Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) 2021

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται τον Φεβρουάριο κάθε χρόνο, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr). Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνου, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνει έναν πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό με στόχο οι μαθητές να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται τη θετική και ποιοτική χρήση του διαδικτύου, πως το διαδίκτυο διευκολύνει τη ζωή μας και τι πρέπει να προσέχουμε προκειμένου η ενασχόλησή μας με τον ψηφιακό κόσμο να έχει θετικό πρόσημο.

Η συμμετοχή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, για τον Πανελλήνιο μαθητικό Διαγωνισμό Ασφαλούς Διαδικτύου 2021, είναι μία κατασκευή της μαθήτριας της ΣΤ τάξης Νικολέττας Π. και έργα ζωγραφικής μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας.

 

 

Ασφαλές Διαδίκτυο, σημαίνει ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας!
.

 

.

Ενημερωθείτε για περισσότερα θέματα που αφορούν το διαδίκτυο στο www.saferinternet4kids.gr και www.saferinternetday.org.

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση