Βουτιά στον κόσμο του βιβλίου

αρχείο λήψηςΚατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023 τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια Βουτιά… στον κόσμο του Βιβλίου. Συγκεκριμένα το Ίδρυμα Λαμπράκη έδωσε την ευκαιρία μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουτιά στον Κόσμο του Βιβλίου» στους-στις μαθητές-τριες του νηπιαγωγείου μας να έρθουν σε επαφή με τη φιλαναγνωσία και τη δημιουργική γραφή! (περισσότερα…)

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!!

1 1Ζήτω η Ελλάδα!!

Τον τελευταίο καιρό αφηγηθήκαμε στα παιδιά τα γεγονότα του πολέμου του 1940, εξυμνήσαμε τα κατορθώματα των ηρώων που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα, ακούσαμε τραγούδια ειρηνικά και πατριωτικά αλλά κυρίως προσπαθήσαμε να φωλιάσουμε στην ψυχή των παιδιών μας το κορυφαίο ιδανικό της ανθρωπότητας την ΕΙΡΗΝΗ!! (περισσότερα…)

Η Ηλιαχτίδα αγγελιοφόρος μηνυμάτων στον Ήλιο!!

IMG 20231019 102021Στα πλαίσια εκπόνησης του προγράμματος  << “Κάθε αλλαγή μια φωτεινή αρχή”-Μικρές ηλιαχτίδες ενδυνάμωσης και φροντίδας μέσα από το… παράθυρο >>  οι μικροί-ες μαθητές-τριες μας αποφάσισαν να στείλουν μηνύματα αγάπης στον Ήλιο. Αγγελιοφόρος των μηνυμάτων δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τη μικρή Ηλιαχτίδα την αγαπημένη κούκλα μασκότ της τάξης!

 

 

(περισσότερα…)

Μια βόλτα στην πόλη-EUCodeWeek 2023

2 4“Μια βόλτα στην πόλη μου”

Ετοιμάσαμε ένα  επιδαπέδιο παιχνίδι όπου τα παιδιά προγραμμάτισαν το ρομποτάκι mTiny να κάνει μια βόλτα στα καταστήματα της πόλης (εστιατόριο, ζαχαροπλαστείο, βιβλιοπωλείο, super market, πιτσαρία, κομμωτήριο, καφετέρια,  φούρνο, φαρμακείο, σχολείο).

(περισσότερα…)

Το λευκό μπαστούνι

1 4

15 Οκτωβρίου

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία όρασης.

Πολλά τα ερωτήματα των παιδιών όπως:

  • Γιατί συμβαίνει αυτό;
  • Τα παιδιά με αναπηρία όρασης  τρέχουν στις κούνιες;
  • Πώς βλέπουν να φάνε;
  • Πώς διαβάζουν;
  • Πως κινούνται χωρίς να βλέπουν;
  • Είναι δύσκολο να κινείσαι χωρίς να βλέπεις; κτλ.

(περισσότερα…)

“O Λάκης ο Αμπελάκης”

4Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου τα μικρά μας μαθητούδια είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα που διαπραγματευόταν την ιστορία του σπόρου “Λάκη”, που ξεκινάει από το χώμα μέχρι να βγάλει τσαμπιά…να γίνει μούστος…πετιμέζι…και να καταλήξει σε λαχταριστά μουστοκούλουρα ή υπέροχη μουσταλευριά!! (περισσότερα…)

Λειτουργία του Νηπιαγωγείου 6-9/10/2023

4f985a26d4534.imageΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι  λόγω της διενέργειας των  εκλογών για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών της 8ης Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ.  Φ1/109440/ΓΔ4 /02-10-2023 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τα σχολεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου  2023 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, προς διευκόλυνση της μετακίνησης των ετεροδημοτών.

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

8Η Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο νηπιαγωγείο μας ήταν αφιερωμένη στην 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το κοινό μας σύνθημα ήταν : «Η Κίνηση δίνει Ζωή» και έτσι ασχοληθήκαμε τη συγκεκριμένη ημέρα με την υλοποίηση δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν και προάγουν τη σημασία της άσκησης και του αθλητισμού στην ευημερία του ατόμου.

(περισσότερα…)