Οι παππούδες και οι Γιαγιάδες είναι οι αγκαλιές που γεμίζουν τις καρδιές μας αγάπη!

IMG 6853
Η 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η «Διεθνής Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία», μια ημέρα αφιερωμένη στα πολύτιμα πρόσωπα της ζωής μας – τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Αυτά τα πρόσωπα, με την άπειρη σοφία τους και την αγάπη που μοιράζονται απλόχερα, έχουν χαρίσει αμέτρητες στιγμές χαράς και ζεστασιάς στα παιδιά μας.
Στο νηπιαγωγείο μας, με αφορμή αυτή τη μέρα, μέσα από εποπτικό υλικό, ξεκινήσαμε μια τρυφερή συζήτηση με τα παιδιά, όπου το καθένα μοιράστηκε όμορφες αναμνήσεις από τους δικούς του παππούδες και γιαγιάδες. Τα πρόσωπα των παιδιών έλαμπαν καθώς περιέγραφαν τις στιγμές αγάπης και φροντίδας, τις μικρές αλλά σημαντικές δραστηριότητες που τους συνδέουν με αυτά τα πολύτιμα πρόσωπα. Έπειτα, τα παιδιά ένωσαν τις φωνές τους σε ένα τραγούδι γεμάτο κέφι και χαρά, αφιερωμένο σε όλους τους παππούδες και τις γιαγιάδες του κόσμου.

Ο στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα των ατόμων της τρίτης ηλικίας και να καλλιεργήσουμε μέσα τους την αγάπη και τον σεβασμό που τους αξίζουν. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι εκείνοι που με την εμπειρία και τη σοφία τους, γεφυρώνουν το παρελθόν με το παρόν, μεταδίδοντας πολύτιμες αξίες στις νέες γενιές. Είναι η ζωντανή ιστορία της οικογένειας, το καταφύγιο των παιδικών μας χρόνων, οι άνθρωποι που μας κρατούν ζεστούς με μια αγκαλιά και μια καλή κουβέντα.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους Παππούδες και τις Γιαγιάδες! Σας ευχαριστούμε που με την παρουσία σας, γεμίζετε τις ζωές των παιδιών μας με χαρά και αγάπη.
36A33517 0287 4AA4 89AD B4DC7A28E680 83A2B6E8 017C 4FF1 9B7E 5BD0B5DAC630 1 11929C0A A35B 48F3 9728 4ABF24EFB34B

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *