Υλοποίηση του 1ου θεματικού κύκλου των εργαστηρίων δεξιοτήτων σχολικού έτους 2023-2024 με τίτλο : «Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα στο Νηπιαγωγείο» από την ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ: Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη»

Ο 1ος θεματικός κύκλος «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ: Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη» των  εργαστηρίων  δεξιοτήτων με  τίτλο  «Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα στο Νηπιαγωγείο», τελείωσε.

Το εντάξαμε στο σχέδιο δράσης της σχολικής μονάδας με βάση τον άξονα: “Σχέσεις μεταξύ μαθητών / μαθητριών”  στα πλαίσια της “Παιδαγωγικής και Μαθησιακής λειτουργίας” ,με θέμα: ” Όλοι μαζί, όλοι μαζί, είμαστε πιο δυνατοί, φεύγοντας από το Εγώ βαδίζουμε στο δρόμο του Εμείς.” Κύριος Στόχος του σχεδίου δράσης, είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού  ανάπτυξης συλλογικού πνεύματος και αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών/τριών και η επίλυση συγκρούσεων και  κρίσεων στο σχολείο.

Σκοπός του προγράμματος ήταν  να προωθήσει το σεβασμό στον Εαυτόν και στον Άλλον καθώς και στην έννοια και την αξία της διαφορετικότητας. Η καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας και του άλλου δίπλα μας γίνεται μέσα από εμπειρίες. Όσο πιο νωρίς επεξεργαστεί ένα παιδί τις έννοιες της διαφορετικότητας και του σεβασμού και βιώσει αντίστοιχες εμπειρίες, τόσο πιο αποτελεσματικά θα καλλιεργήσει δεξιότητες που θα κάνουν το σεβασμό πράξη και τρόπο ζωής. Όπως αναφέρεται στο Πρόγραμμα Σπουδών Νηπιαγωγείου: «H αναγνώριση της σχέσης του ατόμου με το περιβάλλον και η ευαισθητοποίηση σε σχετικούς προβληματισμούς που  αποτελούν αντικείμενο των κοινωνικών επιστημών, λειτουργούν συμπληρωματικά με την διαμόρφωση της προσωπικής και κοινωνικής ταυτότητας και των κοινωνικών δεξιοτήτων που εντάσσονται στα περιεχόμενα της προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Εξάλλου η καλλιέργεια αξιών, στάσεων και συμπεριφορών […] αποτελούν κοινό στόχο των κοινωνικών επιστημών και της προσωπικής κοινωνικής ανάπτυξης». Επομένως, είναι όφελος για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να εμπλακούν σε εργαστήρια προώθησης του αλληλοσεβασμού και της διαφορετικότητας.

Οι στόχοι του προγράμματος προσδιορίστηκαν  βάσει των Δεξιοτήτων του 21ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις εξής κατηγορίες: Δεξιότητες Μάθησης, Δεξιότητες Ζωής, Δεξιότητες του Νου και Δεξιότητες της Τεχνολογίας και της Επιστήμης. Στα εργαστήρια δόθηκε κυρίως έμφαση στις δεξιότητες της κοινωνικής ζωής, στις ρουτίνες σκέψεις και αναστοχασμού και στην παραγωγική μάθηση μέσω των Τεχνών και της δημιουργικότητας. Επιδιώχθηκε  τα παιδιά να κατακτήσουν γνώσεις, να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αναπτύξουν στάσεις σεβασμού στη διαφορετικότητα στον καθημερινό τρόπο ζωής και τη συμπεριφορά τους. Επίσης η  προώθηση του αλληλοσεβασμού  και της συνεργασίας , ο   αναστοχασμός, η  αξιολόγηση των  στρατηγικών  επικοινωνίας- συνεργασίας, ο  εντοπισμός των συμπεριφορών που εμποδίζουν ή διευκολύνουν τη συνεργασία σε ομάδες, η πρόταση  τρόπων  επίλυσης των συγκρούσεων , ο προβληματισμός σε καταστάσεις διαφωνιών,  η έκφραση  απόψεων  πάνω στο αυτό το πρόβλημα και  η αξιοποίηση στρατηγικών επίλυσης συγκρούσεων, η αυτοπαρατήρηση και η έτερο παρατήρηση( να παρατηρούν δηλαδή τον εαυτό τους και τους άλλους, μέσα από μία μικρογραφία της κοινωνίας -το σχολείο, και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα ως κάτι ξεχωριστό και πολύτιμο).

Η επιλογή του συγκεκριμένου εργαστηρίου έγινε στα πλαίσια της βελτίωσης των σχέσεων των μαθητών μεταξύ τους, καθώς:

-Η επιθετικότητα – εκφοβισμός είναι πολυδιάστατα κοινωνικά φαινόμενα με ανησυχητικές διαστάσεις και βλαβερές συνέπειες στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και στη διαδικασία της μάθησης.

-Η άσκηση σχολικής βίας από ένα παιδί συνήθως, αποτελεί τον πρόδρομο παραβατικής συμπεριφοράς στο μέλλον και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής της  είναι η πρόληψη.

-Είναι σημαντικό τα παιδιά να εκφράζονται  σε κλίμα διαλόγου και επικοινωνίας.

