ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2019-2020

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Έκθεση Ζωγραφικής 13 Ιουνίου 2019

     Οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των των τμημάτων του σχολείου μας,  μετά από συνεργασία σε ομάδες και υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού εικαστικών του κου Νικόλαου Τσολάκογλου, ζωγράφισαν  με τέμπερες σε καμβά και δημιούργησαν αντίγραφα πινάκων μεγάλων ζωγράφων , τα οποία μας παρουσίασαν στην έκθεση ζωγραφικής της 13ης Ιουνίου 2019 στο χώρο του σχολείου. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια !

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Πρόγραμμα »Κυκλοφορώ με ασφάλεια»

Φωτογραφίες από το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στον δρόμο». 
Τα παιδιά της Δ2 τάξης, μέσα από δραστηριότητες – παιχνίδια – βιωματικές ασκήσεις – κατασκευές και δράσεις στην τάξη και στη σχολική αυλή, έμαθαν τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, προκειμένου να αναπτύξουν σωστή οδική συμπεριφορά και κυκλοφοριακή συνείδηση, ως πεζοί, ποδηλάτες, επιβάτες και αργότερα οδηγοί.
Υπεύθυνος προγράμματος: Μιχάλης Ροδοσθένους, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

8ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

        Οι μαθητές της Β  τάξης  του σχολείου μας, με την  θεατρολόγο Άρτεμις Αποστολοπούλου, συμμετείχαν στον  8ο  Μαραθώνιο Ανάγνωσης που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Πρόκειται για ένα ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού και στόχο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και εν τέλει την αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και τη γνωριμία τους με το έργο αξιόλογων συγγραφέων της παιδικής λογοτεχνίας. Στον φετινό Μαραθώνιο έχουν επιλεγεί βιβλία της Άλκης Ζέη.

 Φέτος τα βιβλία που γνώρισαν ήταν:

«ΜΙΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ»

Ο Μάνος ελπίζει σήμερα που είναι Κυριακή και μάλιστα έχει και λιακάδα να γίνει κάτι αλλιώτικο και μάλλον απογοητεύεται όταν περνάει η μέρα και έρχεται το βράδυ χωρίς να γίνει κάτι διασκεδαστικό. Η φαντασία, τα όνειρά μας και τα πράγματα που μας αρέσουν περισσότερο μπορούν να κάνουν όλες τις Κυριακές του Απρίλη να είναι χαρούμενες.

«ΓΑΤΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ»

Μια μικρή ιστορία για έναν μεγάλο γάτο, δύο μικρά παιδιά, μια παχουλή γιαγιά και έναν μεγάλο καύσωνα.

 «ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΝΙΒΑ»

Ο Μάνος που τρελαίνεται για μπάλα ονειρεύεται να τον πάρουν στη δυνατή ομάδα, μα πρέπει να φοράει παπούτσια ΑΝΤΙΝΤΑΣ και δεν έχει. Θα του αγοράσουν  η μαμά και ο μπαμπάς; Ο μπαμπάς και ο παππούς του αναλαμβάνουν να τον κάνουν ξεφτέρι χωρίς να πρέπει να φορέσει τα παπούτσια του Αννίβα, όπως τα λέει ο παππούς και γελάνε.

 

Στο τέλος του Μαραθώνιου τα παιδιά πήραν αναμνηστικά

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Εγγραφή μαθητών στην Πρώτη Τάξη

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ “ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ’ΑΣΤΡΑ” 16-4-2019

      Συγχαρητήρια  στους μαθητές της  Δ΄ τάξης , στις εκπαιδευτικούς τους, ιδιαίτερα στην εκπαιδευτικό της θεατρικής αγωγής που είχε και τον πρώτο λόγο, για την όμορφη παράσταση που μας παρουσίασαν στο  αμφιθέατρο της Γράμμου . 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Γιορτή για την 25η Μαρτίου στο σχολείο μας

     Συγχαρητήρια στους μαθητές  της Γ΄ τάξης και των δύο τμημάτων για την όμορφη  γιορτή που μας παρουσίασαν  την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019  για την 25η Μαρτίου, καθώς και σε όλους τους συντελεστές  μικρούς και μεγάλους μουσικούς, εκπαιδευτικούς που είχαν την επιμέλεια.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Γνωρίζοντας έναν εκπαιδευτικό του σχολείου μας!

    Τα 50 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο γιόρτασε φέτος η ΟΠΑΠ Κύπρου και με την ευκαιρία αυτή παρουσίασε την ιστορική συλλεκτική έκδοση «50 Άνθρωποι και Στιγμές που Έγραψαν Ιστορία». Η παρουσίαση της έκδοσης έγινε σε επίσημο δείπνο, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, στο Προεδρικό Μέγαρο και χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος Νίκος Αναστασιάδης. 

      Με τη συλλεκτική έκδοση «50 Άνθρωποι και Στιγμές που Έγραψαν Ιστορία» προβάλλονται σημαντικές προσωπικότητες, αλλά και δυνατές στιγμές των τελευταίων 50 χρόνων, από τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος.

     Στόχος της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η ανάδειξη του έργου σημαντικών προσωπικοτήτων και γεγονότων, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και καθόρισαν τον τομέα στον οποίο διέπρεψαν ή διαπρέπουν μέχρι σήμερα.

 Μια προσωπικότητα που συμπεριλαμβάνεται στην έκδοση αυτή και τιμήθηκε στην παρουσίασή της βρίσκεται ανάμεσά μας, στο σχολείο μας. Είναι ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Μιχαλάκης Ροδοσθένους.  

     Θεωρούμε χρέος μας να τον συγχαρούμε κι εμείς και να ευχηθούμε να αποτελεί παράδειγμα για διακρίσεις στον μαθητικό αθλητισμό στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Πειράματα φυσικής στο Σχολείο

      Tην Πέμπτη, 7 Μαρτίου  2019,  στο χώρο του σχολείου από την ομάδα SCIENCE IS FUN (Η Επιστήμη είναι διασκέδαση)  οι μαθητές  της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν και συμμετείχαν στα Πειράματα φυσικής συνδυάζοντας την επιστήμη με την διασκέδαση.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣ ΑΜΦΙΕΣΗΣ 2019

  Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, έγινε ο διαγωνισμός αυτοσχέδιας αμφίεσης των μαθητών του σχολείου μας , αναδεικνύοντας την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά  τους  που έφεραν σε όλους μας  χαρά, γέλιο και ευφορία . Και του χρόνου!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε