ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΔΑΝΙΗΛ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 15-2-2019, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ’ ΑΣΤΡΑ» του Μενέλαου Λουντέμη, που κάνει η θεατρολόγος του σχολείου Άρτεμις  Αποστολοπούλου με το Δ1 και Δ2 και με τη συνεργασία των δασκάλων τους Κατερίνας Μουρίκη και Παναγιώτας Ντζούφρα, επισκέφτηκε το σχολείο μας η κα Ανθούλα Δανιήλ για να τους μιλήσει για το Μενέλαο Λουντέμη και το έργο του.

Η κα Δανιήλ είναι φιλόλογος  και διδάκτωρ της Νεοελληνικής Φιλολογίας. Υπηρέτησε στη δημόσια Εκπαίδευση και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας. Έκανε επιλογή υλικού και αφήγηση στο αφιέρωμα για τον Στρατή Μυριβήλη στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση της ΕΡΤ. Ήταν μέλος κριτικών επιτροπών για βιβλία Λογοτεχνίας και Γλώσσας.  Άρθρα της, μελέτες και βιβλιοκρισίες δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Κλειστά σχολεία λόγω καιρικών συνθηκών

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δήμου Δάφνης-Υμηττού όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και για την καλύτερη προστασία των μαθητών,  θα παραμείνουν  κλειστά αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Καλή Χρονιά.                                                                        ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Γιορτή Χριστουγέννων

        Όπως ακριβώς έγραφε και η πρόσκληση , μια μικρή αλλά ξεχωριστή γιορτή μας παρουσίασαν τα φετινά Χριστούγεννα οι Μαθητές της Δευτέρας Τάξης του Σχολείου μας. Με την επιμέλεια των δύο εκπαιδευτικών των τμημάτων τους, της  Φούντα Στεφανίας και της  Λώλη Εύης, με τον   μουσικό  του Σχολείου  Ζαχαρίου Δημήτρη  στο βιολί, τους μουσικούς τον Κώστα  στο κλαρίνο και Φώτη στο λαούτο  που τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους , τους μικρούς μας μουσικούς  του Σχολείου τον Ιωσήφ στο τύμπανο, τη Ζωή στις μαράκες, τον Σταύρο στο μπουζούκι, τον Οδυσσέα και Αντώνη στις κιθάρες και τον Νικηφόρο στο τσέλο, ζωντάνεψαν  την παράδοση, μας ταξίδεψαν στην Πελοπόννησο και την Μακεδονία με τα κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, μας συγκίνησαν και τους ευχαριστούμε!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 2018Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 1ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές μας,

Σας  παραθέτουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων της προσεχούς Δευτέρας,  1ης Οκτωβρίου 2018, λόγω αδυναμίας του σχολείου την περασμένη Παρασκευή .Είναι αυτονόητο για εκπαιδευτικούς και μαθητές  που δεν θα μπορέσουν να το πληροφορηθούν ότι θα  λειτουργήσουν  με κατανόηση.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018-2019

                                                                                                                         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την Τρίτη  11 Σεπτεμβρίου  2018 και ώρα 08.30΄. Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του Σχολείου  την παραπάνω ώρα και έως τις 09.30΄ που θα γίνει η αποχώρησή τους για την συγκεκριμένη ημέρα και μόνον.

Καλό είναι να έχουν μαζί τους και σάκες, γιατί θα πάρουν τα  βιβλία της τάξης τους.

Μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα περάσουν στις αίθουσες (η Α΄τάξη με τους Γονείς)  και οι Γονείς & Κηδεμόνες των υπόλοιπων τάξεων θα αποχωρήσουν αφού πάρουν οδηγίες για τη λειτουργία του Σχολείου σχετικά με το πρόγραμμα πρωινού και ολοήμερου.

ΑΠΟ  ΤΗ   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Εγγραφή μαθητών στην Πρώτη Τάξη Σχ. Έτους 2018-2019

 

Εγγραφή μαθητών στην Πρώτη Τάξη

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Αυτοσχέδιες μπάλες

     Με  μεγάλη φαντασία και ευχαρίστηση  οι μαθητές  τριών τμημάτων , του Δ1 – ΣΤ1 – ΣΤ2, με την προτροπή και την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού  τους , Φυσικής Αγωγής  κου Κατιφέ Απόστολου, δημιούργησαν αυτοσχέδιες μπάλες από διάφορα υλικά, όπως χαρτί, σχοινί, μπαλόνια, ύφασμα…, ακόμα και τρόφιμα,  δίνοντας  με τον τρόπο αυτό  καλλιτεχνική όψη στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Σε  εμάς  τους μεγαλύτερους σε ηλικία  μας θύμισαν παλιότερες εποχές, τότε που με τον ίδιο τρόπο φτιάχναμε τις μπάλες μας, για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες για παιχνίδι.

Συγχαρητήρια για τις δημιουργίες τους !!!

Ακολουθούν φωτογραφίες από την έκθεσή τους:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ   ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣ  ΑΜΦΙΕΣΗΣ  2018

    Με αστείρευτο κέφι και μεγάλη χαρά έγινε και φέτος ο αποκριάτικος διαγωνισμός αυτοσχέδιας αμφίεσης στο σχολείο μας. Τα παιδιά και φέτος με μεγάλη όρεξη και πολλή φαντασία εργάστηκαν και δημιούργησαν πρωτότυπες, ξεχωριστές μάσκες και αμφιέσεις. Μεταμφιεσμένα , αυτοπαρουσιάστηκαν  με σατυρική διάθεση  και ταιριαστά σκετσάκια, διασκεδάζοντας  τους συμμαθητές τους και φυσικά και  τους δασκάλους τους, πετυχαίνοντας μέσα από τη χαρά της δημιουργίας την διαφυγή από την καθημερινότητα. Το σχολείο πρόσφερε συμβολικά στους διακριθέντες ανοικτά εισιτήρια κινηματογράφου. 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε