Το Σχολείο

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας βρίσκεται στο τέρμα της οδού Μικράς Ασίας στην Πτολεμαΐδα, λειτουργεί ως 12/θέσιο και φιλοξενεί 202 μαθητές.

Επιζητώντας ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία μας και στις προκλήσεις των καιρών δημιουργήσαμε το ιστολόγιό μας. Μέσα από αυτό μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να αλληλοεπιδρούν ηλεκτρονικά και έξω από τα πλαίσια του ωρολογίου προγράμματος.

Επίσης, μέσα από το ιστολόγιο αυτό, μας δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις εκπαιδευτικές μας δράσεις και εκδηλώσεις, να επικοινωνήσουμε ανοιχτά με την εκπαιδευτική κοινότητα και να μοιραστούμε εκπαιδευτικό υλικό, γνώσεις, εμπειρίες και ιδέες για ένα σχολείο ακόμη περισσότερο δημιουργικό και ελπιδοφόρο!

Σας καλωσορίζουμε και σας καλούμε να εξερευνήσετε το ιστολόγιό μας και να ανακαλύψετε τις συναρπαστικές πτυχές της σχολικής ζωής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

 

Πατήστε στον σύνδεσμο για να δείτε τον τομέα του σχολείου μας:

 

1 Το Προσωπικό του Σχολείου:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΜΗΓΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ70-ΔΝΤΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΕ70
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ ΠΕ70
ΒΙΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ70
ΒΛΑΜΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ  ΠΕ70
ΓΚΩΓΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕ70
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ ΘΩΜΑΗ ΠΕ70
ΜΠΟΥΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΕ70
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝ ΠΕ70
ΡΑΔΟΥΝΙΣΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΕ70
ΡΙΤΣΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΠΕ70
ΣΙΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕ70
ΣΟΥΡΑΝΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΕ70
ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΕ70
ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΑΓΝΗ ΠΕ70-ΑΠΟΣΠ
ΤΡΙΜΠΟΥ ΕΥΑΓΓ ΠΕ70-ΑΠΟΣΠ
ΚΛΑΖΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕ11
ΠΑΤΡΩΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ16
ΣΟΥΧΑΜΒΑΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦ. ΠΕ06
ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ05

 

2. Υποδομές – Εξοπλισμός:

Το σχολείο μας βρίσκεται στο ΝΔ τμήμα της πόλης της Πτολεμαΐδας. Στεγάζεται σε ένα μεγάλο κι όμορφο διώροφο κτίριο που κατασκευάστηκε το 1978. Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι φωτεινές κι ευρύχωρες και διαθέτουν σύγχρονα μέσα διδασκαλίας. Τα εργαστήρια είναι επαρκώς εξοπλισμένα και διευκολύνουν την μαθησιακή διαδικασία. Η μεγάλη αυλή είναι κατάφυτη και προσφέρει στιγμές παιχνιδιού και χαλάρωσης στους μαθητές μας.

… Σύντομα φωτογραφίες από τους χώρους…

 

3. Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Δράσεις: 

Με γνώμονα τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας, αξιοποιούμε στην διδασκαλία σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, υλοποιούν πολλές εκπαιδευτικές δράσεις κι έχουν κατακτήσει πολλές διακρίσεις. Ένα δείγμα εκπαιδευτικών δράσεων που έχουν υλοποιηθεί στο σχολείο μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:  http://8dim-ptolem.blogspot.com/ 

Από το Σχολικό Έτος 2021 – 2022, ένα μέρος των δράσεών μας θα αναρτάται και στο παρόν ιστολόγιο στη σελίδα: “Εκπαιδευτικά Προγράμματα“.

 

4. Ωρολόγιο Πρόγραμμα:  

Από το Σχολικό Έτος 2021-2022 και εξής το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Σχολείου θα αναρτάται στη σελίδα: “Εκπαιδευτικά Χρηστικά“.