MIGRATED

Η ActionAid Ελλάς και ο Καρπός από την Ελλάδα μαζί με οργανώσεις από 5 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχουν στο 3ετές πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «MigratED».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και νέους έως 20ετών και στοχεύει στη δημιουργία μια εκστρατείας ψηφιακής ευαισθητοποίησης προώθησης της πολιτισμικής διαφορετικότητας, της ενσωμάτωσης και της φιλοξενίας στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα συντονίζεται από την Ιταλική οργάνωση GVC και τον Δήμο Μπολόνια ενώ οι υπόλοιποι εταίροι είναι οι οργανώσεις: CSAPSA2, SLOGA, 4Change, COFAC, και Future Worlds Center.
https://karposontheweb.org/migra-ted/
Με την υποστήριξη των εταίρων του προγράμματος, οι μαθητές θα κάνουν μια έρευνα 2 μηνών, εντοπίζοντας ιστορίες και χαρακτήρες στον τόπο τους με διαπολιτισμικό παρόν και παρελθόν, εμπειρίες προσφύγων, διαπολιτισμικές συναντήσεις. Στην συνέχεια θα δημιουργήσουν οπτικοακουστικά έργα για να μεταφέρουν την δική τους εμπειρία.

Επίσης, μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα οργανώσουν σε συνεργασία με την ActionAid εκδηλώσεις για να ενημερώσουν τους υπόλοιπους συμμαθητές τους για την έρευνά τους και να παρουσιάσουν τα βίντεο και τα έργα που θα έχουν δημιουργήσει.

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:
ΚΑΤΣΑΝΔΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΜΑΝΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ, ΜΑΡΙΝΗ-ΝΤΟΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ,ΜΠΑἹΡΑΚΤΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΝΟΡΟΤΣΕΑ ΝΤΑΡΙΑ,ΠΕΚΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΡΗΓΑ ΟΛΓΑ,ΣΑΜΟΥΡΚΑΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ,ΤΑΤΣΗ ΔΩΡΑ,ΤΟΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ,ΤΣΙΑΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ,ΧΙΟΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ/ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ένα εργαστήριο γεμάτο αλληλεγγύη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ-ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΣ
1

2

3

Τα παιδιά είπαν για το πρόγραμμα:

AΣΠΑ: …. η εμπειρία ήταν πραγματικά υπέροχη και μέσα από μια συνάντηση μαζί με την σκηνοθέτη βγάλαμε κάτι άρτιο. Ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος σε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο ώστε να δούμε κάποια πράγματα από μια διαφορετική πλευρά..

ΣΟΦΙΑ:Είναι κρίμα που λόγω των συνθηκών που επικρατούν δεν έχουμε την δυνατότητα να βρεθούμε όλοι μαζί,αλλά σίγουρα μπορούμε να εκφραστούμε και υπό αυτές τις συνθήκες.. Γι’αυτό,μπορώ να πω πως είμαι ευγνώμων στις καθηγήτριες Αλλά και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή τη δραστηριότητα , γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι διαφορετικό και το κυριότερο,να καλλιεργηθουμε και να ευαισθητοποιηθουμε πιο πολύ σαν άνθρωποι…οποτε σίγουρα είναι μια αξέχαστη εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη μέσα μας

ΜΑΡΙΑ:Μακάρι να μπορούσαμε να μαζευτούμε όλοι μαζί και να αναλύσουμε τα πράγματα ωστόσο έχω να πω ότι όλο αυτό π ζήσαμε ήταν κάτι πρωτόγνωρο Αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικό για όλους όσους είχαν λάβει μέρος στην δραστηριότητα αυτή ή και όχι και ήταν απλοί θεατές.. όλα αυτά που ζήσαμε εκείνες τις μέρες σίγουρα θα τα θυμόμαστε για πολλά χρόνια και σίγουρα θα μείνουν χαραγμένα μέσα μας … έχω να πω ένα τεράστιο Ευχαριστώ στις καθηγήτριες και τη σκηνοθέτη που μας έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουμε μια τέτοια εμπειρία Αλλά και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν γιατί έκαναν αυτές τις μέρες ξεχωριστές

ΟΛΓΑ:Θα έλεγα πως το migrated ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένα πρόγραμμα! Ήταν ένας τρόπος αφύπνισης για το τι συμβαίνει στον σύγχρονο κόσμο όσο αφορά τους πρόσφυγες η μετανάστες, είναι η ευκαιρία να δραστηριοποιηθείς πάνω σε ένα παγκόσμιο θέμα και να φτάσεις τις γνώσεις σου ένα βήμα παραπέρα. Πέρα από τις ενδιαφέρουυσες δραστηριότητες και συζητήσεις που έγιναν καταφέραμε οχι μόνο να μιλήσουμε για το θέμα τον προσφύγων αλλά ακόμη και να το ενσαρκώσουμε μέσα σε μια ταινία ,η οποία συνδύαζε την πνευματικά και φυσική δράση ώστε να εμπεδώθουν καλύτερα τα όσα μαθαίναμε!

ΤΑΙΝΙΑ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ

 

To βίντεο αυτό αποτέλεσε μέρος του Web Doc Migrated , ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από 18 συμμετοχικά βίντεο από 5 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Σλοβενία και Πορτογαλία) με κοινό μήνυμα το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας καθώς και τη συνεργασία των νέων στο θέμα των προσφύγων.

http://migratedvideos.eu/

Στις 8 Οκτωβρίου οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη διαδικτυακή εκδήλωση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Migrated , όπου παρακολούθησαν τα μαθητικά video που είχαν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος .

Στις 10-12-2020 το βίντεο παρουσιάστηκε  στη  Διαδικτυακή συζήτηση για τη Συμπεριληπτική Εκπαίδευση που διοργάνωσε η Action aid Hellas

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ασύγχρονη εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες
Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες  να μεριμνήσουν για την εγγραφή των
μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες
αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να
συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα
https://register.sch.gr/students/ .

Το σχολείο μας θα χρησιμοποιήσει  την πλατφόρμα e class. Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή των μαθητών/τριών στο ΠΣΔ και γίνει η απαιτούμενη προετοιμασία  εκπαιδευτικού υλικού από τους εκπαιδευτικούς, θα αρχίσει η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για την ενημέρωσή σας μπορείτε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα του σχολείου.

Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΣΔ ΓΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Χρήση λογαριασμού ΠΣΔ για τη δημιουργία ψηφιακών τάξεων:
Για την ασύγχρονη διδασκαλία, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακές
τάξεις, ώστε να προγραμματίζουν το μάθημά τους, να αποστέλλουν εκπαιδευτικό υλικό και
ασκήσεις, να αναρτούν εργασίες κτλ.
Οι μαθητές αντίστοιχα θα μπορούν έτσι να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις
ψηφιακές τάξεις του ΠΣΔ (π.χ. e-class, e-me).
Οδηγίες εγγραφής:
 Εκπαιδευτικοί: https://register.sch.gr/teachers/
 Μαθητές: https://register.sch.gr/students/
o Ο μαθητής θα δίνει στη φόρμα εγγραφής τα στοιχεία του, όπως αυτά
αναγράφονται σε έλεγχο προόδου τριμήνου.
o Σε περίπτωση που δεν γνωρίζει τον Αριθμό Μητρώου, μπορεί να τον
αφήσει κενό.
Ψηφιακές τάξεις:
 e-class του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (https://www.sch.gr/)

Τελευταίες ενημερώσεις

Αρχείο

Σελίδες

Σαν σήμερα

24/4: Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα
"
   - Σχετικές αναρτήσεις

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων