδι. Αν και δεν το έχει παίξει καθόλου, γνωρίζει πολύ καλά να κινείται στους ρυθμούς του «The Floss», που είναι ένα από τα δεκάδες είδη χορού του «Fortnite», ενώ ζητά να του αγοράσουν τις αντίστοιχες κάρτες με τις φιγούρες των παικτών από το περίπτερο και συζητά όλη την ώρα με τους φίλους του για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Το παιχνίδι αυτό αν και ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2017 έχει μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο και κυρίως σε παιδιά του Δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου. Αν και δεν επιτρέπεται να παίζεται από μαθητές του Δημοτικού, τα παιδιά μπαίνουν από νωρίς σε αυτό το παιχνίδι, ακόμη και αν δεν το έχουν στην κονσόλα, στον υπολογιστή ή στο τάμπλετ τους. Αυτό γίνεται από τις κάρτες, τις τάπες, τα κουκλάκια και τα αυτοκινητάκια που μπορεί να βρει κανείς στο περίπτερο. Αλλά και επειδή το παιδί που θα μπει στο YouTube μπορεί να βλέπει άλλους να το παίζουν. Έτσι έχουμε παιδιά που στο σχολείο μιλούν με τους φίλους τους γι’ αυτό το παιχνίδι, ανταλλάσσουν κάρτες με τις φιγούρες και χορεύουν όπως οι ήρωες του παιχνιδιού», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο γιατρός Γιώργος Κορμάς, διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet4kids).

fort1

Σύμφωνα με τον κ. Κορμά, στη γραμμή βοήθειας του κέντρου στο help-line (210 6007686) το 80% των κλήσεων είναι από γονείς οι οποίοι τηλεφωνούν για το «Fortnite». «Μιλάμε για ένα βίαιο παιχνίδι, για μια μανία πια, δεν υπάρχει παιδί που να μην παίζει, που να μη συμμετέχει στη κουβέντα γι’ αυτά τα θέματα. Οι γονείς είναι σε απόγνωση, είναι στα κάγκελα, έχουν τρελαθεί με αυτό που συμβαίνει. Έχουμε πολλές κλήσεις πλέον για παιδιά που έχουν αναπτύξει συμπτώματα εξάψεων και επιθετικής συμπεριφοράς, παρόλο που παίζουν μία με δύο ώρες την εβδομάδα. Τι σημαίνει αυτό; Εννοώ ότι ένα παιδί που έχει μανία με αυτό το παιχνίδι παραμελεί τις δραστηριότητές του, δεν φροντίζει τον εαυτό του, έχει εκνευρισμό και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το παιχνίδι. Όλα αυτά τα συμπτώματα τα εμφανίζουν παιδιά τα οποία παίζουν ελάχιστο χρόνο. Και αυτό γιατί είναι τόσο καθολικό το παιχνίδι αυτό και απασχολεί τόσο πολύ τη μαθητική κοινότητα που πλέον ακόμη και αν ένα παιδί δεν παίζει θα το βρει στο Διαδίκτυο, θα πηγαίνει και θα βλέπει στο YouTube τους παίκτες που παίζουν αυτό το παιχνίδι, θα μιλάει με τους φίλους του γι’ αυτό το παιχνίδι, θα χορεύει όπως οι ήρωες των παιχνιδιών. Είναι μια καθολικότητα που δεν έχει προηγούμενο. Έτσι εμφανίζουν τα παιδιά συμπτώματα εξάρτησης παίζοντας ελάχιστα γιατί το μυαλό τους, η διάθεσή τους, το ενδιαφέρον τους, η καθημερινότητά τους είναι στραμμένα μόνο στο παιχνίδι. Δεν μιλάμε για ένα απλό παιχνίδι, μιλάμε για τρόπο ζωής, για μια καθημερινότητα του παιδιού όπου πλέον ο γονιός είναι αδύναμος να διαμορφώσει το περιβάλλον όπου αναπτύσσεται το παιδί του», λέει ο κ. Κορμάς επισημαίνοντας τον κίνδυνο εθισμού.

Πριν από λίγο καιρό η γνωστή ηθοποιός Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους είπε ότι τα παιδιά της παίζουν φανατικά το «Fortnite» και παραδέχτηκε ότι μαζί με τον σύζυγό της προσπαθούν να τους βάλουν όρια, αλλά εκείνα αντιστέκονται σθεναρά. «Το πρόβλημα είναι η απόγνωση στην οποία φτάνει ένας γονιός, γιατί ακόμα κι αν περιορίσει στο παιδί του το Διαδίκτυο και του πει ότι θα παίζει μια ώρα ή δυο ώρες την εβδομάδα, δεν σημαίνει ότι εκείνο θα σταματήσει να παίζει με το “Fortnite”. Στα τηλεφωνήματα στη γραμμή βοήθειας έχουμε ακούσει για περιστατικά γονιών που τους χτύπησαν τα παιδιά τους, για παιδιά που έφυγαν από το σπίτι όταν τους περιόρισαν τον υπολογιστή, ενώ θυμάμαι πρόσφατα είχαμε μια περίπτωση μαθητή Γυμνασίου που έφυγε από το σπίτι του, πήγαινε και έτρωγε στα συσσίτια της Εκκλησίας και έπαιζε σε μια αποθήκη που του είχε δώσει ένας φίλος του. Μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις. Είναι πολύ τραγικό να βλέπεις ένα παιδί να λιώνει στον υπολογιστή», τονίζει ο κ. Κορμάς.

Ο κ. Γεράσιμος Παυλάτος, πατέρας τριών παιδιών, έχει βρει τη χρυσή τομή, όπως είπε στο «ΘΕΜΑ», σχετικά με το παιχνίδι. Αφήνει τον μεγάλο του γιο να παίζει για συγκεκριμένο χρόνο, ενώ μέσω ειδικών εφαρμογών που έχει το παιχνίδι έχει αποκλείσει αγνώστους να παίζουν με το παιδί του και έχει απενεργοποιήσει βωμολοχίες που είναι πιθανόν να ακούσει ή να διαβάσει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. «Εμείς στην ηλικία των παιδιών μας είχαμε τα φλιπεράκια και τα ηλεκτρονικά που πηγαίναμε. Σήμερα η διασκέδαση είναι το «Fortnite». Ένα παιχνίδι που με τη σωστή χρήση το παιδί μπορεί να παίξει, αφού όμως πρώτα έχει ολοκληρώσει τις μαθητικές του υποχρεώσεις και τις εξωσχολικές αθλητικές δραστηριότητές του». Φυσικά υπάρχουν και πολλοί γονείς που το έχουν απαγορεύσει στα παιδιά τους γιατί μπορεί να έρθουν σε επαφή με αγνώστους, αλλά και διότι, αν και δεν χαρακτηρίζεται από εικόνες βίας, η κεντρική ιδέα του είναι ότι μονάχα ένας παίκτης θα επιζήσει σκοτώνοντας τους υπόλοιπους. Άλλωστε τα γραφικά του είναι καρτούν, ενώ όταν ένας αντίπαλος σκοτώνεται δεν υπάρχει αίμα, αλλά είτε εξατμίζεται, είτε πέφτει στο έδαφος αναίμακτα.

sfakianakis

«Μόνο την τελευταία εβδομάδα είχαμε σχεδόν 50 κλήσεις από γονείς που μας μιλούσαν για το “Fortnite” και πόσο επηρεάζει τη ζωή των παιδιών τους, αφού δεν διαβάζουν, δεν ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες και δείχνουν επιθετική συμπεριφορά», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρος του Ινστιτούτου Cyber Security International Institute (CSIi). Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, επειδή το παιχνίδι αυτό δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν ομάδες και να συνομιλήσουν με άλλους παίκτες είτε μέσω μηνυμάτων είτε με μικρόφωνο στα λεγόμενα chatrooms είναι πολύ πιθανόν ένας παίκτης να κάνει φίλο κάποιον άγνωστο, ο οποίος πιθανόν να είναι παιδόφιλος ή κάποιο άλλο παραβατικό στοιχείο. «Για τον λόγο αυτό επισημαίνουμε στους γονείς να βρουν τη σχετική ρύθμιση και να την επιλέξουν ώστε τα παιδιά να έχουν πρόσβαση μονάχα με τους πραγματικούς φίλους που παίζουν και εκείνοι, γιατί είναι γνωστό ότι μέσα από chatrooms αλλά και τα διάφορα fora δρουν οι παιδόφιλοι και άλλα παραβατικά άτομα», εξηγεί ο κ. Σφακιανάκης.

Ωστόσο, στον αντίλογο για την επίδραση του συγκεκριμένου παιχνιδιού υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι εφόσον ο γονέας θέσει το «μέτρο» -όπου μέτρο, οι ώρες και οι ημέρες που θα παίζεται- το παιδί μπορεί να δεχτεί κάποιες θετικές επιδράσεις, όπως η βελτίωση κάποιων γνωστικών δεξιοτήτων που είναι η συγκέντρωση της προσοχής, η παρατηρητικότητα, η δεξιοτεχνία και η ικανότητα άμεσης επίλυσης προβλημάτων. Επίσης, μέσω των νικών του το παιδί μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση, ενώ αποτελεί και μέσο κοινωνικοποίησης μια και μιλά με τους φίλους του, συζητά για τις επιδόσεις και ανταλλάσσει πληροφορίες.

Κέρδη 3,5 δισ. δολαρίων για την εταιρεία

Το να κατεβάσει κανείς την εφαρμογή του παιχνιδιού δεν κοστίζει και το «Fortnite» υποστηρίζεται από όλες τις πλατφόρμες και τα smartphones, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεγάλη του επιτυχία. Ο παίκτης μπορεί να παίξει από 20 λεπτά -όσο διαρκεί περίπου μια πίστα- μέχρι όσες ώρες αντέχει, γεγονός που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους γονείς, αφού πολλά παιδιά ξεπερνούν κατά πολύ τις τέσσερις ώρες ημερησίως μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Σύμφωνα με στοιχεία, το «Fortnite» έχει αποφέρει στην εταιρεία έσοδα άνω των 3,5 δισ. δολαρίων ετησίως που προέρχονται από τις αγορές όχι όπλων αλλά αξεσουάρ ώστε ο παίκτης να δείχνει όσο πιο όμορφος ή cool γίνεται έναντι των αντιπάλων του. Για τον λόγο αυτό ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν γιατί αν έχουν συνδέσει την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα με την κονσόλα ή το smartphone στο οποίο έχει κατέβει η εφαρμογή του παιχνιδιού, είναι σχεδόν σίγουρο πως το παιδί θα προβεί σε αγορές.

 
από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «FORTNITE»    

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ιαν 20198

Για την αποφυγή παρερμηνειών πληροφοριών και σύγχυσης ανακοινώνεται το εξής:

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ    

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιαν 20197

Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, ώρα 22:15

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης όλα τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Δήμος Πετρούπολης – Municipality of Petroupoli

Νέα ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων

Κατόπιν νέας ενημέρωσης που είχαμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και δεδομένου των νέων καιρικών συνθηκών, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 08/01/2019.

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ    

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιαν 20197

Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, ώρα 20:30

Έχουμε την μικρότερη ευθύνη για την σύγχυση που δημιουργήθηκε. Πάντως η περιφέρεια Αττικής εξέδωσε νεώτερη ανακοίνωση που δεν κάνει λόγο για κλείσιμο σχολείων σε όλη την επικράτειά της. Έτσι οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αυτή την στιγμή ισχύουν όσα αναφέραμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας (ώρα 18:45) περί ανοίγματος του σχολείου.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει άμεση ενημέρωση. Παρακολουθείτε την ακολουθία των αναρτήσεων για την πιθανότητα ανατροπής των δεδομένων.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ    

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιαν 20197

Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, ώρα 19:30

Σύμφωνα με απόφαση της περιφέρειας Αττικής,

Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, όπως και όλα τα σχολεία του νομού Αττικής. Παραθέτουμε την απόφαση της περιφέρειας Αττικής:

«Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου αύριο, Τρίτη 8/1/2019 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής».

(η πληροφορία αντλήθηκε από τον έγκυρο ιστότοπο alfavita.gr)

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ    

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιαν 20197

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019,ώρα 18:45

Είμαστε σε επιφυλακή για την πιθανότητα μη λειτουργίας του σχολείου μας αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019. Μόλις υπάρξει κάτι που θα διαφοροποιεί τα υπάρχοντα δεδομένα θα σπεύσουμε να ενημερώσουμε.Για την ώρα και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την διεύθυνση Γ΄Αθήνας καθώς και από την περιφέρεια Αττικής γνωρίζουμε ότι το σχολείο ανοίγει κανονικά αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ    
« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων