Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η γιορτούλα μας έγινε με συνεργασία των τμημάτων. Τα παιδιά απάγγειλαν ποιηματάκια, τραγούδησαν και παρουσίασαν το θεατρικό Τα μαύρα σύννεφα του πολέμου. Ακούστε δύο από τα τραγούδια πατώντας πάνω στις παρακάτω εικόνες

SKHNIKO GIORTHS

greece 2697630 640

Χρόνια πολλά!!!

Ημέρα φυσικών καταστροφών

Με αφορμή την ημέρα φυσικών καταστροφών συζητήσαμε για τη γη που μας φιλοξενεί. Πώς είναι η μορφή της, τι κρύβει μέσα της.

Είδαμε σχετικά βιντεάκια, βιβλία, φυλλάδια. Μάθαμε για τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, τα ηφαίστεια, το τσουνάμι.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ο.Α.Σ.Π. σχεδιάσαμε ένα σχέδιο δράσης σε περίπτωση σεισμού και ανάγκης εκκένωσης του κτιρίου. Μάθαμε τι κάνουμε την ώρα του σεισμού, τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Φτιάξαμε ένα βαλιτσάκι με τα απαραίτητα. Παίξαμε παιχνίδια ρόλων.

Ζωγραφίσαμε τα τρία βήματα της άσκησης.

 

ASKHSH SEISMOY 1

 

 

“Υπεύθυνα παιδιά, υπερασπιστές των ζώων” – 1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων στις 4 Οκτωβρίου, τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν σε δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που αφορούν τα κατοικίδια ζώα και τα ζώα εκτροφής. Το μήνυμα που πέρασε στα παιδιά ήταν πως οφείλουμε να σεβόμαστε τους συνοδοιπόρους μας σε αυτό τον κόσμο μιας και η σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα είναι αμφίδρομη και αλληλένδετη.

38b4c957 15eb 47d9 8edb a3d148964373 86513aa4 80a6 4331 8fa7 3ccd3b2a4c63 d5c3fe82 9b87 44b9 9a25 c117dccf4b93ZOA

Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Μαζί με το δημοτικό σχολείο παρακολουθήσαμε την παράσταση “Οκτάβιος”. Πρόκειται για ένα  μικρό αδέσποτο κουτάβι. Μέσα από μια τρυφερή αλλά και δυνατή ιστορία, μίλησε απευθείας στις καρδιές των παιδιών, σκορπίζοντας γέλιο, συγκίνηση και πολύτιμα μηνύματα για την αγάπη, την αποδοχή, την αλληλεγγύη , την ενσυναίσθηση και τη φροντίδα προς τους πιο αδύναμους.

Η παράσταση είναι διαδραστική, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά, να εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα και να συνδιαμορφώνουν την εμπειρία τους.

ΦOKTABIOS10 Small

Φτιάξαμε τα δικά μας σκυλάκια και γατάκια για να παίζουμε κουκλοθέατρο.

GATA SKYLOS KOYKLA

Ημέρα αφιερωμένη στον παππού και τη γιαγιά

Με την ευκαιρία της ημέρας αυτής υποδεχθήκαμε στο νηπιαγωγείο μας τη γιαγιά Κορίνα.

Μας αφηγήθηκε ιστορίες από την οικογένειά της, όταν οι γονείς των μαθητριών μας ήταν μικρά παιδιά.

Καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε θάρρος και να ψάχνουμε λύσεις στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε χωρίς να φόβο. Αποχαιρετιστήκαμε αφού τραγουδήσαμε παραδοσιακά τραγούδια.

Φτιάξαμε και χαρήσαμε δωράκια αγάπης στους δικούς μας παππούδες και γιαγιάδες.

pappoy

Σεπτέμβρης στο νηπιαγωγείο

Η χρονιά μας ξεκίνησε με δωράκι καλωσορίσματος, τραγούδια και παιχνίδι θησαυρού.

 

Εξερευνήσαμε τους χώρους του νηπιαγωγείου, γνωρίσαμε τους συμμαθητές, αποφασίσαμε τους κανόνες της τάξης μας.

Ξεχωρίσαμε το αρχικό γράμμα του ονόματός μας, το φτιάξαμε, το στολίσαμε και πήρε ο καθένας το…δρόμο του.

 

ARCHIKO ONarchikoO

Συμμετείχαμε στην ημέρα Αθλητισμού με ασκήσεις και παιχνίδια στην αυλή.

 

Συμμετείχαμε στην Ευρωπαική Ημέρα Γλωσσών  με ποικίλες δραστηριότητες και φτιάξαμε αφίσα

HMERA GLOSSON