Διοικητική Λειτουργία

Άξονας 7 – Σχολείο και Κοινότητα: “Σχολείο ανοιχτό σε όλους”

Ενημερωτικές συναντήσεις με ΣΤ (4/12/2023) και Δ’ – Ε’ (11/12/2023) σχετικά με τη συμπερίληψη ΑμεΑ:

ΣΚΕΠ (14/12/2023)

Έχοντας ως όραμα μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου όλοι θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι, ο σκοπός του Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) εστιάζεται στην κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία και γενικότερα των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Είχαμε τη χαρά να επισκεφθεί το σχολείο μας η κα Δήμητρα Κοντοβά, Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Συμπερίληψης και Προσβασιμότητας. Μας μίλησε για την καθημερινότητα ενός ατόμου με αναπηρία και πώς μπορούν να αλλάξουν τα στερεότυπα ώστε η κοινωνία μας να γίνει πιο συμπεριληπτική.

Hope Runners, Οι δρομείς της ελπίδας!

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τους Δρομείς της Ελπίδας!

Μίλησε στα παιδιά η υπεύθυνη του προγράμματος κα Μαρία Λουίζα Σταβάρα για το πως δημιουργήθηκαν οι Hope Runners. Σκοπός είναι να βρίσκονται δίπλα σε παιδιά με αναπηρία, σε μικρές και μεγάλες διαδρομές στην άσφαλτο και το βουνό, κάνοντας πράξη την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή του Δρομικού Κινήματος.

Πολλοί μαθητές και μαθήτριές μας έκαναν πολύ εύστοχες ερωτήσεις στην κα Σταβάρα και στους αθλητές. Στο τέλος οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης και του Δ2 ευχήθηκαν μελωδικά στους επισκέπτες μας τραγουδώντας κάλαντα από όλη την Ελλάδα και πρόσφεραν δώρα και κάρτες που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά της Δ τάξης.

Πρόγραμμα ενημέρωσης “Γνωριμία με την αναπηρία”

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών του σχολείου μας σχετικά με την αναπηρία μας επισκέφθηκε η κυρία Δήμητρα-Μιμή Γκασούκα. Η ίδια, Κοινωνική Λειτουργός, άτομο με Αναπηρία και Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου μας παρουσίασε τα διαφορετικά είδη αναπηρίας, την εξέλιξη της αναπηρίας μέσα στην ιστορία και μας εξήγησε τι είναι η αναπηρία. Επίσης μέσα από φωτογραφίες και μέσω της αλληλεπίδρασης με τα παιδιά μας μίλησε για τα κοινωνικά στερεότυπα που περιβάλλουν την αναπηρία και για το πώς να διαχειριστούμε αυτά τα στερεότυπα ώστε να εξαλειφθούν και να επιτευχθεί συμπερίληψη.

European Radio Logo
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Σκακιστική άσκηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση