Η ομάδα εθελοντισμού συναντά τους εθελοντές της περιοχής μας

Η ομάδα εθελοντισμού του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος ”Ενεργός μαθητής…ενεργός πολίτης” συνάντησε τους εθελοντές από την τοπική οργάνωση ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ”ΠΡΟΣΦΕΡΩ”.
Απάντησαν με χαρά ,προθυμία και σαφήνεια στις ερωτήσεις μας,μας εξήγησαν το νόημα του εθελοντισμού,μας αφηγήθηκαν πώς προέκυψε να γίνουν εθελοντές και μοιράστηκαν μαζί μας ιστορίες,συναισθήματα και σκέψεις.Εντυπωσιαστήκαμε από τις αναμνήσεις τους,την ειλικρίνειά τους,τις δράσεις τους.Διέφεραν μεταξύ τους μα φαίνονταν αγαπημένοι και ενωμένοι.
Με αυτή τη συζήτηση καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να βοηθάς τους άλλους και πόσο εύκολα μπορεί να σχηματιστεί η ευτυχία στο πρόσωπο των ανθρώπων με κάτι μικρό και λίγο,όπως ρούχα, παιχνίδια,τρόφιμα,φάρμακα-πράγματα ασήμαντα για μερικούς,σημαντικά όμως και αναγκαία για άλλους.
Μας συγκίνησαν οι εικόνες που μας μετέφεραν,μας άγγιξαν οι ιστορίες των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια και οι συνθήκες που βιώνουν άνθρωποι στην περιοχή μας και αλλού αλλά και η προθυμία τους να ανταποκριθούν σε όποια ανάγκη μπορούν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή της μέρας ακόμα και της νύχτας.
Καταλάβαμε έτσι καλύτερα την έννοια του εθελοντή και τα συναισθήματα που βιώνει και συνειδητοποιήσαμε πως ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος,αν υπάρχει αλληλεγγύη.

Η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Τελευταίες ενημερώσεις

Αρχείο

Σελίδες

Σαν σήμερα

4/5/1912: Ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τα σημερινά Δωδεκάνησα. Η περίοδος αυτή ξεκινά το 1912 και διαρκεί 31 χρόνια. Στην συνέχεια τα νησια κατακτούν οι Γερμανοί Ναζί και κατόπιν οι Άγγλοι, προτού ενσωματωθούν οριστικά το 1947 στο Ελληνικό κράτος.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων