Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων

Το πρόγραμμα Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων (Ε.Υ.Ζ.Η.Ν.) διεξάγεται από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου και αφορά την αξιολόγηση της σωματικής διάπλασης και των συνηθειών διατροφής των μαθητών όλων των τάξεων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων της χώρας. Το πρόγραμμα είχε διεξαχθεί από το 2008 έως το 2011, αφορούσε όμως μόνο μαθητές της Γ΄και Ε΄Δημοτικού.


Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δύο φάσεις. Στην A΄ φάση καλούνται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, στο πλαίσιο του μαθήματός τους, να διενεργήσουν μετρήσεις σωματικής διάπλασης (ύψος, βάρος) και φυσικής κατάστασης και να καταγράψουν σε έντυπα τα αποτελέσματα.

Στη Β΄ φάση θα διεξαχθεί η αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών, μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στο οποίο θα εισαχθούν και τα δεδομένα των μετρήσεων της α’ φάσης (σωματική διάπλαση & φυσική κατάσταση των μαθητών). Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής του συνόλου των μετρήσεων κάθε παιδιού θα γίνεται αυτόματη επεξεργασία των δεδομένων και θα δημιουργείται μονοσέλιδη Ατομική Αναφορά για κάθε μαθητή με τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων. Οι αναφορές θα εκτυπωθούν και θα παραδοθούν στους μαθητές ή στους γονείς τους. Για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, η καταγραφή των μετρήσεων των μαθητών στην ηλεκτρονική φόρμα θα γίνεται μόνο με τη χρήση του Αριθμού Μητρώου.


Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα θα πρέπει ο μαθητής/η μαθήτρια να διαθέτει έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.) καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση του Γονέα ή Κηδεμόνα του. Το χρονικό περιθώριο υλοποίησης του προγράμματος είναι μέχρι τις 31 / 5 / 2013.

Μαζί με την επίδοση των ελέγχων για το Β΄ τρίμηνο, οι γονείς και κηδεμόνες θα παραλάβουν και την υπεύθυνη δήλωση με την οποία -εφόσον το επιθυμούν-  θα δίνουν την έγκρισή τους για τη συμμετοχή του παιδιού τους στο πρόγραμμα.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση