Διαγωνισμός για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021 – Συμμετοχές έως 15/1/2021

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται τον Φεβρουάριο κάθε χρόνο, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr).

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνει έναν πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό με στόχο οι μαθητές να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται τη θετική και ποιοτική χρήση του διαδικτύου, πως το διαδίκτυο διευκολύνει τη ζωή μας και τι πρέπει να προσέχουμε προκειμένου η ενασχόλησή μας με τον ψηφιακό κόσμο να έχει θετικό πρόσημο.

 

Το μήνυμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (9/2/2021) είναι:
«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

 

Όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν ατομικά ή ομαδικά να δημιουργήσουν υλικό που να αναδεικνύει το θετικό-ποιοτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Οι μαθητές του δημοτικού είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τη μορφή του υλικού που θα δημιουργήσουν ανάμεσα σε ζωγραφιά, κολλάζ, παραμύθι, κόμικ, βίντεο (διάρκειας το πολύ έως 2 λεπτά), παρουσίαση, τραγούδι κ.α.

Όλες οι εργασίες θα πρέπει να είναι πρωτότυπες και να μην εμπίπτουν στους νόμιμους περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων άλλων.

Όσοι μαθητές/μαθήτριες επιθυμούν να συμμετέχουν στον σχολικό διαγωνισμό πρέπει το αργότερο μέχρι 15 Ιανουαρίου 2021 να φέρουν το πρωτότυπο έργο τους στο σχολείο και οι γονείς τους να υπογράψουν τη φόρμα γονικής συναίνεσης .

Τα έργα θα σταλούν στο Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου από το σχολείο ομαδικά στις  16/1/21 μέσω ειδικής πλατφόρμας συμμετοχών.

Τα έργα των μαθητών/μαθητριών μας θα τεθούν και σε εσωτερικό διαγωνισμό στο σχολείο μας τον Φεβρουάριο του 2021 και ο νικητής/νικήτρια θα λάβει δώρο ένα καινούριο παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση