ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Στις 13-14-15 Απριλίου 2022 ,με ηλιόλουστο καιρό, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Νάξο στο πλαίσιο του προγράμματος “Αρχιτεκτονική των Κυκλάδων και οι επιρροές της πειρατείας”.
Οι μαθητές του προγράμματος ξεναγηθηκαν στο φρούριο του Κάστρου της χώρας,στη μονή των Ουρσουλινών ,στο αρχαιολογικό μουσείο,στο αποστακτήριο κίτρου στο Χαλκί, σε εργαστήριο κεραμικής στο Χαλκί .
Διέσχισαν την Απείρανθο με τα σπίτια φτιαγμένα από ναξιώτικο μάρμαρο,έβγαλαν φωτογραφίες στην Πορτάρα σήμα κατατεθέν της Νάξου ,όπως και στον ναό της Δήμητρας στην ενδοχώρα. Παρατήρησαν το απέραντο γαλάζιο με τη πεντακάθαρη άμμο στις παραλίες Αλυκή, Πλάκας, και Αγίας Άννας.
Τέλος δοκίμασαν ναξιώτικα Π.Ο.Π προϊόντα όπως η γραβιέρα Νάξου και το αρσενικό κεφαλοτύρι.
Την εκδρομή συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Βλαχάκης Γιάννης, Μποζέττο Βάντα, Καινούριου Σοφία.
2f9e6b67 8a83 4898 93ee 411f328ebfae

Τελευταίες ενημερώσεις

Αρχείο

Σελίδες

Σαν σήμερα

10/8/1920: Ο σουλτάνος Μεχμέτ ΣΤ υπογράφει τη Συνθήκη των Σεβρών, που βάζει την οριστική «ταφόπλακα» στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Ελλάδα κερδίζει εδάφη και γίνεται «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών» σύμφωνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων