

Μια ανάσα δρόμος και φτάσαμε παιδιά……….
Πολλές οι στροφές ως την Έμπωνα..μάθημα γεωγραφίας παρόλα αυτά η διαδρομή.
Κρίμα που στις εικόνες δεν θα ακούσετε το κελαΐδισμα μιας καρδερίνας ,το γάργαρό νερό από ένα ρυάκι να σπάει τη σιωπή και να καλύπτει τον ήχο των παλμών της καρδιάς λόγω της πεζοπορίας.
…τη λίμνη που ήξερε να κρύβεται…..
Έχει μείνει στη μνήμη μας η συγκινητική φωνή του Άρη να τραγουδά πριν φύγουμε από τη λίμνη των νάνων.


Άγγιξε την ψυχή μας η ευαισθησία του δασονόμου κ.Χουρδάκη απέναντι σε παιδιά που ζουν σε πόλη ,μακριά από το φυσικό περιβάλλον και βίωναν για πρώτη φορά ίσως στην ζωή τους τα όσα ήθελε να προσφέρει στις αισθήσεις τους . Ζηλέψαμε την ενέργεια που του έχει δοθεί από τη φύση σαν επιβράβευση της προσπάθειας του να την προφυλάξει και να διατηρήσει αναλλοίωτη όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό.
Μια υπόσχεση θέλω να μου δώσετε ότι θα σκέφτεστε από δω και μπρός μήπως αυτό που κάνετε βλάπτει το φυσικό περιβάλλον ή αν μπορεί να το ωφελήσει.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους Ζαχαρίου Τσαμπίκα, Ποιμενίδη Δημήτρη καιΤσιρλικάκη Δημήτρη δασκάλους των τάξεων Ε1,Ε2,καιΣΤ για την πραγματοποίηση και την ολοκλήρωση του προγράμματος «Μονοπάτια Επιβίωσης» για το σχολικό έτος 2012-2013.
Το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιήθηκε με αφορμή τη συνεργασία μας με το Δίκτυο Ε6 και Ε4 Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια , το οποίο συντονίζει το ΚΠΕ Μαρώνειας,
Αναφορά του προγράμματος γίνεται στους παρακάτω συνδέσμους:
https://blogs.sch.gr/kpemar/?cat=7878
https://blogs.sch.gr/kpemar/?page_id=10
ΔΟΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ





Μπράβο στα παιδιά και τους δασκάλους τους για αυτήν τη ξεχωριστή εκπαιδευτική εκδρομή !