Εντυπώσεις των μαθητών μας από την επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Εντυπώσεις γραπτές, φωτογραφικές αλλά και εικαστικές από την επίσκεψη της ΣΤ τάξης στη Βουλή στις 24 Οκτωβρίου. Τα κείμενα είναι της Γεωργίας, του Κώστα και της Δήμητρας, οι φωτογραφίες της Δήμητρας και η ζωγραφιά του Κώστα. Μπράβο σε όλα τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης και για την παρουσία τους κατά την επίσκεψη και για τον θαυμάσιο τρόπο με τον οποίο κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους.

Τα κείμενα

1. Γεωργία

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Όταν πήγαμε εκεί, είδαμε δύο βίντεο που μιλούσαν για την ιστορία του κτιρίου της Βουλής και την πολιτική οργάνωση των Ελλήνων. Μετά επισκεφτήκαμε την αίθουσα της Ολομέλειας. Σε αυτή την αίθουσα γίνονται οι συνεδριάσεις των βουλευτών. Μπαίνοντας βλέπουμε την έδρα του προέδρου και των αντιπροέδρων της Βουλής. Δεξιά κάθονται ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί και αριστερά οι επίσημοι. Κάτω από το έδρανο του προέδρου βρίσκεται το βήμα που μιλούν οι βουλευτές και οι υπάλληλοι της βουλής που κρατούν τα πρακτικά. Μπροστά υπάρχουν τα έδρανα των βουλευτών. Ψηλά βλέπουμε τα θεωρεία, όπου οι απλοί πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.

Ύστερα μας οδήγησαν στην αίθουσα του Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου μας μίλησαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Έτσι τελείωσε η ξενάγησή μας στο χώρο της Βουλής και πήγαμε στον Εθνικό Κήπο. Ήταν μια βροχερή μα όμορφη μέρα και εύχομαι να ξαναπάμε.

2. Κώστας

Την Παρασκευή το σχολείο μας επισκέφτηκε τη βουλή των Ελλήνων. Πρώτα καθίσαμε σε ένα χώρο και η ξεναγός μας μίλησε για την ιστορία του κτιρίου. Επίσης μας έδειξε μερικά βίντεο με αυτό το θέμα.

Έπειτα μας πήγαν στην αίθουσα της ολομέλειας. Εκεί βρισκόντουσαν κάποιοι μαθητές μουσικοί που ετοιμαζόντουσαν για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Ύστερα μας πήγαν στην αίθουσα της Γερουσίας. Ήταν σαν της ολομέλειας αλλά μικρότερη.

Η επόμενη αίθουσα που επισκεφτήκαμε ονομαζόταν «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μας μίλησαν για την πολιτική του και μας έδειξαν μια ζωφόρο με αναπαράσταση των επαναστάσεων των Ελλήνων το 1821. Έπειτα μας άφησαν να εξετάσουμε μερικά από τα εκθέματα που βρίσκονταν σε εκείνο το χώρο.

Όταν η ξενάγηση είχε τελειώσει, εγώ βέβαια είχα κουραστεί, αλλά πέρασα φανταστικά επειδή έμαθα και είδα καινούργια πράγματα. 

3. Δήμητρα

Την Παρασκευή η τάξη μας επισκέφτηκε τη βουλή των Ελλήνων. Η Βουλή είναι ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται και ο λαός. Είναι ένα «μαγικό» κτίριο από την εποχή του Όθωνα. Οι χώροι του είναι στολισμένοι από τοιχογραφίες, οι οποίες είναι παλιές μα υπάρχουν και καινούργιες, λόγω της καταστροφής που συνέβη στη δεύτερη φωτιά του παλατιού. Υπάρχουν πολλές και μεγάλες μαρμάρινες σκάλες, στολισμένες με ένα μπλε χαλί.

Η Βουλή είναι ένα σημαντικό κτίριο στο οποίο συνεδριάζουν οι υπουργοί, ο πρωθυπουργός και οι τριακόσιοι βουλευτές που εκλέγονται από εμάς. Στον τρίτο θάλαμο υπάρχουν πολλές τοιχογραφίες, άρθρα. Παλιές εφημερίδες (πρωτοσέλιδα) και γελοιογραφίες.

Κύριο έργο της Βουλής είναι η ψήφιση των νόμων και ο έλεγχος της κυβέρνησης.

Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ωραίο κτίριο αλλά μερικές φορές αυτοί που συνεδριάζουν τα κάνουνε «Σαλάτα», κυρίως με τα οικονομικά!       

Οι Φωτογραφίες (Δήμητρα)

Δείτε το στο slideshare.net

και το εικαστικό κομμάτι (Κώστας)

βουλή_resize

Κώστας Δημητριάδης, ο καλλιτέχνης (κλικ για μεγέθυνση)

;


Μια απάντηση προς “Εντυπώσεις των μαθητών μας από την επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων”

  1. Ευχαριστώ πολύ για την δημοσιευση των φωτο και της εκθεσης μου!!!! Δήμητρα Μητροπούλου

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση