Bράβευση του σχολείου μας ως οικολογικό.

Το Σάββατο 15 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη,έγινε η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», που οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.Για τα τρια χρόνια δράσεων για το περιβάλλον και την αειφορική κουλτούρα του  βραβεύτηκε με την πράσινη σημαία των Οικολογικών σχολείων.

Ένα τεράστιο μπράβο σε εκπαιδευτικούς και παιδιά!!!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η ταυτότητα των Οικολογικών Σχολείων

Το Πρόγραμμα αποτελεί διεθνές δίκτυο, ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1995 και απευθύνεται σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων με συντονιστικό φορέα τη Διεύθυνση Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης B’Αθήνας και εθνικό χειριστή, από το 1995, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Στη χώρα μας συμμετέχουν 205 σχολεία για το σχολικό έτος 2017-2018 και έχουν βραβευτεί 387 σχολεία από την έναρξη λειτουργίας του Δικτύου.

  • Διεθνής συντονιστής του δικτύου είναι το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Foundation for Environmental Education).
  • Εθνικός χειριστής του Προγράμματος για την Ελλάδα από το 1995 είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
  • Υποστηρικτής του προγράμματος στην Ελλάδα ήταν για το 2016-2018 το Ίδρυμα JOHN S. FAFALIOS FOUNDATION.
  • Διεθνής ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.ecoschools.global/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς