93o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών-Γρηγόρης Λαμπράκης

‘Εναρξη μαθημάτων Δευτέρα 11-01-2021

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ευχόμαστε ολόψυχα

η νέα χρονιά να σας φέρει όλα τα καλά.

Τη Δευτέρα 11/1/2021θα ανταμώσουμε ξανά και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό!

 Σας υπενθυμίζουμε ότι η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών/τριών θα γίνεται ως εξής:

Προσέλευση: 8:00 – 8:10 μαθητές/τριες των Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων 8:10 – 8:20 μαθητές/τριες των Α’, Β’, Γ’ τάξεων

Αποχώρηση: Πρώτα αποχωρούν οι μαθητές/τριες των Α’, Β’, Γ’ τάξεων και μετά των Δ’, Ε’, ΣΤ’.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο. Θα λειτουργήσει κανονικά από την Τρίτη.

Τα παιδιά θα  φοράνε  τις μάσκες  τους και να έχουν μαζί τους μια δεύτερη μάσκα ,δεκατιανό, φαγητό, νερό και αντισηπτικό.

Συνιστάται

η μεταφορά και η παραλαβή παιδιών από / προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού.

Σας παρακαλούμε να εφαρμόζετε  τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Να φοράτε τις μάσκες σας και να αποφεύγετε τον συνωστισμό  στον πεζόδρομο.

Να είστε ήσυχοι όσον αφορά την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών.

Το σχολείο έχει μεριμνήσει για αυτό.

Καλή μας αρχή.

 

Καλά Χριστούγεννα!

Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Παραμονές των γιορτών πολλά παιδιά εκφράστηκαν δημιουργικά κατασκευάζοντας χριστουγεννιάτικες κάρτες είτε στο χαρτί είτε ηλεκτρονικές στα πλαίσια της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης με εργαλείο την τεχνολογία. Μερικές μάλιστα ήταν συνεργατικές με τη συμμετοχή πολλών παιδιών. Δημοσιεύουμε εδώ μερικά δείγματα της δουλειάς τους σαν μικρό δώρο γιορτινό για γονείς και κηδεμόνες. Καλές γιορτές.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΔΕΑΥ

 Η λειτουργία της ΕΔΕΑΥ  θα συνεχίσει τη λειτουργία της με παροχή εξ’ αποστάσεως συμβουλευτικής υποστήριξης σε οικογένειες που έχουν ανάγκη (παιδιά και γονείς). Όσοι, όσες επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν με τη σχολική μονάδα, την Κοινωνική λειτουργό και Ψυχολόγο του σχολείου στο τηλέφωνο: 210 9231030  (12μμ-13μμ) ή με μήνυμα στο : mail@93dim-athin.att.sch.gr)

Το πρώτο ηλεκτρονικό κουδούνι χτύπησε!!!

Πρώτη ημέρα στην ψηφιακή τάξη σύγχρονης ΕξΑΕ,

κανόνες ,οδηγίες.

Το μικρό βιντεάκι, με το πρώτο ηλεκτρονικό κουδούνι μας,το δημιούργησε η κ. Νάνσυ Γκαβάκου , συνεργάτης του σχολείου μας και την οποία ευχαριστούμε πολύ.

1η μέρα στην ψηφιακή τάξη

                                                              Κουκλάκη Φ. ,Μαρώση Ν. ,Πρωτόπαπα Σ.

12.410 Και ένα Τριαντάφυλλα/17 Νοέμβρη 1973

(ΕΤ1, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 )

Μια πρωτότυπη προσέγγιση στα γεγονότα του ’73. Μέσα από τα µάτια μιας γάτας «περνά» η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην ταινία. Ο δημιουργός του φιλμ αξιοποίησε πραγματικές λήψεις από τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 1973 και τα «δείχνει» μέσα από τα μάτια μιας γάτας που ήταν στο Πολυτεχνείο τη μοιραία νύχτα, πριν από 12.410 συν μία ημέρες.

Παραγωγή:Ελληνική
Σκηνοθέτης: Ιορδάνης Ανανιάδης
Σενάριο:Ιορδάνης Ανανιάδης
Μουσική:Θόδωρος Βαμβουρέλης
Παραγωγή:ΕΡΤ Α.Ε.,Cels Unlimited,Ιορδάνης Ανανιάδης, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Ενημέρωση μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων

Ενημέρωση μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων

Επίσης κατ’ εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 («ΓΚΠΔ») και του Ν. 4624/2019, σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στο πλαίσιο της διαδικασίας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων («ΥΠΑΙΘ»), ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας. Τα προσωπικά δεδομένα (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από το ΥΠΑΙΘ και την εκάστοτε σχολική μονάδα 7 φοίτησης των μαθητών κατ’ εντολή του.

Σκοπός της επεξεργασίας είναι η επικοινωνία των εκπαιδευτικών μαζί σας και ο συντονισμός της διαδικασίας της παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Κατά τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (οι μαθητές/τριες) εισάγουν στην ειδικά παραμετροποιημένη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης συνεργαζόμενου με το ΥΠΑΙΘ παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, τα οποία μπορεί να είναι τυχαία- εικονικά, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων. Συστήνεται να συνδέονται μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συλλέγονται μόνο τα συγκεκριμένα προσωπικά τους δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος συλλέγονται μεταδεδομένα, τα οποία παράγονται κατά τη χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης και είναι απαραίτητα για τη διάγνωση των τεχνικών ζητημάτων, που ανακύπτουν και συνακόλουθα την τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.

Τα μεταδεδομένα αυτά περιλαμβάνουν: α) τη διεύθυνση IP, β) το αναγνωριστικό «User Agent», γ) τον τύπο υλικού, δ) τον τύπο και την έκδοση λειτουργικού συστήματος, ε) την έκδοση διακομιστή – πελάτη, στ) τη διεύθυνση Mac (κατά περίπτωση), ζ) την έκδοση εφαρμογής, η) τις υλοποιηθείσες ενέργειες (είσοδος, έξοδος, κοκ), θ) τις πληροφορίες σύσκεψης: i) τίτλος, ii) ημερομηνία και ώρα, iii) συχνότητα, iv) μέση και πραγματική συχνότητα, v) ποιότητα, vi) ποσότητα, vii) δραστηριότητα δικτύου και viii) συνδεσιμότητα. Νομική βάση της επεξεργασίας είναι η εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον (αρ. 6 §1 περ. ε ΓΚΠΔ), δηλαδή το δημόσιο αγαθό της παροχής εκπαίδευσης υπό καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνδυαστικά με την εκπλήρωση έννομης υποχρέωσης του Υπευθύνου Επεξεργασίας (αρ. 6 §1 περ. γ ΓΚΠΔ), η οποία προβλέπεται στο αρ. 63 του Ν. 4686/2020.

Ειδικά όσον αφορά στα μεταδεδομένα, χρησιμοποιούνται περαιτέρω για σκοπούς αποκλειστικά ερευνητικούς ή/και στατιστικούς, αφού προηγουμένως ανωνυμοποιηθούν. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας είναι η συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του Υπευθύνου Επεξεργασίας (αρ. 6 παρ. 1 περ. γ ΓΚΠΔ), όπως αυτή τίθεται από τη διάταξη του αρ. 1 πδ 18/2018, δηλαδή η διενέργεια στατιστικών αναλύσεων-ερευνών στο πλαίσιο της αποστολής του να αναπτύσσει και να αναβαθμίζει συνεχώς την παιδεία. Τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για να λειτουργήσει η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, θα διαγραφούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.

Τα προσωπικά σας δεδομένα, που είναι ήδη αποθηκευμένα στα συστήματα του ΥΠΑΙΘ λόγω της ιδιότητάς σας ως μαθητών/τριών ή γονέων/κηδεμόνων, θα διατηρηθούν όπως ορίζεται στις σχετικές Πολιτικές του ΥΠΑΙΘ. Τα μεταδεδομένα που δημιουργούνται διαγράφονται μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2020-2021. 8 Εφόσον έχουν καταχωρηθεί τα πραγματικά στοιχεία των μαθητών/τριών (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ονοματεπώνυμο) στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, έτσι ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν), μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων και εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών (μόνο όσον αφορά στα μεταδεδομένα) με υποβολή αίτησης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpo@minedu.gov.gr.

Σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι δεν ικανοποιήθηκε κάποιο αίτημά τους, έχουν το δικαίωμα να απευθυνθούν στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dpa.gr), Λ. Κηφισίας αρ. 1-3, ΤΚ 115 23, Αθήνα, τηλ. +30-210 6475600, φαξ +30-210 6475628. Για οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα μπορούν οι μαθητές/τριες να επικοινωνούν με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του ΥΠΑΙΘ (ΥΠΔ/DPO) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dpo@minedu.gov.gr. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες για την παροχή εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/tilekpedefsi/).

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΜΕΧΡΙ Ν ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΟΥΜΕ!

https://video.link/w/JFhzb

Ενημέρωση για την ΕξΑΕ

Αγαπητοί γονείς, όπως θα πληροφορηθήκατε από τα μέσα ,από την Τετάρτη 18-11-2020 θα ξεκινήσουμε τα μαθήματα μέσω της πλατφόρμας Webex από 2μμ-5μμ

Θα διαμορφώσουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα και  οι εκπαιδευτικοί θα επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω mail και θα σας στείλουν όλες τις διευθύνσεις των εκπαιδευτικών στο webex , τα τηλέφωνα που θα μπορείτε να καλείτε για να ακούσει το παιδί το μάθημα (στην περίπτωση που δεν υπάρχει ίντερνετ ή Η/Υ στο σπίτι)  καθώς και το Ωρολόγιο Πρόγραμμα.

 Στο σχολείο η Δ/νση θα βρίσκεται καθημερινά και θα μπορείτε να καλείτε  από 10μμ-12μμ. Όποιος/α χρειαστεί βεβαίωση για άδεια ειδικού σκοπού θα μπορεί να επικοινωνεί με τη Δ/ντρια και η βεβαίωση θα στέλνεται ηλεκτρονικά ή θα δίνεται στο σχολείο κατόπιν επικοινωνίας.

Να είστε ψύχραιμοι/ες,όλα θα πάνε καλά και να γνωρίζετε πως είμαστε πάντα δίπλα σας!

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Το πρόγραμμα για τους μαθητές και μαθήτριες

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/11/2020

09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 

– Γλώσσα Α’ – Β’: Σύμφωνα που μπερδεύονται (Φ-Θ)

– Διαθεματικό Α’ – Β’: Γλώσσα – Μαθηματικά

– Διαθεματικό Α’ – Β’: Αγαθά και επαγγέλματα

– Μαθηματικά Γ’ – Δ’ Τα τρίγωνα

– Διαθεματικό Γ’ – Δ’: Η ελιά

– Θεατρική αγωγή Γ’ – Δ’: Δημιουργώντας απ’ την ιστορία του τόπου μου

– Γλώσσα Ε’ – ΣΤ’: Παράγραφος και κειμενικοί δείκτες

– Μαθηματικά Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στα κλάσματα – Μέρος 1ο

-ΤΠΕ Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στον προγραμματισμό

 

ΤΡΙΤΗ 17/11/2020

09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 

– Γλώσσα Α’-Β΄: Παραγωγή προφορικού λόγου

– Διαθεματικό Α’ – Β’: Μαθαίνω την ώρα

– Ευέλικτη ζώνη Α’ – Β’: «Παίζουμε κινηματογράφο»

– Γλώσσα Γ’- Δ’: Οικογένειες λέξεων

– Μαθηματικά Γ’- Δ’: Δεκαδικοί αριθμοί

– Αγγλικά Γ’ – Δ’: Plural number

– Γλώσσα Ε’-ΣΤ’: Από την πρόταση στο κείμενο-Μέρος1ο

– Μαθηματικά Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στα κλάσματα – Μέρος 2ο

– Μουσική Ε’ – ΣΤ’: Η μουσική και άλλες τέχνες

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς , σας διευκρινίζουμε ότι
η βεβαίωση που σας στέλνουμε σήμερα για τους μαθητές/τριες, πρέπει να βρίσκεται πάντα στην τσάντα τους.

Οι ενήλικες που θα συνοδεύουν τα παιδιά από και προς το σχολείο, θα χρησιμοποιούν

το έντυπο: Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών σημειώνοντας το
Β4:Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο
ή
στέλνοντας από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 με λόγο εξόδου τον αριθμό 4

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ

vevaiosi-metakinisis ΓΟΝΕΑ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς, σήμερα Παρασκευή 6/11/2020, θα σας  στείλουμε μέσω των παιδιών,

τις βεβαιώσεις κυκλοφορίας που θα πρέπει να έχετε μαζί σας για την μετάβαση των παιδιών από και προς  το σχολείο.

Αν χρειαστείτε και άλλες βεβαιώσεις λόγω των περισσοτέρων του ενός γονέων/κηδεμόνων

που φέρνουν ή παραλαμβάνουν τα παιδιά,

στείλτε μας μήνυμα στο mail του σχολείου και εμείς θα τις δώσουμε στα παιδιά τη Δευτέρα .

 

Καλό Σαββατοκύριακο, υπομονή και ψυχραιμία . Όλα καλά θα πάνε!!!

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Πρόσκληση για τηλεδιάσκεψη γονέων μαθητών/τριων Α΄τάξης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας υπενθυμίζουμε την ενημερωτική- επιμορφωτική δράση για τους γονείς των μαθητών/τριών της Α τάξης με θέμα «Στηρίζοντας τη μάθηση και την ψυχική υγεία των παιδιών που φοιτούν στην Α΄ τάξη δημοτικού» τη Δευτέρα 09-11-2020 και ώρα 18.00-20.00, μέσω της πλατφόρμας Webex Events τηλεδιάσκεψη  με θέμα «Στηρίζοντας τη μάθηση και την ψυχική υγεία των παιδιών που φοιτούν στην Α΄ τάξη δημοτικού» Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.
Αττικής για την παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών την τρέχουσα σχολική χρονιά 2020-2021, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας (Πράξη 17η/16-10-2020).
Συμμετέχουν ως εισηγήτριες:
α) η κα Λειβαδίτη Φωτεινή, σχολική ψυχολόγος, με θέμα: «Η μετάβαση στο δημοτικό σχολείο»


β) η κα Μπαστέα Αγγελική, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, με θέμα: «Βασικές δεξιότητες για την κατάκτηση της αναγνωστικής ικανότητας», και


γ) η κα Λαμπροπούλου Αικατερίνη, Σ.Ε.Ε.ΠΕ 70, με θέμα: «Υποστηρίζοντας τη μελέτη των παιδιών της Α΄ τάξης – Χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς».
Ο σύνδεσμος που θα ενεργοποιήσουν οι γονείς και κηδεμόνες για τη συμμετοχή τους είναι:


https://minedu-primary.webex.com/mineduprimary/onstage/g.php?MTID=eef0ee331fde6cc5ebd597d6434aea4f4.


Οι γονείς παρακαλούνται να αναγράφουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να συμπληρώνουν το event
password D7c2seAXPg3 και έπειτα να εισέλθουν με το Join by browser.

 

Που μπορούμε να κάνουμε δωρέαν τεστ για τον COVID-19

 

Αγαπητοί γονείς,

ο Δήμος των Αθηναίων  υλοποιεί από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, τον σχεδιασμό  για την  μετατροπή  οκτώ (8) Λεσχών Φιλίας της πόλης σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, RAPID TESTS αντιγόνου με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα.

Η εξυπηρέτηση θα γίνεται αυστηρά  με ραντεβούΟ ενδιαφερόμενος κάτοικος Αθηναίων θα επικοινωνεί με την Λέσχη Φιλίας που εξυπηρετεί την γειτονιά του και θα ενημερώνει για την κατάσταση του προκειμένου να αξιολογηθεί η ανάγκη να γίνει test Covid-19 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. (Κυρίως όταν υπάρχουν συμπτώματα σε ευπαθείς ομάδες ή σε περίπτωση έκθεσης με επιβεβαιωμένο κρούσμα)

Οι οκτώ Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων που βρίσκονται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, ανοίγουν αποκλειστικά και μόνο για την διενέργεια των RAPID TESTS Covid-19 και θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τις 14.00.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία με την Λέσχη προκειμένου να οριστεί  το ραντεβού, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών και ο συνωστισμός.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος δεν θα δίνονται βεβαιώσεις στους εξεταζόμενους.

Για την διευκόλυνση σας η Λέσχη Φιλίας της περιοχής  μας είναι

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

Πρατίνου 12,

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

210 7242160

ΡΗΓΙΛΛΗΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ
ΠΑΓΚΡΑΤΙ
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΕΤΣ
ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΓΟΥΒΑ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ
ΔΟΥΡΓΟΥΤΙ
ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ
ΛΟΦΟΣ ΚΥΝΟΣΑΡΓΟΥΣ
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΙΛΙΣΙΑ
ΛΟΦΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Δωρεάν μοριακά Τεστ covid 19  μπορούμε να κάνουμε

 • ΙΚΑ Καλλιθέας, Δαβάκη 11, Καλλιθέα,21 0951 0130

 • ( ΠΡΩΗΝ ΠΕΔΥ ) – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, Λεωφόρο Αλεξάνδρας 119,

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή της με αρ. πρωτ. Φ7/118139/ΦΔ/Δ1/9-9-2020 (ΦΕΚ 3838/9-9-2020 Υ.Α)  για τις εγγραφές στο  Ολοήμερο Πρόγραμμα  ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η Παρασκευή 25-9-2020.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε  ότι λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης προσωπικού, την Δευτέρα 21/9 και την Τρίτη 22/9 οι μαθητές/τριες των Α-Β-Γ τάξεων θα σχολάσουν 12.30μ.μ και οι  μαθητές/τριες των  Δ-Ε-ΣΤ τάξεων θα σχολάσουν 12.15μ.μ

Την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή οι μαθητές/τριες  όλων των τάξεων θα σχολάσουν  1.15μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε  ότι λόγω ελλείψεως προσωπικού,

 • αύριο Τρίτη 15/9 και την  Τετάρτη 16/9 οι μαθητές/τριες

των Α-Β-Γ τάξεων θα σχολάσουν 12.30μ.μ και οι  μαθητές/τριες

των  Δ-Ε-ΣΤ τάξεων θα σχολάσουν 12.15μ.μ  

Την Πέμπτη και Παρασκευή οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων θα σχολάσουν  1.15μ.μ. 

 

Σας ενημερώνουμε ότι όταν αποχωρούν όλα τα παιδιά  στις 1.15μ.μ ,η αποχώρηση  θα γίνεται ως εξής :                    1.15 μ.μ θα αποχωρούν, πρώτα οι μαθητές/τριες της Α τάξης,  στη συνέχεια της Β τάξηςκ.ο.κ ,                                         γι αυτό σας παρακαλούμε για να μη δημιουργείτε συνωστισμός, να περιμένετε τα παιδιά σας σύμφωνα με το πρόγραμμα αποχώρησης.

 • Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση των Σχολικών γευμάτων και να την αποστείλετε -με τα παιδιά-στο σχολείο μέχρι την Τετάρτη 16/9/2020.

Όσον αφορά την 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

παρακαλούμε να διαγράψετε τη φράση«να παραμένει στο Σχολείο πέραν του υποχρεωτικού Πρωινού Προγράμματος (13.15-13.45)  »                                                                                                                                         διότι λόγω covid 19, τα παιδιά που δε θα φοιτούν στο ολοήμερο θα παραλαμβάνουν το γεύμα και θα αποχωρούν.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ – ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

 

ΠΑΤΑ ΚΙ  ΕΔΩ 

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΩΝ  Β, Γ, Δ, Ε & ΣΤ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι -σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες για την έναρξη του διδακτικού έτους που λάβαμε από το ΥΠΑΙΘ σήμερα το απόγευμα- οι μαθητές/τριες των Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο για τον αγιασμό τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου2020 από τις 08.00 έως τις 08.15. Θα εισέλθουν στον αύλειο χώρο χωρίς συνοδό και θα κατεθυνθούν στις τάξεις τους με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, όπου θκαι α παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, στις 9.30.

 

Κατά την παραμονή στις τάξεις θα πραγματοποιηθεί:

 1. Συζήτηση για την πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, των λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης, βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
 2. Διανομή μάσκας ανά μαθητή και επεξήγηση της σωστής χρήσης της
 3. Διανομή των ατομικών δοχείων νερού/ παγουριών ανά μαθητή
 4. Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Η αποχώρηση των μαθητών/τριων θα γίνει στις 10:00 από την κεντρική είσοδο του σχολείου.

 

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους/ες.

 

Η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Α’ ΤΑΞΗΣ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι -σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες για την έναρξη του διδακτικού έτους που λάβαμε από το ΥΠΑΙΘ σήμερα το απόγευμα- οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο για τον αγιασμό τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου2020 από τις 08.15 έως τις 08.30, με έναν συνοδό. Στον αύλειο χώρο θα καλοσωρίσουμε τα παιδιά και στη συνέχεια με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών θα κατευθυνθούν στις τάξεις τους.

Κατά την παραμονή στις τάξεις θα πραγματοποιηθεί:

 1. Συζήτηση για την πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
 2. Διανομή μάσκας ανά μαθητή και επεξήγησητης σωστής χρήσης της
 3. Διανομή των ατομικών δοχείων νερού/ παγουριών ανά μαθητή
 4. Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Οι γονείς θα παραμείνουν στον αύλειο χώρο όπου θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με  τη Διευθύντρια περί της προσαρμογής των μικρών μαθητών, καθώς επίσης και να παραστούν στον αγιασμό. Με το πέρας του αγιασμού θα αποχωρήσουν οι μαθητές/ τριες μαζί με τους  συνοδούς τους.

 

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους/ες.

 

Η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

 

 

Επιστροφή στο σχολείο με μάσκα: Μόνο ταλαιπωρία ή και ευκαιρία;

Γράφει η Σοφία Ανδρεοπούλου, MSc Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος

Μήπως αποκτήσει ψυχολογικό πρόβλημα με τη μάσκα; Πώς θα το πείσω να φοράει μάσκα; Πώς θα προσαρμοστεί στο σχολείο μετά από τόσους μήνες; Πώς θα ξαναρχίσει να παίζει με τα άλλα παιδιά όταν τόσο καιρό του έλεγα να κρατιέται μακριά;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που βασανίζουν τους γονείς σήμερα εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Παραδοσιακά οι αρχές Σεπτεμβρίου είναι για τους γονείς περίοδος άγχους – φέτος όμως, ο αγαπητός μας κορωνοϊός μας έκανε ένα εξτρά δώρο οπότε τώρα εκτός από τα σταθερά άγχη μας έχουμε να διαχειριστούμε και την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο εν μέσω πανδημίας.

Ναι, είναι πολλά όλα αυτά και ξέρω πως είστε όλοι προβληματισμένοι, αγχωμένοι, ίσως και φοβισμένοι. Όμως μην στενοχωριέστε – δεν είστε μόνοι. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, έχουμε αντιμετωπίσει κι άλλα δύσκολα και μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα.

Κι ίσως έχω κάτι να σας πω που μπορεί να μειώσει λίγο τα αρνητικά σας συναισθήματα. Όλη αυτή η ταλαιπωρία με την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο με μάσκες έχει και μια θετική πλευρά – είναι ευκαιρία ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν δεξιότητες που θα αποδειχτούν πολύτιμες στην ενήλικη ζωή τους. Πριν αναφωνήσετε εκνευρισμένοι «αυτοί οι ψυχολόγοι είναι τρελοί», δώστε μου την ευκαιρία να σας εξηγήσω τι εννοώ.

παιδιά και μάσκα

Ασφαλώς όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ευτυχισμένα και να μην τους συμβαίνει ποτέ τίποτα δύσκολο ή δυσάρεστο στη ζωή τους. Αν ωστόσο αυτό πράγματι συνέβαινε, αν ένα παιδί ζούσε πραγματικά μόνο μέσα στη χαρά και το παιχνίδι, τότε δεν θα αναπτυσσόταν και δεν θα ωρίμαζε, θα ήταν ψυχολογικά ανάπηρο, δεν θα μάθαινε ποτέ να διαχειρίζεται δυσκολίες, δεν θα είχε καμία ψυχική ανθεκτικότητα, και δεν θα ήταν εφοδιασμένο με τα εργαλεία που θα χρειαζόταν για να ζήσει καλά ως ενήλικος.

Όταν τα παιδιά βιώνουν δυσκολίες έχοντας όμως την υποστήριξη και την καθοδήγηση των γονιών τους, τότε ωριμάζουν σταδιακά, και αποκτούν τις δεξιότητες που είναι αναγκαίες για μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη ενήλικη ζωή όπως: αυτοπειθαρχία, εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα, προσαρμοστικότητα, ψυχική ανθεκτικότητα.

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι φέτος, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, τα παιδιά μας χρειάζονται. Το πώς θα προσαρμοστούν και τι θα διδαχθούν τα παιδιά εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από εμάς. Αν λειτουργήσουμε σπασμωδικά, υπερβολικά και ανώριμα, θα κάνουμε τα παιδιά να νιώσουν τεράστιο άγχος, και θα αρχίσουν να αναπτύσσονται όλων των ειδών οι αρνητικές συμπεριφορές: φοβίες, προβλήματα κοινωνικότητας, απομόνωση, επιθετικότητα. Αν λειτουργήσουμε ψύχραιμα, ορθολογικά και θετικά, τα παιδιά θα προσαρμοστούν καλύτερα και γρηγορότερα και θα πάρουν πολύτιμα μαθήματα για τη ζωή τους.

Τα OXI: Η στάση των γονιών που δεν θα βοηθήσει τα παιδιά

 • Όχι υπερβολικός φόβος/πανικός: Οι υπερβολές (πχ. ως προς τα μέτρα προστασίας, ή ως προς τον κίνδυνο) προκαλούν μεγάλη συναισθηματική φόρτιση στο παιδί. Ο πανικός το τρομάζει. Όταν χρησιμοποιείτε υπερβολικές εκφράσεις (πχ. «θα πεθάνουμε όλοι στο τέλος»), προξενείτε στο παιδί αγωνία, καθώς εκείνο δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Αν σας βλέπει πολύ φοβισμένους, θεωρεί ότι είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος και αυτό θα το κάνει να νιώθει και να αντιδρά χειρότερα.
 • Όχι νεύρα/φωνές: Όταν οι γονείς εκνευρίζονται και φωνάζουν, τα παιδιά, αφενός νιώθουν άσχημα, αφετέρου μαθαίνουν να φέρονται και εκείνα το ίδιο. Δεν έχει κανένα νόημα να τους φωνάζετε επειδή δεν φόρεσαν τη μάσκα: έτσι, αρχικά θα τρομάξουν, μετά θα θυμώσουν και τελικά θα γίνουν ακόμα πιο αρνητικά απέναντι στη μάσκα (ή σε οτιδήποτε άλλο).
 • Όχι απειλές/τιμωρίες: Οι απειλές (του τύπου «θα αρρωστήσεις, θα κολλήσεις τη γιαγιά και θα πεθάνει» κλπ) ή οι τιμωρίες («επειδή έβγαλες τη μάσκα στο σχολείο, δεν θα σε πάω βόλτα το απόγευμα») δεν βοηθούν καθόλου. Το παιδί είτε θα τρομάξει υπερβολικά, είτε θα νιώσει ενοχές, είτε θα θυμώσει μαζί σας και θα πεισμώσει. Σε κάθε περίπτωση, απλώς θα νιώσει άσχημα και αυτό θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την προσαρμογή του και την τήρηση των μέτρων προστασίας.

παιδιά και μάσκα

Τα ΝΑΙ: Η στάση των γονιών που θα βοηθήσει τα παιδιά

 • Θετικό παράδειγμα: Το παράδειγμά μας είναι σημαντικό για να αποκτήσουν τη σωστή στάση τα παιδιά. Καλό είναι να μας βλέπουν ψύχραιμους, θετικούς, και προσεκτικούς. Αν εμείς τηρούμε συστηματικά και χωρίς γκρίνια τα μέτρα προστασίας, θα είναι ευκολότερο να το κάνουν και τα παιδιά.
 • Αναγνώριση δυσκολίας: «Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο. Αλλά θα σε βοηθήσω και θα τα βγάλεις πέρα.»
 • Θετική στάση ως προς την υγειονομική (και οικονομική ίσως) κρίση: «Κρίσεις συχνά στη ζωή αλλά τις αντιμετωπίζουμε και προχωρούμε. Φέτος θα περάσεις κάποιες δυσάρεστες στιγμές αλλά μέσα από όλο αυτό, θα γίνεις πιο δυνατός/ή και θα μάθεις πολύτιμα πράγματα για τη ζωή σου.»
 • Εξεύρεση λύσεων ή τρόπων να μειωθεί κάποια δυσκολία: «Έλα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να σου είναι πιο εύκολο.»
 • Ενθάρρυνση για μοίρασμα: «Δεν είσαι μόνος/μόνη σου. Και τα άλλα παιδιά έχουν τις ίδιες δυσκολίες. Μιλήστε μεταξύ σας και μοιραστείτε πώς σας φαίνονται όλα αυτά.»
 • Ψύχραιμη στάση ως προς τον κίνδυνο: «Ασφαλώς πρέπει να προσέχουμε για να μην κολλήσουμε. Αλλά αν κολλήσουμε, δεν θα είναι και τόσο τρομερό. Θα φροντίσουμε τον εαυτό μας και θα μας περάσει.»
 • Θετική στάση ως προς τα μέτρα προστασίας: «Είναι καλό να προσέχουμε ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να κολλήσουμε. Θα κάνουμε αυτό που μας λένε οι γιατροί αλλά μετά δεν θα το σκεφτόμαστε πια. Θα συνεχίσουμε τη ζωή μας κανονικά με λίγη παραπάνω προσοχή.»

Τα οφέλη: Πολύτιμες δεξιότητες που θα αποκτήσουν τα παιδιά μέσα από μια θετική στάση

Αν, αγαπητοί γονείς, έχουμε μια τέτοια θετική στάση σαν αυτή που περιγράφεται πιο πάνω, τα παιδιά μας όχι μόνο θα νιώσουν καλύτερα και θα προσαρμοστούν γρηγορότερα στη νεα πραγματικότητα του σχολείου, αλλά επίσης θα μάθουν:

να διαχειρίζονται σωστά κρίσεις και δυσκολίες χωρίς υστερίες και υπερβολές
• να διαχειρίζονται σωστά τους κινδύνους και τις απειλές χωρίς φοβίες και εμμονές
• να αυτοπειθαρχούν σε αναγκαίους αλλά δυσάρεστους κανόνες χωρίς διαρκή γκρίνια
• να φροντίζουν/προστατεύουν τον εαυτό τους
• να προστατεύουν τους άλλους
• να δημιουργούν σχέσεις ανθεκτικές μέσα στις δυσκολίες
• να αξιολογούν και να αξιοποιούν τα θετικά πράγματα που έχουν

Ουφ! Αρκετά δεν είναι όλα αυτά; Επομένως, αξίζει να δούμε πιο ψύχραιμα και πιο θετικά την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο. Εκτός από ταλαιπωρία, ίσως είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για την προσωπική ανάπτυξη τόσο των παιδιών όσο και τη δική μας. Μια ευκαιρία να γίνουμε πιο λειτουργικοί άνθρωποι και πιο συνειδητοί πολίτες.

Η μάσκα, το παιδί ,ο ιός και το σχολείο.

Αγαπητοί γονείς, μαζί με τα παιδιά δείτε με προσοχή τις εικονογραφημένες ιστοριούλες, με οδηγίες και ενημέρωση για τη χρήση της μάσκας στο σχολείο.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ , ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΤΗ ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2020-2021.

 Λήψη αρχείου

Μέτρα προστασίας για το σχολικό και εκπαιδευτικό έτος 2020-2021,υποχρεωτική χρήση μάσκας.Λήψη αρχείου

 

 

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ   Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339/8 Σεπτεμβρίου 2020/Αρ. Φύλλου 3780

Η ΧΡΗΣΗ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ,

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ   ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΤΑ ΑΠΑΡΑΤΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ,

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

 

Άρθρο 2
Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας
1. Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις
τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό,
καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.
Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και
την Γ’ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της
μάσκας. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική
στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών
μονάδων,
β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων
όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την
προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα,
καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία
εξωτερικού χώρου,
γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,
δ) κατά την περίοδο προσαρμογής στο νηπιαγωγείο,
από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο
πρόσωπο).
Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/
άθλησης.
2. Κατά τη διαδικασία υποστήριξης από εκπαιδευτικό
παράλληλης στήριξης, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό
(ΕΒΠ) ή Σχολικό Νοσηλευτή, καθώς και στις σχολικές
μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στα Κέντρα Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης
(ΚΕΣΥ), προκρίνεται η διαφανής ολοπρόσωπη προστατευτική προσωπίδα ή ειδική υφασμάτινη μάσκα
με διαφανές πρόσθιο τμήμα στο μέρος του στόματος
για τους μαθητές ή το προσωπικό, για τις περιπτώσεις
όπου η χειλεοανάγνωση αποτελεί μέσο επικοινωνίας.
Οι συνοδοί μαθητών στα ΚΕΣΥ φέρουν υποχρεωτικά
μη ιατρική μάσκα.
3. Η χρήση της χειρουργικής μάσκας έναντι της απλής
υφασμάτινης μπορεί να προκριθεί από τους γονείς κατ’
επιλογήν τους ή τον θεράποντα ιατρό για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, όπως ενδεικτικά περιγράφονται στον
παρακάτω πίνακα:
α) Μαθητές με προηγούμενο ιστορικό σοβαρής ανοσοκαταστολής (χημειοθεραπεία, μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ή συμπαγούς οργάνου),
β) Μαθητές με ινοκυστική νόσο,
Τεύχος B’ 3780/08.09.2020 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 38677
γ) Μαθητές που λαμβάνουν βιολογικούς παράγοντες,
όπως είναι τα παιδιά με ρευματολογικά νοσήματα ή
φλεγμονώδη νόσο του εντέρου,
δ) Μαθητές με μεσογειακή αναιμία,
ε) Μαθητές με σακχαρώδη διαβήτη.
4. Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας
εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες μαθητών, οι οποίοι
προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά:
α) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς,
β) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο
νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.
5. Για τους μαθητές σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής
και εκπαίδευσης και στους μαθητές που προσέρχονται
στα ΚΕΣΥ, συστήνεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό και συμβατό με τον βαθμό και το είδος της
αναπηρίας/ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.
6. Προβλέπεται εκπαίδευση εντός της σχολικής μονάδας για την ενδεδειγμένη χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.
7. Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη
ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται
η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ,
εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με
τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των
λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του
από τους γονείς/κηδεμόνες του. Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την
εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά
την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η
χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας

ΕΟΔΥ : ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ :odigies-dhmotika

ΟΔΗΓΙΕΣ για την ατομική η υγιεινή των παιδιών και για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Αγαπητοί γονείς,

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες τόσο για την ατομική η υγιεινή των παιδιών όσο και για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Μάθετε στα παιδιά σας να φροντίζουν τον εαυτό τους. Διδάξτε τα να πλένουν σωστά τα χέρια τους όταν πρέπει, να φορούν σωστά τη μάσκα τους.

Το σχολείο με τη σειρά του, λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα, θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό να προστατέψει τους μαθητές.

Συμπτώματα λοίμωξης COVID-19

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι πυρετός και βήχας. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

 • Δυσκολία στην αναπνοή

 • Μυαλγίες

 • Ρίγος

 • Πονοκέφαλος

 • Δυσκαταποσία

 • Ρινική καταρροή/συμφόρηση

 • Ναυτία/ έμετος

 • Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Αποτελέσματαμελετώνκαταδεικνύουνότιταπαιδιάδεναποτελούντησυνήθηπηγή μετάδοσηςτουιούSARS-CoV-2,σεαντίθεσημετορόλοπουδιαδραματίζουνστη διασπορά άλλων αναπνευστικών ιών όπως ο ιός της εποχικής γρίπης.

Οδηγίες ατομικής υγιεινής

 • Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό. Οι γονείς θα πρέπει να ειδοποιούν άμεσα το σχολείο.

 • Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει πυρετό ή συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.

 • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

 • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Το κάθε παιδί θα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο τα δικά του αντικείμενα.

 • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.

 • Τα παιδιά δεν πρέπει να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα, καθώς και να χρησιμοποιούν κοινά σκεύη όπως ποτήρια και μπουκάλια. Συστήνεται η χρήση ατομικού μπουκαλιού ή παγουριού από το κάθε παιδί.

 • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα όταν είναι εμφανώς λερωμένα, και οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής και υγρών, μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα και μετά από πιθανή επαφή με εκκρίσεις ή άλλα σωματικά υγρά. Θα ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

 • Η υγιεινή των χεριών για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα με χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος, που θα βρίσκεται κοντά στην είσοδο κάθε αίθουσας διδασκαλίας, θα πρέπει να εφαρμόζεται συχνά και σε κάθε περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο, κατά προτίμηση υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού της τάξης, ιδιαίτερα για τα μικρότερα παιδιά.

 

Οδηγίες για τον τρόπο χρήσης της προστατευτικής μάσκας

Γιατί οι άνθρωποι φορούν μάσκες αυτήν την περίοδο;

 • Γιατί ο νέος κορωνοϊός ή αλλιώς SARS-CoV-2 μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη του αναπνευστικού και άλλες εκδηλώσεις της νόσου COVID-19.

 • Γιατί η λοίμωξη αυτή μπορεί να μην προκαλέσει συμπτώματα ή τα συμπτώματα να είναι πολύ ήπια. Μερικοί όμως άνθρωποι ,όπως αυτοί που έχουν αυξημένο κίνδυνο (π.χ. μεγάλης ηλικίας),μπορεί να νοσήσουν πολύ σοβαρά, να χρειαστούν μακρόχρονη νοσηλεία στο νοσοκομείο ή να κινδυνεύσει και η ζωή τους.

 • Γιατί, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες ατόμων που νοσούν σοβαρά είναι συνήθως άτομα που έχουν και άλλα προβλήματα υγείας ή είναι μεγάλης ηλικίας, καμιά φορά μπορεί να νοσήσουν σοβαρά ακόμη και νεαρά σε ηλικία άτομα ή παιδιά που δεν έχουν πρόβλημα υγείας

 • Γιατί ακόμη και άτομα που δεν έχουν συμπτώματα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό μέσω των σταγονιδίων που εκπέμπονται όταν μιλούν, τραγουδούν και ιδιαίτερα όταν φτερνίζονται ή βήχουν.

 • Γιατί η μετάδοση του ιού είναι πολύ εύκολη όταν η απόστασή μας είναι μικρότερη από ενάμιση μέτρο.

Γιατί η μάσκα είναι ένα δυνατό όπλο για να περιορίσουμε τη διασπορά του νέου κορωνοϊού;

 • Γιατί περιορίζει την έκθεση μας στα σταγονίδια των άλλων που «φιλοξενούν» τον ιό στο φάρυγγα τους και έτσι μπορεί να μας προφυλάξει από το να κολλήσουμε κι εμείς τον ιό.

 • Γιατί προστατεύει τους γύρω μας από τον ιό που πιθανόν έχουμε εμείς στο φάρυγγα μας, ακόμη και χωρίς να έχουμε συμπτώματα.

 • Γιατί η χρήση μάσκας από όλους μας θα αποτρέψει νέο μεγάλο κύμα πανδημίας και την ανάγκη για τη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην περιοχή όπου ζούμε.

 • Γιατί η μάσκα, η διατήρηση απόστασης από τους άλλους και η υγιεινή των χεριών είναι το χρυσό τρίπτυχο για να συνεχίσουμε ήρεμα τη ζωή μας.

Οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας

 

α. Πώς φοράω τη μάσκα

 • Πριν εφαρμόσω τη μάσκα στο πρόσωπό μου:

✓Πλένω προσεκτικά τα χέρια μου με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον ½ λεπτό. Ξεπλένω με τρεχούμενο νερό, σκουπίζω τα χέρια με χειροπετσέτα μιας χρήσης, κλείνω με αυτήν την βρύση και την πετάω στον κάδο απορριμμάτων. ή

✓Τρίβω καλά τα χέρια με αλκοολούχο αντισηπτικό υγρό μέχρι αυτό να στεγνώσει. ΔΕΝ ξεχνώ κανένα σημείο των χεριών και επιμένω ανάμεσα στα δάκτυλα.

 • Με στεγνά και καθαρά χέρια αφαιρώ τη καθαρή μάσκα μου από το σακουλάκι που τη φυλάω, πιάνοντάς τη από το λαστιχάκι.

 • Φέρνω τη μάσκα προσεκτικά στο πρόσωπό μου ώστε η ανοιχτόχρωμη πλευρά (εσωτερική)να ακουμπήσει τη μύτη και το στόμα μου κρατώντας το λαστιχάκι ακόμη με το χέρι.

 • Με το άλλο χέρι εφαρμόζω το ένα λάστιχο στο αυτί μου και με αργή και προσεκτική κίνηση περνάω το δεύτερο λάστιχο και στο άλλο αυτί.

 • Όταν τοποθετήσω και τα δύο λαστιχάκια στα αυτιά μου, φέρνω τα δάκτυλά μου στις δύο πλευρές της μύτης και πιέζω το έλασμα που έχει η μάσκα ώστε να αγκαλιάσει τη μύτη μου και συνεχίζω την απαλή κίνηση προς και πάνω στα ζυγωματικά μου.

 • Τραβώ με ήπιες κινήσεις τη μάσκα από την κάτω πλευρά ώστε να ξεδιπλώσει και να αγκαλιάσει το πηγούνι μου.

 • Ελέγχω ότι η μάσκα έχει εφαρμόσει καλά στο πρόσωπό μου και την νιώθω άνετα. Δοκιμάζω να μιλήσω για να καταλάβω ότι όταν χρειαστεί να το κάνω, αυτή δεν θα πέσει από τη μύτη μου.

 • Θυμάμαι πάντα ότι εάν η μάσκα δεν εφαρμόζει απόλυτα στο στόμα και την μύτη μου και αφήνει κενά στο πρόσωπο μου δεν προσφέρει προστασία, αντιθέτως απλά με δυσκολεύει.

 • Tip!! Κάντε εφαρμογή μπροστά στον καθρέπτη τις πρώτες φορές ώστε να είστε σίγουροι για τις κινήσεις όταν δεν θα έχετε αυτήν την δυνατότητα.

β. Πως χειρίζομαι τη μάσκα – τα ΠΡΕΠΕΙ…

 • Φορώ μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός.

 • Φορώ μάσκα που δεν είναι χαλαρή στο πρόσωπό μου. •Χρησιμοποιώ πάντα καθαρή και χωρίς φθορές μάσκα.

 • Φυλάω τη μάσκα σε καθαρό σακουλάκι πριν την φορέσω.

 • Τοποθετώ τη μάσκα μέσα στο σακουλάκι κρατώντας την από το ένα λάστιχο. • Τοποθετώ την κάθε μάσκα σε ξεχωριστό σακουλάκι.

 • Έχω πάντα μαζί μου στο σχολείο τουλάχιστον δύο μάσκες (σε ξεχωριστά σακουλάκια η καθεμιά).

 • Αφαιρώ τη μάσκα από το πρόσωπό μου τραβώντας ταυτόχρονα και τα δύο λαστιχάκια.

 • Τρίβω τα χέρια μου με αντισηπτικό διάλυμα μετά την αφαίρεση της μάσκας.

Χειρίζομαι σωστά τη μάσκα που θέλω να αφαιρέσω για λίγο: αφαιρώ τη μάσκα όπως περιγράφηκε παραπάνω, την κρατώ από τα λαστιχάκια και την            διπλώνω με την εσωτερική πλευρά προς τα μέσα, την τοποθετώ στο σακουλάκι της.

 • Πλένω κάθε μέρα τις μάσκες που έχω χρησιμοποιήσει την ίδια μέρα

 • Πλένω τη μάσκα καλά, στο χέρι ή σε πλυντήριο, χρησιμοποιώ νερό σε υψηλή θερμοκρασίατουλάχιστον60°C, και όταν στεγνώσει τη σιδερώνω καλά και την τοποθετώ σε καθαρό σακουλάκι.

 • Η μάσκα είναι το πιο προσωπικό μου αντικείμενο.

 • Tip!!Χρησιμοποιείτε σακουλάκια μεγαλύτερων διαστάσεων από τη μάσκα για να διευκολύνονται οι κινήσεις σας. Τα σακουλάκια τροφίμων είναι μια εύκολη λύση.

γ. Πώς χειρίζομαι τη μάσκα – τα ΔΕΝ …

 • Δεν αφαιρώ τη μάσκα μου όταν βρίσκομαι σε εσωτερικούς χώρους ή σε εξωτερικούς χώρους όταν η απόσταση είναι μικρότερη του ενάμιση μέτρου από άλλο άτομο

Αυτές ακριβώς είναι οι καταστάσεις που χρειάζεται να προστατευθώ με τη μάσκα.

 • Δεν κατεβάζω την μάσκα όταν θέλω να μιλήσω σε κάποιον

Όταν μιλάω απελευθερώνονται σταγονίδια, αυτή τη διαδικασία θέλω να σταματήσω με τη χρήση της μάσκας.

 • Δεν αγγίζω το μπροστινό μέρος της μάσκας

Η μάσκα συγκρατεί σταγονίδια που φέρουν τον ιό, έτσι ο ιός μπορεί να περάσει στα χέρια μου και στη συνέχεια να αγγίξω και να μολύνω το πρόσωπό μου και άλλα αντικείμενα και επιφάνειες.

 • Δεν αφήνω την μάσκα να πέσει από τη μύτη μου

Εάν κατέβει η μάσκα και θέλω να τη διορθώσω, πιέζω ξανά το έλασμα και τραβώ σε καλύτερη θέση τα λαστιχάκια. Εφαρμόζω υγιεινή των χεριών αμέσως μετά από αυτήν την κίνηση.

 • Δεν κατεβάζω τη μάσκα στο πηγούνι μου ούτε αφήνω έξω μύτη ή στόμα

Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνω την προστασία που δίνει η μάσκα, ενώ η εξωτερική πλευρά της μάσκας βρίσκεται πολύ κοντά στο στόμα μου και υγραίνεται. Επιπλέον όταν την ανεβάσω θα επιμολύνω τα χέρια μου και το πρόσωπό μου.

 • Δεν φορώ μάσκα που νιώθω υγρή

Η υγρή μάσκα δυσκολεύει την αναπνοή και παύει να προσφέρει προστασία.

 • Δεν φορώ μάσκα που είναι βρώμικη ή έχει φθορές (σχισίματα ή οπές)

Η βρώμικη μάσκα είναι περισσότερο επικίνδυνη παρά προστατευτική, ενώ η φθαρμένη δεν προστατεύει και δίνει ψευδές αίσθημα ασφάλειας.

 • Δεν μοιράζομαι τη μάσκα μου με κανέναν άλλο, ακόμη και εάν αυτός είναι το πιο κοντινό μου άτομο, και δεν την αφήνω εκτεθειμένη στα αγγίγματα άλλων Η κοινή χρήση ή η ανταλλαγή μάσκας δεν επιτρέπεται. Αν γίνει, σημαίνει αυτόματα ότι μοιράζομαι με άλλον τα μικρόβια που αυτή έχει συγκρατήσει.

 • Δεν αφήνω τη μάσκα μου σε επιφάνειες(καρέκλες, θρανία, τραπεζάκια κλπ.) Η μάσκα επιμολύνεται και ταυτόχρονα μολύνει τις επιφάνειες.

 • Δεν χρησιμοποιώ ποτέ το ίδιο σακουλάκι για διαφορετικές μάσκες, η κάθε μάσκα έχει το δικό τους σακουλάκι

Τα μικρόβια από τις βρώμικες μάσκες μολύνουν το σακουλάκι, επιβιώνουν μέσα σε αυτό για πολλές ώρες και θα μολύνουν και άλλη μάσκα εάν τοποθετηθεί εκεί.

 

 

 

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 Αγαπημένα μας παιδιά και αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
ευχόμαστε να είστε  όλοι και όλες  καλά στην υγεία σας και με καλή διάθεση.

Όπως θα έχετε ενημερωθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί  στις 14 Σεπτεμβρίου. Εμείς, οι δάσκαλοί σας και οι δασκάλες σας, έχουμε ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου τις ετοιμασίες για να σας υποδεχτούμε στο σχολείο μας, που όπως θα είδατε, ομόρφυνε πολύ και μεταμορφώθηκε σε ένα σχολείο φιλικό προς το περιβάλλον!!!

Η φετινή χρονιά θα είναι σίγουρα ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη, αλλά όλοι και όλες μαζί θα προσπαθήσουμε να χαρούμε  ό,τι καλό θα μας φέρει!!!

Θα φροντίσουμε ο καθένας και η καθεμιά τον εαυτό του/της και τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Γι αυτό όλοι/ες να έχουμε κατά νου το «μότο μας»

 ΧΑΜΕΡΙΑ(πλύσιμο) –ΑΠΟΣΤΑΣΗ –ΜΑΣΚΑ

Τα νέα και τις εξελίξεις που αφορούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τα μαθαίνετε από το ιστολόγιο μας .

Σας περιμένουμε με χαρά,κέφι και αγάπη!

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ!

Η Δ/ντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

 

Aπαλλαγή μαθητών/τριών από το μάθημα των Θρησκευτικών 2020-21

Υ.ΠΑΙ.Θ.10-08-2020: Νέα Εγκύκλιος με θέμα: «Ρύθμιση μαθητικών θεμάτων», που αφορά στην απαλλαγή μαθητών/τριών από το μάθημα των Θρησκευτικών

«Η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, σύμφωνα και με το με αρ. 37/23-7- 2020 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., χορηγείται ύστερα από Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, του/της ίδιου/ας του/της μαθητή/τριας (αν είναι ενήλικος/η) ή και των δύο γονέων του/της (αν είναι ανήλικος/η), στην οποία θα αναφέρεται το εξής : «Λόγοι θρησκευτικής συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή (μου ή του παιδιού μου) στο μάθημα των Θρησκευτικών» (βλ. Ολ.ΣτΕ 1749/2019 και 1750/2019).»
Η παραπάνω Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του/της ίδιου/ας μαθητή/τριας (αν είναι ενήλικος/η) ή και των δύο γονέων του/της (αν είναι ανήλικος/η), παραλαμβάνεται από τον/τη Διευθυντή/ντρια του σχολείου εντός αποκλειστικής χρονικής προθεσμίας που διαρκεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τη 14η Σεπτεμβρίου κάθε σχολικού έτους.«

Επίδοση Τίτλων Προόδου/Σπουδών και βαθμολογίας του γ΄ τριμήνου.

 93ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

                                                                                                                 

                                                                                                                Αθήνα, 23/06/2020

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

 

Την Πέμπτη 25/06/2020 το Σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά και τα υποτμήματα των τάξεων αυτής της ημέρας θα σχολάσουν στις 13:15.

Την Παρασκευή 26/06/2020 δε θα γίνουν μαθήματα, διότι θα δοθούν οι Τίτλοι Προόδου/Σπουδών και η βαθμολογία του γ΄ τριμήνου. Όλοι/όλες οι μαθητές/τριες και των δυο (2) υποτμημάτων κάθε τάξης θα έρθουν στο Σχολείο με τις τσάντες τους, χωρίς βιβλία. Οι μαθητές/τριες θα εισέλθουν στην τάξη τους και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τάξεων θα τοποθετήσουν στις τσάντες τους κλειστό φάκελο με την βαθμολογία του γ΄ τριμήνου και τον Τίτλο Προόδου/Σπουδών.

Μετά την παράδοση του φακέλου, οι μαθητές/τριες θ’ αποχωρήσουν από το Σχολείο με τους γονείς τους, οι οποίοι θα περιμένουν έξω από το Σχολείο τηρώντας απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους, για να παραλάβουν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Για να μην υπάρχει συνωστισμός στο Σχολείο, ορίστηκαν από τον Σύλλογο Διδασκόντων οι παρακάτω ώρες παράδοσης της βαθμολογίας του γ΄ τριμήνου και των Τίτλο Προόδου/Σπουδών:

08:15 : Α΄ -ΣΤ΄: Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα έχουν μάθημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα τους, την Παρασκευή 26/6/2020 (1ο υποτμήμα).

09:15 : Α΄ -ΣΤ΄:  Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που είχαν  μάθημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα τους. την Πέμπτη 25/6/2020 (2ο υποτμήμα).

10:15 : Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που με Υπεύθυνη Δήλωση των γονέων τους δεν παρακολουθούν τα μαθήματα από 01/06/2020 και απουσιάζουν δικαιολογημένα από το Σχολείο. Η βαθμολογία του γ΄ τριμήνου καθώς και οι Τίτλοι Προόδου/Σπουδών θα επιδοθούν στους γονείς/κηδεμόνες τους .

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι, όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες πρέπει να κρατήσουν σε καλή κατάσταση όλα τα βιβλία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, για να τα χρησιμοποιήσουν πάλι στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς.

  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ !

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Στέλλα Πρωτόπαπα

Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ.) για το σχολικό έτος 2020-2021.

Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις
στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π.Σ. και
ΠΕΙ.Σ.) για το σχολικό έτος 2020-2021.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ https://www.iep.edu.gr/pps/deppsform.php

 

ΦΕΚ Λήψη αρχείου

 

“Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία”

Οι παντός είδους φθορές και οι βανδαλισμοί, η αδιαφορία και η εγκατάλειψη που απειλούν καθημερινά τα γλυπτά, τα μνημεία και τα ιστορικά κτήρια της Αθήνας αναπτύσσονται στο πρόγραμμα“Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία”.

Η αγωγή στις αξίες και τη φροντίδα της πόλης ως πυρήνα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού είναι απαραίτητη από τα σχολικά χρόνια των παιδιών. Η κινητοποίηση της περιέργειας, η ενεργητική συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στην αναζήτηση της γνώσης και όχι η παθητική πρόσληψη της, η βιωματική μάθηση, η ομαδική δουλειά, είναι μερικές από τις αρχές που προωθεί και καλλιεργεί το πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα, το σχολείο μας συμμετέχει από το ξεκίνημα του.

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ1 τάξης  συμμετείχαν και αυτή τη χρονιά και μας παρουσιάζουν τις δράσεις τους στην εποχή της καραντίνας.

.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ https://safeYouTube.net/w/ILMK

«Τηλεδιάσκεψη για γονείς και κηδεμόνες με θέμα τις μεταβάσεις των παιδιών»

«Τηλεδιάσκεψη για γονείς και κηδεμόνες με θέμα τις μεταβάσεις των
παιδιών»

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής για την
παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών,
σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας (Πράξη 10η/22-05-2020), σας ενημερώνουμε
ότι την Παρασκευή, 12-6-2020, και ώρες 18.00-20.00, θα πραγματοποιηθεί
τηλεδιάσκεψη με τη μορφή σεμιναρίου (webinar) για τους γονείς και κηδεμόνες των
μαθητών όλων των σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης των
Συντονιστών/τριων Εκπαιδευτικού Έργου, κλάδου ΠΕ70 κκ. Ποτούλας Σπυριδούλας
Βασιλείου, Αικατερίνης Λαμπροπούλου, Γεωργίας Πολυζώη, Φωτεινής Φιλίππου, Πέτρου
Χαβιάρη και Μάρθας Χριστοπούλου και της Συντονίστριας Ειδικής Αγωγής και
Ενταξιακής Εκπαίδευσης κας Ασπασίας Φραγκούλη,
με θέμα: «Στηρίζοντας τα παιδιά στις μεταβάσεις».
Στη συγκεκριμένη δράση συμμετέχουν ως εισηγήτριες:
α) η κα Βλάχου Μαριανίκη, Ψυχολόγος του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και
Ερευνών με θέμα: «Η προσαρμογή στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου την
περίοδο μετά τον Covid-19»
β) η κα Λειβαδίτη Φωτεινή, Σχολική Ψυχολόγος, με τα εξής θέματα:
1) «Η μετάβαση των παιδιών στη νέα κανονικότητα – η επιστροφή στο σχολείο» και
2) «Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ένας κύκλος κλείνει κι ανοίγει ένας νέος».
Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της τηλεδιάσκεψης είναι:
https://minedu-gov-gr.webex.com/minedu-govgr/onstage/g.php?MTID=e66736ae80d5749ce286aa37c0bf3982d
Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν έγκαιρα οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών
του σχολείου σας. Για την είσοδο στην πλατφόρμα παρακαλούνται να αναγράφουν τα
πραγματικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), να
συμπληρώνουν το event password metavasi2 και έπειτα να επιλέγουν Join by browser.
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.
Η Οργανωτική Συντονίστρια του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής
Μαρία Νέζη

Πρόσκληση σε Τηλεδιάσκεψη για Γονείς/ΚηδεμόνεςΛήψη αρχείου

Οδηγίες για την επιστροφή μας στο σχολείο!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Επιστολή προς γονείς για την επιστροφή μας στο σχολείο.

https://blogs.sch.gr/93dimath/files/2020/05/EΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ-ΣΤΟ-ΣΧΟΛΕΙΟ-3.pdf

EΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

https://blogs.sch.gr/93dimath/files/2020/05/Οδηγίες_ταυτόχρ_σύγχρονης_ΕξΑΕ_συνημ_ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ_ΠΡΟΣ_ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-1-1.pdf

Eπιστρέφουμε στο σχολείο!!!

Αγαπητοί γονείς και Κηδεμόνες,

επιστρέφουμε με χαρά στο σχολείο!

τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και θα παραμείνουμε  ανοιχτά μέχρι

και  την Παρασκευή 26 Ιουνίου  2020.

Πρώτα από όλα,σας παρακαλούμε, παρέα με τα παιδιά σας  να δείτε το βιντεάκι που έχουμε αναρτήσει «Επιστρέφω στο σχολείο και μένω υγιής» και  να το συζητήσετε με τα παιδιά .

 

Πώς θα λειτουργήσουμε: 

 

Α.  Σε κάθε τμήμα,αν το επιτρέπει το εμβαδόν της τάξης,

θα είναι 15 μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες θα κάθονται  (ένας ή μία σε κάθεθρανίο) 

 σε απόσταση 1,5 μέτρου. 

Αν οι μαθητές/τριες υπερβαίνουν τους/τις  15,

ή το εμβαδόν της τάξης δεν επιτρέπει τη διάταξη ασφαλείας,

τότε το τμήμα θα διαιρείται σε δύο υπο-τμήματα,

που θα λειτουργούν εκ περιτροπής,

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη, το άλλο.

Β.  Στις αίθουσες διδασκαλίας  θα υπάρχουν αντισηπτικά.

 Γ.  Οδηγίες για τα παιδιά:

1. Θα ήταν προτιμότερο να έχουν μαζί τους το δικό τους αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι.

2. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό, καθώς το κυλικείο δεν θα λειτουργεί.

3.Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δικό τους μπουκαλάκι νερό.

4. Θα πρέπει να έχουν όλα τα σχολικά τους αντικείμενα διότι αν έχουν ξεχάσει οτιδήποτε δεν θα μπορούν να δανειστούν από κάποιον/α συμμαθητή/τρια τους.

Δ. Τα  διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού και  οι αίθουσες θα αερίζονται συνεχώς.

 Ε.  Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχολείο. 

ΣΤ. Ολοήμερο: Το Ολοήμερο πρόγραμμα  δεν θα λειτουργήσει. 

Ζ. Πρωινή προσέλευση και αποχώρηση  από το Σχολείο: 

Το σχολείο θα ανοίγει την πόρτα από 8:00 μέχρι 08:15.

Στη συνέχεια  η πόρτα θα κλείνει και κανένας/καμία δεν θα επιτρέπεται να εισέρχεται,

εκτός κι αν έχει προγραμματιστεί  συνάντηση με τη Διευθύντρια (210 9231 030).  

Τα παιδιά θα ανεβαίνουν με τους εκπαιδευτικούς τους, στις αίθουσες διδασκαλίας ,

κρατώντας τις αποστάσεις.

Θα παρακαλέσουμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να φέρνουν τα παιδιά στην

ώρα τους και να μην παρατηρούνται πρόωρες αφίξεις ή καθυστερήσεις.

Οι γονείς και κηδεμόνες  δεν θα έρχονται κοντά στην είσοδο του σχολείου,

για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Τα παιδιά θα μπαίνουν μόνα τους στο σχολείο ένα-ένα, 

 υπό την επιτήρηση των εκπαιδευτικών.

Τέλος, κατά την αποχώρηση, στις 13:15 ,παρακαλούνται οι γονείς 

να παραμένουν σε απόσταση από την κεντρική είσοδο, κρατώντας ασφαλείς αποστάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί θα παραδίδουν τα παιδιά.

Σας παρακαλούμε  να μας βοηθήσετε κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών και μαθητριών. 

Η.  Όσοι γονείς και κηδεμόνες έχουν λόγο να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, παρακαλούνται,  τις επόμενες ημέρες, από Τρίτη 26-05-2020 έως και Παρασκευή 29-05-2020, να ενημερώσουν το σχολείο γραπτώς, συμπληρώνοντας σχετική Υπεύθυνη Δήλωση (θα τη βρείτε παρακάτω).

Η Υπεύθυνη Δήλωση μπορεί να σταλεί και ηλεκτρονικά στο mail του σχολείου: mail@93dimathin.att.sch.gr ή να τη φέρνουν οι ίδιοι/ίδιες μέχρι

Παρασκευή 29-05-2020 από 10:30 έως 12:30

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ!!!!!

Πηγή:https://www.dailythess.gr/

Μουσικά_Καλλιτεχνικά Σχολεία: Από 15 έως 30 Ιουνίου οι εξετάσεις

Από 15 έως 30 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι  εξετάσεις εισαγωγής  εισαγωγής των υποψηφίων μαθητών για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία,  με τήρηση αναλόγως της με αριθμ. 55591/ΓΔ4/13-05-2020 κοινής υπουργικής από- φασης (Β ́ 1846) με θέμα: «Τρόπος ασφαλούς διεξαγωγής κάθε είδους εξετάσεων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία» και των σχετικών εγκυκλίων και οδηγιών του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μουσικά Σχολεία

Οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλουν μία αίτηση, μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους μέχρι 5 Ιουνίου 2020 .

Τα Θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές για την εγγραφή τους στην Α ́ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου είναι: Ρυθμός, Ακουστική ικανό-τητα, Φωνητική ικανότητα, και προαιρετικά ένα Μουσικό Όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

Κάθε ένα από τα θέματα αυτά αξιολογείται χωριστά από τους βαθμολογητές στην εικοσάβαθμη κλίμακα. Η βαθμολογία του κάθε βαθμολογητή καταχωρίζεται σε ειδικό φύλλο εξέτασης υποψηφίου που φέρει την ονομασία και τη σφραγίδα του Μουσικού Σχολείου και υπογράφεται από τον βαθμολογητή και τον Πρόεδρο της Ε.Ε.

Το άθροισμα των βαθμών των πέντε (5) βαθμολογητών, ανά εξεταζόμενο θέμα, αποτελεί τον τελικό βαθμό του θέματος αυτού με άριστα το εκατό (100). Το άθροισμα του συνολικού αριθμού μονάδων που συγκέντρωσε ο υποψήφιος διαιρούμενο δια του τρία (3), για τους υποψηφίους που εξετάζονται μόνο στα τρία υποχρεωτικά θέματα και, κατ’ αντιστοιχία, δια του τέσσερα (4), για όσους επιλέγουν να εξεταστούν και σε Μουσικό Όργανο, αποτελεί τον τελικό βαθμό κατάταξης του υποψηφίου σε πίνακα».

H Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας συντάσσει Οδηγίες που αφορούν στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων μαθητών και τις διαβιβάζει στη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. η οποία τις αποστέλλει στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Μουσικού Σχολείου.

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης αποστέλλει τις οδηγίες στο Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου προκειμένου να τις παραδώσει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Επιλογής (Ε.Ε.) ή, εφόσον συγκροτηθεί Γενική Επιτροπή Επιλογής (Γ.Ε.Ε.), στον Πρόεδρο της Γ.Ε.Ε.».

Καλλιτεχνικά Σχολεία

Για την επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α ́ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων, συγκροτείται/ούνται για κάθε Καλλιτεχνικό Σχολείο και για κάθε μια από τις κατευθύνσεις Επιτροπή/πές Επιλογής Μαθητών (Ε.Ε.Μ.), με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Οι Επιτροπές Επιλογής Μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία είναι τριμελείς και αποτελούνται από καθηγητές (μόνιμους, αναπληρωτές, ωρομίσθιους) του Καλλιτεχνικού Σχολείου ή όμορου σχολείου ή σχολής, εκπαιδευτικού ιδρύματος, Α.Ε.Ι., οι οποίοι διδάσκουν μαθήματα Καλλιτεχνικής Παιδείας ή Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου της αντίστοιχης ειδικότητας ή Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Παιδείας. Με την απόφαση της συγκρότησης ορίζεται και ο Πρόεδρος της Επιτροπής. Σε περίπτωση συμμετοχής Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ή Μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Παιδείας, αυτός ορίζεται ως Πρόεδρος.

Ειδικότερα, η συγκρότηση των επιτροπών έχει ως εξής:

α) Στην Κατεύθυνση Εικαστικών Τεχνών: Τρεις (3) εκ- παιδευτικοί κλάδου ΠΕ08 – Καλλιτεχνικών Μαθημάτων ως μέλη και ένας (1) εκπαιδευτικός οποιουδήποτε κλάδου ως γραμματέας.

β) Στην Κατεύθυνση Θεάτρου – Κινηματογράφου: Τρεις (03) εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τα μαθήματα: Υποκριτικής – Αυτοσχεδιασμού, Αγωγής Προφορικού Λόγου και Κινηματογράφου ή/και άλλοι πληρούντες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να διδάξουν τα ανωτέρω μαθήματα (ειδικά για τα μαθήματα Υποκριτικής – Αυτοσχεδιασμού, Αγωγής Προφορικού Λόγου εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ91.01 και ΠΕ91.02) ως μέλη και ένας (1) εκπαιδευτικός οποιουδήποτε κλάδου ως γραμματέας.

γ) Στην Κατεύθυνση Χορού: Δύο (2) εκπαιδευτές ή άλλοι διδάσκοντες: Κλασσικό Χορό, Σύγχρονο Χορό και ένας (1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11 – Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Παραδοσιακού χορού ως μέλη και ένας (1) εκπαιδευτικός οποιουδήποτε κλάδου ως γραμματέας. Επίσης, ορίζεται ένας/μια διδάσκων/ουσα το μάθημα χορού για την επίδειξη ασκήσεων και για το αρχικό ζέσταμα.

Όλες οι παραπάνω επιτροπές έχουν και ένα αναπληρωματικό μέλος που ορίζεται με την ίδια απόφαση.

Οι υποψήφιοι μαθητές των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων αξιολογούνται και βαθμολογούνται και από τα τρία (3) μέλη της Επιτροπής Επιλογής Μαθητών. Ο γραμματέας δεν έχει δικαίωμα βαθμολόγησης.

Ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Σχολείου ή ο αναπληρωτής του έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διοικητική στήριξη της διαδικασίας επιλογής.»

Επόμενη σελίδα: »