ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα: «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 84/τ.Α’/13.4.2020) Αρθρο 27
1. Οι Σχολικές Επιτροπές των δήμων μπορούν να προμηθεύονται κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό που να επιτρέπει την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους, εντός του πλαισίου υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού COVID-19, αξιοποιώντας αδιάθετες πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους.

2. Η προμήθεια γίνεται μετά από αιτιολογημένο αίτημα της σχολικής μονάδας, από το οποίο προκύπτει το απολύτως αναγκαίο πλήθος των φορητών συσκευών (laptops, notebooks, netbooks ή tablets) ή/και συνδέσεων διαδικτύου, οι οποίες απαιτούνται για τη στήριξη μαθητών που έχουν ανάγκη. Τα προμηθευόμενα είδη αποτελούν εξοπλισμό του σχολείου και, με μέριμνα των οικείων διευθυντών, παραδίδονται προς προσωρινή χρήση στους δικαιούχους μαθητές με ονομαστικά πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής, για όσο διάστημα αυτό απαιτείται.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ. ΑΧΑΡΝΩΝ, κ. ΜΙΧΑ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ (Ε ΜΑΙL) ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ /ΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

08-04-2020 Από σήμερα η χωρίς χρέωση πρόσβαση από κινητά δίκτυα σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου 2020.

Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παραχωρώντας πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία:

URL: https://www.sch.gr/

URL: http://eclass.sch.gr

URL: https://blogs.sch.gr

URL: http://lessons.sch.gr

URL: http://mmpres.sch.gr/

URL: sso.sch.gr

URL: https://dschool.edu.gr/

URL: https://e-me.edu.gr

URL: https://4all.e-me.edu.gr

URL: http://ebooks.edu.gr/new/

URL: http://photodentro.edu.gr/aggregator

URL: micro.photodentro.edu.gr

URL: saas.photodentro.edu.gr

URL: aggregation-service.photodentro.edu.gr

URL: http://aesop.iep.edu.gr

URL: https://cisco.webex.com/

URL:https://www.mathainoumestospiti.gov.gr/

Σημειώνεται ότι ενδέχεται μέρος της κίνησης που θα χρειαστεί να δρομολογηθεί σε IP διευθύνσεις χωρίς μηδενική χρέωση (non-zero rated IP addresses), π.χ. youtube, google κλπ., να τιμολογηθεί.

Σύγχρονη Εκπαίδευση ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αναφορικά με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Υπουργείο διαθέτει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές τους. Στόχος είναι η διατήρηση της στενής επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
  • Λαμβάνεις από τον καθηγητή/δάσκαλό σου ηλεκτρονικό μήνυμα (email, chat) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής του τάξης.
  • Πατάς το σύνδεσμο και συνδέεσαι απευθείας:

    2.1 Χρήση υπολογιστή: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζεις την εφαρμογή (open the desktop app).

    2.2 Tablet/κινητό: θα σου ζητηθεί́ η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.

    Στο πεδίο email δεν απαιτείται η προσωπική σου ηλεκτρονική διεύθυνση (μπορείς να βάλεις ένα τυχαίο, εικονικό email).

Χρήσιμα Links

ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΔΩ :  https://www.youtube.com/watch?v=y-WadkghYhk 

ΚΑΙ ΕΔΩ : https://www.youtube.com/watch?v=ioJxGejNZVA

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 6-4-2020 θα ξεκινήσει η Σύγχρονη Εκπαίδευση μέσω τηλεδιάσκεψης.Οι τηλεδιασκέψεις θα γίνονται μέσω της εφαρμογής webex meetings του Υπουργείου Παιδείας. Θα λάβετε   μήνυμα στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση(email) με το σύνδεσμο (link)  της «ψηφιακής αίθουσάς»(personal room) του/της κάθε εκπαιδευτικού καθώς και την ώρα και ημέρα του μαθήματος.Ο/η μαθητής/τρια θα συνδέεται στο μάθημα πατώντας απλώς τον αντίστοιχο σύνδεσμο ,  με το πραγματικό του όνομα και το email του, χωρίς να απιτείται η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΥΤ.6-4-20, ΤΡ.7-4-20

Θα ανακοινωθεί σύντομα κα το πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών της εβδομάδας.

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η σταδιακή αναβάθμιση των υποδομών της υπηρεσίας ηλεκτρονική σχολική τάξη (sch eclass) με στόχο να προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μια σαφώς καλύτερη εμπειρία ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την υπομονή και την κατανόηση.

Τελευταίες ενημερώσεις

Αρχείο

Σελίδες

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων