ΓΙΟΡΤΗ  ΤΗΣ  ΜΗΤΕΡΑΣ

Αγαπημένα μας παιδιά,κάθε χρόνο στο νηπιαγωγείο μας συνηθίζεται να κάνουμε μία γιορτή για τις μαμάδες που γιορτάζουν και να τις ευχαριστήσουμε για όλα αυτά που μας προσφέρουν.Επειδή φέτος  αυτό δεν μπορεί να γίνει ,σας προτείνουμε μερικές ιδέες για να τις φτιάξετε στο σπίτι ,με την βοήθεια των μπαμπάδων ,έκπληξη για την μαμά.Μπορείτε να φτιάξετε κάρτες με διάφορα υλικά,χρωματιστά χαρτιά,γκοφρέ, κάνσον. Μία απλή κάρτα είναι να σχεδιάσετε σε λευκό χαρτί το περίγραμμα της παλάμης σας.
Στην συνέχεια,κόψτε το περίγραμμα και βάψτε το σε πράσινο χρώμα είτε με μαρκαδόρους,είτε με ξυλομπογιές, ότι έχετε στο σπίτι.Κόψτε και ένα γλαστράκι σε καφέ χαρτί και κολλήστε τα σε μία κάρτα,ότι χρώμα θέλετε εσείς.
Σχεδιάστε λουλούδια σε διάφορα χρώματα και κολλήστε τα στις άκρες των δαχτύλων,γράψτε ευχές με τη βοήθεια του μπαμπά και η κάρτα -έκπληξη είναι έτοιμη.
Σας στέλνουμε και μία φωτογραφία από παλιότερες κάρτες που κάναμε στο νηπιαγωγείο μας.
Επίσης ,μπορείτε να σχεδιάσετε καρδιές σε χοντρό χαρτόνι ,να τις κόψετε και να τις στολίσετε,με μικρά μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί,ή με όσπρια( φασόλια,φακές,ρεβύθια) ότι υπάρχει στο σπίτι.
Μπορείτε να κόψετε το περίγραμμα μίας καρδιάς από χοντρό χαρτόνι και να την τυλίξετε με κόκκινο μαλλάκι.Βάλτε και ένα κορδονάκι και έτοιμο το κολιέ για την μαμά.
Φτιάξτε ένα μπουκέτο λουλούδια για την μαμά. Δείτε το παρακάτω βίντεο.
Παίξτε με τις λέξεις ΜΗΤΕΡΑ, ΜΑΜΑ, ΜΑΝΑ. Γράψτε τα γράμματα σε μικρά τετράγωνα χαρτιά και προσπαθήστε να τα βαλετε στη σειρά
Μάθετε τραγούδια για την μητέρα .
Τέλος,μην ξεχνάτε να μας στέλνετε τις δημιουργίες σας  στην ιστοσελίδα του σχολείου μας και το πιο σημαντικό……….ένα πολύ,πολύ μεγάλο φιλί στην μαμά σας. Εμείς με την σειρά μας ,ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  σε όλες τις μαμάδες του κόσμου με μία αφίσα που είχαμε φτιάξει παλιά στο νηπιαγωγείο μας.