Επαναλειτουργία Δημοτικών Σχολείων τη Δευτέρα 10 Μαϊου 2021. Οδηγίες για τη διενέργεια “self test”

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, καλό μήνα,  και χρόνια πολλά με υγεία !!!

Επιτέλους… τη Δευτέρα 10 Μαϊου 2021 επιστρέφουμε στο σχολείο και με χαρά περιμένουμε τους/τις μαθητές/τριες μας.

Για την εύρυθμη επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας και σύμφωνα με την ΚΥΑ  Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707 (ΦΕΚ: 1825Β/5-5-2021) για το self test σε όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σηςο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες τους/τις εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στη σχολική μονάδα..

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης, δηλαδή τα self tests διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, έχει ως εξής:

  • Παραλαβή των self tests από φαρμακείο, δωρεάν, με τον ΑΜΚΑ του/της μαθητή/τριας. Κάθε μαθητής/τρια, δικαιούται δύο (2) self tests την εβδομάδα. 
  • Διένεργεια των self tests την Κυριακή και τηνΤετάρτη  αντίστοιχα. Σημαντικό: τα self tests πρεπει να γίνουν εντός 24 ωρών πριν τα παιδιά έρθουν στο σχολείο. 
  • Εισαγωγή στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/#mathites, σύνδεση με τους κωδικούς taxisnet, δήλωση του αποτελέσματος του self test και τέλος, εκύπωση  της σχολική κάρτας μαθητή/τριας.
  • Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης, η δήλωση του αποτελέσματος γίνεται χειρόγραφα, με τα στοιχεία όπως αυτά υπάρχουν στην παρακάτω φωτογραφία.



Λήψη αρχείου

 

Δείτε οδηγίες για τον τρόπο διενέργειας του sefl test, εδώ: 

 https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE&t=3s

 

Για περισσότερες πληροφορίες  επισκεφτείτε την διεύθυνση:

 https://self-testing.gov.gr/

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση