Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Εργαστήρι διαιτολογίας από την απόφοιτό μας Γεωργία Χατζηαγοράκη

Εργαστήρι διαιτολογίας από την απόφοιτό μας Γεωργία Χατζηαγοράκη

0Αποτελεί μέρος της κουλτούρας του σχολείου μας να έχει ανοιχτές πόρτες στους αποφοίτους μας για να μαθαίνουμε τα νέα τους, να μοιραζόμαστε τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς τους και να νιώθουμε χαρά όταν πετυχαίνουν τους στόχους και κάνουν πράξη τα όνειρα τους.
Και η χαρά μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν οι απόφοιτοι μας, επισκέπτονται στο σχολείο μας και μοιράζονται μαζί μας τις γνώσεις τους από τα επιστημονικά πεδία που έχουν επιλέξει για να ακολουθήσουν στον επαγγελματικό στίβο της ζωής τους..Όπως ακριβώς συνέβη σήμερα που η αγαπημένη μας απόφοιτος Γεωργία Χατζηαγοράκη, τελειόφοιτη φοιτήτρια στο Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ύστερα από συνεννόηση με τις δασκάλες της ΣΤ΄τάξης , επισκέφτηκε το σχολείο μας και σε ένα εξαιρετικό βιωματικό εργαστήρι συζήτησε με τα παιδιά της Έκτης για την την μεσογειακή διατροφή και την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Αφού ευχαριστήσουμε και συγχαρούμε την Γεωργία για την εξαιρετική παρουσίαση παραθέτουμε λίγα λόγια που έγραψε ή ίδια για το ιστολόγιο του σχολείου σχετικά με τη σημερινή της εμπειρία:

«Ονομάζομαι Χατζηαγοράκη Γεωργία και είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια στο Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχω πραγματοποιήσει και ολοκληρώσει την πρακτική μου άσκηση στο Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού, η οποία αφορούσε εξ΄ολοκλήρου τη διατροφή στην παιδική ηλικία και πλέον συντάσσω την πτυχιακή μου εργασία η οποία σχετίζεται επίσης με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών σχολικής ηλικίας. Αγαπάω τα παιδιά και θεωρώ πως η μετάδοση της γνώσης από την παιδική κιόλας ηλικία χτίζει τα θεμέλια για μια ισορροπημένη καθημερινότητα, ειδικότερα στα πλαίσια της διατροφής.
Ούσα κι εγώ η ίδια απόφοιτη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής, είχα σήμερα την τιμή και την χαρά να παρευρεθώ στο χώρο του σχολείου ως ομιλήτρια αυτή τη φορά, και

να μιλήσω στα παιδιά της έκτης δημοτικού για τη Μεσογειακή Διατροφή και την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Μιλήσαμε για τα οφέλη των φρούτων και των λαχανικών στην υγεία μας, για την σημασία της καθημερινής τους κατανάλωσης στα γεύματά μας και συζητήσαμε για τις επιλογές των παιδιών στα σνακ που καταναλώνουν στο σχολείο. Φυσικά μιλήσαμε και για τη θέση της σοκολάτας στην καθημερινή μας διατροφή και τονίσαμε τα οφέλη που έχει τόσο στην ψυχολογία μας όσο και στην ενέργεια που μας προσφέρει καταναλώνοντας την σε επιθυμητή και ισορροπημένη πάντα ποσότητα. Τέλος, με τη βοήθεια των παιδιών πραγματοποιήσαμε ένα εύκολο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό πείραμα μέσα από το οποίο διακρίναμε τη διαφορά στην περιεκτικότητα των διάφορων φρούτων σε βιταμίνη C. Χρησιμοποιήσαμε ως δείκτη το υπερμαγγανικό κάλιο το οποίο διακρίνεται για το έντονο σκούρο μωβ χρώμα του και το οποίο αποχρωματίζεται όταν αναμειχθεί με διάλυμα πλούσιο σε βιταμίνη C. Αναμείξαμε το υπερμαγγανικό κάλιο με τον χυμό από το κάθε φρούτο ξεχωριστά και ο αποχρωματισμός του κάθε διαλύματος μας έδωσε τα αποτελέσματα που αναζητούσαμε. Τα παιδιά διέκριναν τη διαφορά στο κάθε φρούτο και στο τέλος κατέληξαν ομόφωνα στο συμπέρασμα πως το πορτοκάλι είναι όντως η καλύτερη πηγή βιταμίνης C.
Είναι πολύ όμορφο να συνδυάζεται η γνώση με τη διασκέδαση, και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να μεταφέρω με το δικό μου τρόπο ένα μικρό μέρος γνώσης στα παιδιά, στο μέρος από όπου ξεκίνησε και το δικό μου ταξίδι της εκπαίδευσης χάρη στους υπέροχους ανθρώπους που απαρτίζουν το «δικό μας σχολείο».
Ευχαριστώ τον Διευθυντή του σχολείου κύριο Γιάννη Λογοθέτη και τις δασκάλες της ΣΤ’ τάξης κυρία Φανή Σαμορέλη και κυρία Βασιλική Χείλαρη για την ευκαιρία που μου έδωσαν.»

0 1 2 2 1 2α 3 1 4 2 5 2 6 2 7 2 8 1 9 1 10 1 11 1 12 1 13 1 14


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση