Αρχική » 2019 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2019

Ημερίδα με τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 & ώρα 09:30 έως 11:30 μετά από προσκλησή μας & την ΄΄αμεση ανταποκρισή τους, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου, ημερίδα με αξιωματικούς της “Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος”. Την ημερίδα θα την παρακολουθήσουν μαθητές-εκπαιδευτικοί-γονείς.

Απουσίες μαθητών/τριων λόγω της εποχικής γρίπης

Μαρούσι, 15-2-2019/ Αρ. Πρωτ. : Φ1/24044/Δ2

ΘΕΜΑ: «Απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης».                                                                                                        Σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες των μαθητών/τριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.         Η παρούσα εγκύκλιος έχει ισχύ για το τρέχον σχολικό έτος.

  

Πρόσκληση Σεμιναρίου

Πρόσκληση

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων σας προσκαλούν Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της σχολικής μονάδας να αναλογιστείτε να προβληματιστείτε, να λύσετε απορίες στο σεμινάριο με θέμα: “Επίδραση του Σχολικού Εκφοβισμού και τρόποι αντιμετωπισής του.” από το Δ. Λυράκο Γεώργιο.

 

Δ.Σ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2019

Δ. Σ Γονέων & Κηδεμόνων

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μετά τις εκλογές την 1 Φεβρουαρίου 2019 διαμορφώθηκε ως εξής.

Πρόεδρος: Παπανικολάου Ειρήνη
Αντιπρόεδρος: Πιπεριά Δέσποινα
Γενικός Γραμματέας: Λεκκάκος Αντώνης
Ταμίας: Κιτσάκη Βίκυ
Μέλος: Λυράκος Γιώργος
Μέλος: Ασλανίδης Γιώργος
Μέλος: Χίου Φιλίππια

Αναπληρωματικά μέλη:
Ντόκου Μαρκέλλα
Βασιλάτου Λίτσα
Γεωργιάδη Αναστασία.

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων τους εύχονται αρμονική συνεργασία για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών μέσα στη σχολική κοινότητα ώστε να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος στο οποίο κυριαρχούν η ευρύτερη καλλιέργεια, η κοινωνική ευθύνη και η ηθική για την ομαλότερη δυνατή μετάβαση του παιδιού στην ενηλικίωση.

Παράλληλα με τον ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στο Σχολείο και τους γονείς/κηδεμόνες, ο Σύλλογος θα μπορέσει να καταστεί μοχλός ευρύτερης δημιουργικότητας και ανάπτυξης.

«Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, εκτός από τη δική τους προσπάθεια, υπολογίζουν και στην εθελοντική    συμμετοχή όλων των γονιών, γιατί όλοι μαζί καταφέρνουμε περισσότερα.  Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί….»

 

Πάμε Θέατρο

Θέατρο Κάππα “Το αγόρι με τη βαλίτσα”

Οι μαθητές της Β Γυμνασίου με τους συνοδούς καθηγητές Πέμπτη 7-02-2019 παρακολούθησαν στο Θέατρο Κάππα, το έργο του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά και εφήβους “το αγόρι με τη βαλίτσα“του γνωστού σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά, στην υπέροχη μετάφραση-διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου.   

Το έργο είχε  στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό, αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Μια διαφορετική περιπέτεια που  συνάρπασε και προβλημάτισε τους έφηβους μαθητές.

Όμιλος Ρομποτικής

Έναρξη μαθημάτων 6-02-19 και κάθε Τετάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Ο όμιλος θα διαρκέσει περίπου 4 μήνες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά.                              

Η ρομποτική είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, που δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να πειραματιστεί, να δημιουργήσει και να εφαρμόσει στην πράξη τις γνώσεις του. Οι μαθητές ασχολούνται με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στον πραγματικό κόσμο της επιστήμης, της εφαρμοσμένης μηχανικής και της σχεδίασης. Σχεδιάζουν,  χτίζουν και προγραμματίζουν πλήρως λειτουργικά πρότυπα.                                                                                                        Η συμμετοχή στον Όμιλο Ρομποτικής δεν προαπαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις στο αντικείμενο. Στο τέλος οι μαθητές θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής.

Πάμε Θέατρο

Στο Θέατρο Ακροπόλ οι μαθητές μας  παρακολούθησαν το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Matilda» (βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Roald Dahl σε κείμενο του Dennis Kelly και στίχους – μουσική του Tim Minchin), σε απόδοση στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου! Μια υπερπαραγωγή με 40 ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, παιδιά και ζωντανή ορχήστρα, μια παράσταση με πολλά νοήματα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2019

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.

29-01-2019 όλα τα τμήματα των τάξεων και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες και ο κάθε τυχερός του φλουριού πήρε και το δώρο του!! Καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο σε όλους!! Και του χρόνου!!        Î”εν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την προσφορά του.

 

Μαζεύω καπάκια μοιράζω χαμόγελα

Μαζεύω καπάκια μοιράζω χαμόγελα

Ένα πλαστικό καπάκι που για τους περισσότερους δεν είναι χρήσιμο, για κάποιους άλλους είναι ζωή. 12,5 τόνοι καπάκια βοήθησαν να αποκτήσει ο Σπύρος το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο που χρειαζόταν. Μια πρωτοβουλία του συλλόγουγονέων,τωνμαθητών, των  εκπαιδευτικών καθώς επίσης ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια η Διεύθυνση αθλητισμού Νίκαιας και το κατάστημα ΕΛΤΑ courier των Μεγάρων.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση