ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ,Β ΤΑΞΗ 9/10/2024
Την Τετάρτη 9/10 η Β τάξη επισκέφτηκε το μουσείο ελληνικής παιδικής τέχνης. Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα για τη διαφορετικότητα. Ανακάλυψαν έργα άλλων παιδιών που “μιλούν” για το γεγονός ότι είναι σπουδαίο που ο καθένας μας είναι διαφορετικός και ταυτόχρονα μοναδικός, συζήτησαν, έμαθαν και τέλος δημιούργησαν τα δικά τους έργα.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΙΟΣ, Α ΤΑΞΗ, 10/10/2024
Την Πέμπτη 10/10 η Α τάξη επισκέφτηκε το οινοποιείο Ζαχαίος, όπου παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Σταφύλι… Ο Δρόμος του Κρασιού”. Τα παιδιά έμαθαν για το αμπέλι, τα σταφύλια, τον τρύγο και τα παράγωγα του σταφυλιού, τον μούστο, το πετιμέζι και το κρασί. Αφού ξεναγήθηκαν στο οινοποιείο, πάτησαν σταφύλια στο πατητήρι και έπλασαν μουστοκούλουρα. Ακόμη, διασκέδασαν με τον Καραγκιόζη και γνώρισαν τα αξιαγάπητα γαϊδουράκια του οινοποιείου.
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Ε ΤΑΞΗΣ
Ο εορτασμός του έπους του 1940 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/10/2024 και ώρα 09:00-10:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου ΔΣ Χαλανδρίου. Εκπαιδευτικοί μαθητές/τριες και γονείς ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο, θυμήθηκαν επικές στιγμές της ιστορίας και του ελληνισμού και συγκινήθηκαν με μελωδίες που μαρτυρούσαν αλήθειες.




ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024-2025

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΕΥΔΑΠ “Σπάμε το Φράγμα της Μηχανικής” 22/10/2024
Τα παιδιά της Δ Τάξης του δημοτικού είχαν μία ξεχωριστή ευκαιρία! Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στον Μαραθώνα! Με βιωματικό τρόπο ανακάλυψαν την ιστορία της ύδρευσης της Αττικής, την ανάγκη δημιουργίας του φράγματος, ενώ έγιναν και “αρχιτέκτονες”, μαθαίνοντας για τα βασικά μέρη του φράγματος. Ακολούθησε μία ξενάγηση στο Μουσείο της ΕΥΔΑΠ και φυσικά στο τέλος χαρήκανε ξεκούραση και παιχνίδι στον αυλόγυρο των εγκαταστάσεων με θέα τη λίμνη.
Δ_ΤΑΞΗ_ΦΡΑΓΜΑ_ΜΑΡΑΘΩΝΑ_
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΡΩ 31/10/2024
Τα παιδιά της Γ τάξης είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, με βιωματικό τρόπο. Στην αρχή παρατήρησαν, ανακάλυψαν και συνέθεσαν την εικόνα κάθε Θεού. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν αξεσουάρ, είδη αμφίεσης, κάρτες ρόλων και τους υποδύθηκαν Χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους έπλασαν μυθικά σενάρια και τα σκηνοθέτησαν αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα κάθε Θεού.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ PARADISE PARK,Α ΤΑΞΗ 7/11/2024
Την Πέμπτη 7/11, στο αθλητικό και βιωματικό πάρκο Paradise Park η Α τάξη παρακολούθησε το πρόγραμμα “Κυκλοφορική Αγωγή”. Τα παιδιά έμαθαν να μοιράζονται τον οδικό χώρο με υπευθυνότητα και να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής συμπεριφοράς, οδηγώντας ηλεκτροκίνητα οχήματα στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα κυκλοφοριακής αγωγής του πάρκου. Ακολούθησε αθλητικό πρόγραμμα.
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 15/11/2024
Οι μαθητές της ΣΤ τάξης με τη βοήθεια των δασκάλων τους διοργάνωσαν και παρουσίασαν σε γονείς/κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου ΔΣ Χαλανδρίου στις 08:30. Οι μαθητές ήταν καθηλωτικοί , ενώ θύμισαν στο κοινό τους αγώνες των νέων φοιτητών για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Στον απολογισμό τους οι μαθητές έκαναν επίκληση στις επόμενες γενιές να μην ξεχάσουν και να μιμηθούν τους αγώνες του παρελθόντος για υπεράσπιση των αξιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠ.Υ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥ ΤΟΥ Δ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ε, ΣΤ ΤΑΞΕΩΝ 20/11/2024
Την Τρίτη 19/11/2024 και ώρα 08:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου ΔΣ Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική δράση-παρέμβαση αγωγής υγείας. Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας του δήμου Χαλανδρίου πραγματοποιεί δράσεις-παρεμβάσεις σε προγράμματα Αγωγής Υγείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού και την πρόληψη. Οι μαθητές των Ε, Στ τάξεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από νοσηλεύτριες του ΚΥ του δήμου Χαλανδρίου. Πώς αντιμετωπίζουμε τραυματισμό στα μάτια, κατάγματα, ρινορραγίες, εγκαύματα ήταν κάποια μόνο από τα θέματα που συζητήθηκαν με τους μαθητές. Το 9ο ΔΣ Χαλανδρίου συμμετέχει στα προγράμματα του Υπουργείου Υγείας και στόχος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι να προλαμβάνουμε παρά να αντιμετωπίζουμε.
ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Δ, Ε, ΣΤ ΤΑΞΕΩΝ 03/12/2024
Την Τρίτη 03/12/2024 και ώρα 11:45, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου οι μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων για να ενημερωθούν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ο αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Γέρμανος Γ. μίλησε στους μαθητές για το πόσο σημαντικό είναι να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο, να αλλάζουν συχνά κωδικούς, να μη μοιράζονται κωδικούς και προσωπικές φωτογραφίες με αγνώστους, να προσέχουν σε τι σελίδες κάνουν εγγραφή, καθώς και τα διαδικτυακά παιχνίδια που παίζουν. Επίσης μίλησε στους μαθητές για περιπτώσεις cyber bullying, τους παρότρυνε να μη φοβούνται και να μιλούν σε γονείς και εκπαιδευτικούς όταν αισθάνονται απειλή ή όταν είναι παρατηρητές σε περιστατικά cyber bullying. Οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους στον κ. Γέρμανο και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση. Οι δράσεις οργανώνονται στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μαθητών και της πρόληψης σχετικά με περιστατικά Ε.ΒΙ.Ε..
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤ ΤΑΞΗΣ 09/12-14/12/2024
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης με πολύ κέφι δημιούργησαν μοναδικές και ευφάνταστες κατασκευές για το καθιερωμένο, ετήσιο χριστουγεννιάτικο bazaar της τάξης τους. Όλοι μαζί συμμετέχουν και μοιράζονται κάθε στάδιο της παραγωγής: σύλληψη ιδέας, κατασκευή, παρουσίαση, προώθηση, πώληση.
Θερμές ευχαριστίες σε γονέα του ΣΤ1 για τα υπέροχα μπισκοτόσπιτα που έφτιαξε μαζί με τους μαθητές του τμήματος.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2024-2025
Οι μαθητές του 9ου ΔΣ Χαλανδρίου ευαισθητοποιήθηκαν στο αίτημα για προσφορά του οργανισμού Το Χαμόγελο Του Παιδιού και συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, διατροφής και υγιεινής. Στόχος να προσφέρουν βοήθεια, αγάπη και χαμόγελα σε όλα τα παιδιά . Θερμά συγχαρητήρια για την προσφορά σε μαθητές και γονείς/κηδεμόνες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠ.Υ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥ ΤΟΥ Δ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Στοματική υγεία για παιδιά, Δόντια Γερά, για Α και Β τάξεις, 17/12/2024
Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024 ήρθε στο σχολείο μας η οδοντίατρος κ. Κοντούλη Ιουλία, η οποία συνεργάζεται με το κέντρο υγείας του δήμου Χαλανδρίου. Η κ. Κοντούλη μίλησε σε μαθητές Α και Β τάξεων για τη σπουδαιότητα της στοματικής υγείας. Τόνισε στους μαθητές πως πρέπει να πλένουν τα δόντια τους τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα, να μην τρώνε πολλά γλυκά, να επισκέπτονται τον οδοντίατρο για έλεγχο μία φορά τον χρόνο και εκτάκτως εφόσον χρειαστεί και να βουρτσίζουν τα δόντια τους από όλες τις πλευρές μετρώντας 10 φορές στην κάθε πλευρά. Τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις, έδιναν παραδείγματα από την καθημερινότητά τους και κατάλαβαν πως τα δόντια μας για να είναι γερά πρέπει να τα προσέχουμε και να τα φροντίζουμε. Το 9ο ΔΣ Χαλανδρίου συμμετέχει στα προγράμματα του Υπουργείου Υγείας και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ, 17/02/2025
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ Β ΤΑΞΗ, 19/12/2024
Η διατροφή είναι σημαντικό κομμάτι για την υγεία και τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Για τον λόγο αυτό η Β τάξη παρακολούθησε και έπαιξε με το πρόγραμμα που εισηγήθηκε για την υγιεινή διατροφή, η κυρία Ευαγγελία Μήτσου, η σχολική νοσηλεύτρια. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση υγιεινού πρωινού , με προϊόντα που έφεραν τα ίδια τα παιδιά.
STAND UP CHEMISTRY ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΤΑΞΗΣ, 23/01/2025
Ο κ. Ιωάννης Γουλές, Χημικός και Ηθοποιός, προσήλθε στο σχολείο σε προγραμματισμένη επίσκεψη και ενθουσίασε με τα πειράματά του και την παρουσία του μικρούς και μεγάλους. Παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να μελετήσετε την ευχαριστήρια επιστολή προς το σχολείο και φωτογραφικό υλικό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠ.Υ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥ ΤΟΥ Δ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΥΘΣΜΟ, ΣΤ ΤΑΞΗ, 27/01/2025
Τη Δευτέρα 27/01/2025 οι κ. ΚΟΛΟΒΟΥ και ΠΟΛΙΤΗ, μαίες, που συνεργάζονται με το ΚΥ Χαλανδρίου, προσήλθαν στο σχολείο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν μαθητές Στ τάξης σε ό,τι αφορά την σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, τις ιδιαιτερότητες των δύο φύλων, τις αλλαγές στο σώμα και για πολλά επιμέρους θέματα που συζητήθηκαν με τους μαθητές. Η ενημέρωση έγινε σε δύο ξεχωριστές ομάδες αγοριών και κοριτσιών αντίστοιχα. Το 9ο ΔΣ Χαλανδρίου συμμετέχει στα προγράμματα του Υπουργείου Υγείας και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ, Γ ΤΑΞΗ, 29/01/2025
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών σε θέματα οπτικής αναπηρίας, και η εμπειρία άμεσης επαφής με τα εκθέματα του μουσείου μέσω της αίσθησης της αφής. Τα παραπάνω επιχειρήθηκαν μέσω διαδραστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών δίνοντας στα παιδιά σημαντικές πληροφορίες για την καθημερινότητα, τις δυνατότητες και τις δυσκολίες των ατόμων με οπτική αναπηρία συμβάλλοντας έτσι στην καλλιέργεια των εννοιών αποδοχής της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης.
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2025 (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ)
Θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου ΔΣ Χαλανδρίου που για άλλη μία χρονιά δώρισε τις βασιλόπιτες σε όλα τα τμήματα του σχολείου και μοίρασε δώρα και χαμόγελα. Η τυχερή της κοπής βασιλόπιτας του σχολείου η κ. Ευαγγελία Καλαμίδα. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και ο σύλλογος διδασκόντων εύχονται υγεία, ευημερία και ένα χαρούμενο 2025.

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΕΠΑΣ (ΓΑΛΛΙΚΑ Ε, ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ) 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
La Chandeleur ( Η Υπαπαντή ) – 2 Φεβρουαρίου είναι η γιορτή των κεριών( Chandelles) η αλλιώς του Φωτός. Στη Γαλλία γιορτάζεται ετοιμάζοντας κρέπες. Αυτό γιατί εξαιτίας του στρογγυλού σχήματος και του χρυσού χρώματος της, η κρέπα μοιάζει με τον ήλιο που μας φωτίζει.
Μάλιστα στη Γαλλία η παράδοση λέει ότι την πρώτη κρέπα δεν την τρώνε. Την αναποδογυρίζουν κρατώντας στο άλλο χέρι ένα χρυσό νόμισμα, κάνουν μια ευχή και τη φυλάσσουν μέχρι τον επόμενο χρόνο για να έχουν τύχη και να διώξουν μακριά το κακό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ, 21/2/2025
Η Α’ τάξη παρακολούθησε το πρόγραμμα για την υγιεινή διατροφή και τη σημασία της, το οποίο παρουσίασε η σχολική νοσηλεύτρια κ. Ευαγγελία Μήτσου. Ακολούθησαν διαδραστικά παιχνίδια, ενώ διοργανώθηκε ένα υγιεινό πρωινό, με υγιεινά τρόφιμα που έφεραν τα παιδιά.
ΣΧΟΛΗ ΣΚΥΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ LARA GUIDE DOGS , 24/02/2025
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 3/12 και την Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωΐας 4/04, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας σε δύο κύκλους μαθητών μικρές και μεγάλες τάξεις στις 10:30 δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών στα άτομα με αναπηρία και ειδικότερα στα άτομα με προβλήματα όρασης. Οι μαθητές πληροφορήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης στην καθημερινότητά τους, για την πρόνοια που έπρεπε να υπάρχει για ανθρώπους με αναπηρία και για τα αίτια γέννησης του προβλήματός τους. Επίσης οι μαθητές έμαθαν πως ένας “σκύλος οδηγός” είναι τα μάτια του ανθρώπου με προβλήματα όρασης, ενώ όσο εργάζεται δεν πρέπει να αποσπάται η προσοχή του με κανέναν τρόπο. Η σχολή σκύλων οδηγών Lara, εκπαιδεύει τους σκύλους και τους παρέχει δωρεάν στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Το 9ο ΔΣ Χαλανδρίου αγκαλιάζει την προσπάθεια της σχολής σκύλων οδηγών LARA GUIDE DOGS και το έργο που προσφέρουν σε ανθρώπους με αναπηρία.