ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 

Σας καλοσωρίζουμε στο blog του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 7ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης! 

Το blog μας σχεδιάστηκε με αφορμή το project «Blog your Heritage – Unblock the Past, Share for the Future» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο οποίο συμμετέχουμε για να τιμήσουμε την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά.

Η ιδέα μας «Η γραμμή που μας ενώνει» δημιουργήθηκε με στόχο να προβάλει τις γνωστές και άγνωστες πτυχές που συνδέουν τη ζωή και τις δραστηριότητες των κατοίκων αυτής της πόλης διαμέσου των χρόνων.

Η ομάδα μας θα ακολουθήσει τη διαδρομή που εκτελούσε για εξήντα περίπου χρόνια το τραμ της Θεσσαλονίκης, το δικό μας τραμ, περνώντας από τοποθεσίες που ανέκαθεν υπήρξαν πόλος έλξης των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών της.

Θα περιπλανηθεί στις σκεπαστές αγορές και στις στοές της πόλης, θα σταθεί στα καρότσια των πλανόδιων καστανάδων και κουλουρτζήδων και θα ακούσει τις ιστορίες τους, θα απολαύσει τις νοστιμιές της γαστρονομικής κουλτούρας που δημιούργησε η συνύπαρξη ενός μωσαϊκού ανθρώπων από άλλες πατρίδες και θα προβάλει την ενδυματολογική παράδοση της πόλης και της γύρω περιοχής. 

Τέλος, θα σταματήσει σε επιβλητικά σπίτια της άλλοτε Λεωφόρου των Εξοχών (σήμερα λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας) που ανήκαν σε επιφανείς ανθρώπους της εποχής των αρχών του 20ου αιώνα και ασχολούνταν με το εμπόριο και τα κοινά προβάλλοντας το κύρος τους μέσα από μια πλούσια κοινωνική ζωή.

 

Παρασκευή Μυγδαλιά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δέσποινα Τζαυλόγλου