Η Τετάρτη τάξη, στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, με αφορμή την ενότητα Βιομηχανία και προϊόντα, παρακολούθησε και συμμετείχε βιωματικά στο πρόγραμμα που εκπονεί το εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ για τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τη σημασία της υγιεινής διατροφής στη ζωή μας…παίρνοντας μέρος στις εξής δράσεις :
1.Ενημερώθηκαν καταρχήν για το εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ και τα προϊόντα που παράγονται στο εργοστάσιο.
2.Έφτιαξαν μόνα τους τα δικά τους γιαουρτάκια με διάφορα υλικά
3. Γράψανε στον τοίχο της ΜΕΒΓΑΛ τις σκέψεις τους για το πρόγραμμα που συμμετείχαν
4.Παρακολούθησαν στο μικροσκόπιο τους μικροοργανισμούς που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του γιαουρτιού
5. Δημιούργησαν παίζοντας -αφού προηγουμένως ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη -τη διατροφική πυραμίδα των προϊόντων με ψεύτικα υλικά
Τέλος, οι υπάλληλοι της ΜΕΒΓΑΛ, κέρασαν σε όλα τα παιδιά διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα για να απολαύσουν τις διάφορες γεύσεις του γάλακτος…
Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους στο εργοστάσιο για την πολύ καλή παρουσίαση του προγράμματος, αλλά και τη συνολική συμπεριφορά τους κατά τη διάρκειά του .