– Η διαχείριση του θυμού  είναι ένα σημαντικό βήμα σε μια ειρηνική κοινωνία.

-Είναι υπαρκτή η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των σχέσεων – δεσμών των νηπίων και η εκ νέου σύναψη συμβολαίου συνεργασίας , καθώς  εκλείπουν οι  συνεκτικοί κοινωνικοσυναισθηματικοί  δεσμοί και γίνεται  προβολή του Εγώ  με  αποτέλεσμα τις  συγκρούσεις.

– Η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η αναγνώριση – αποδοχή του άλλου, η ενίσχυση του δεσμού της ομάδας και η εδραίωση της συνεργασίας  αποτελούν τα θεμέλια για την δημιουργία υγιούς κοινωνίας. Σε συνδυασμό δε,  με την καλλιέργεια του αλληλοσεβασμού, συμβάλλουν στην επιτυχή εξέλιξη στη ζωή των παιδιών και η ενασχόληση με το θέμα αυτό είναι μεγίστης σημασίας.

-Η διαμόρφωση και εφαρμογή ενός οργανωμένου πλαισίου διαχείρισης των εντάσεων και των συγκρούσεων, η διεύρυνση και ενίσχυση της κουλτούρας  συνεργασίας – αλληλεγγύης – εμπιστοσύνης – αλληλοϋποστήριξης και  η αναζήτηση  της φωνής των παιδιών,  συμβάλλουν στην δημιουργία ενός  ασφαλούς και δημιουργικού  περιβάλλοντος μάθησης.

-Η σωστή διαχείριση των συναισθημάτων, η  αποδοχή  της  διαφορετικότητας, η ενθάρρυνση της συμμετοχής, η παροχή ευκαιριών για δημιουργική συνεργασία, η ανάληψη πρωτοβουλιών και η αίσθηση κοινών στόχων, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η αναγνώριση -αποδοχή του άλλου, η ενίσχυση του δεσμού της ομάδας και η εδραίωση της συνεργασίας, είναι σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες για  την εξέλιξη στη ζωή των παιδιών και η ενασχόληση με το θέμα αυτό είναι μεγίστης σημασίας.

Είμαστε διαφορετικοί αλλά και μοναδικοί ! Κανένας άνθρωπος δεν είναι εντελώς ίδιος με κάποιον άλλο. Βλέπουμε τα πράγματα με τον ίδιο ή διαφορετικό τρόπο, έχουμε κοινά και διαφορετικά χαρακτηριστικά. «Ευτυχώς κανείς δεν είναι ίδιος με κανέναν και για αυτό το λόγο δεν αφήνουμε κάποιον μόνο του για  το λόγο μόνο ότι είναι διαφορετικός από εμάς. Όλοι μπορούμε να μάθουμε και να κερδίσουμε από τους άλλους.».

Στα επτά εργαστήρια  έγιναν δραστηριότητες από τις εξής κατηγορίες: «Ας γνωριστούμε ποιοι είμαστε;», «Φτιάχνουμε τους κανόνες της ομάδας μας», «Είναι όλα γύρω μου ίδια ή διαφορετικά;», « Ομοιότητες και διαφορές στη φύση και στα ζώα», «Ο Picasso και η Margaret –Πρόσωπα και συναισθήματα», «Η ΑΞΙΑ της Διαφορετικότητας», «Δραστηριότητες Αξιολόγησης»

Επιμέρους στόχοι:

Η διαμόρφωση της προσωπικής και κοινωνικής ταυτότητας των μαθητών μέσα από την αλληλεπίδραση του με τους ενήλικες αλλά και τους συνομηλίκους του.

Η διαμόρφωση ενός ενεργού πολίτη. Να αποκτήσουν στάσεις και συμπεριφορές οι οποίες στην ενήλικη ζωή τους θα τα βοηθήσουν να γίνουν πολίτες του κόσμου μακριά από κάθε προκατάληψη και μισαλλοδοξία

Η διαμόρφωση της ικανότητας του «πολιτικού εγγραμματισμού», που αφορά στο σεβασμό των κανόνων, την κατανόηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των πολιτών και την εμφύσηση βασικών πανανθρώπινων αξιών όπως το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης.

Να συνειδητοποιήσουν την διαφορετικότητά τους, να μάθουν να σέβονται και να αποδέχονται την ιδιαιτερότητα του άλλου είτε αφορά διαφορές στη σωματική ή την πνευματική του κατάσταση, το φύλο, τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία ή τη γλώσσα.

Να συνειδητοποιήσουν πως η διαφορετικότητα του άλλου δεν αποτελεί εμπόδιο, να διώξουν από την ψυχή τους αρνητικά συναισθήματα, όπως φόβος, επιθετικότητα και να αντιληφθούν πως όλοι οι άνθρωποι έχουν θέση σ’ αυτόν τον κόσμο, που οφείλουμε να τον κάνουμε καλύτερο ξορκίζοντας κάθε είδους ρατσισμό.

Να αναπτύξουν τα νήπια μεταξύ τους σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Να μάθουν να συζητούν και να σέβονται τις απόψεις και τις ανάγκες των συμμαθητών τους.

Να εξελιχθούν σε γνωστικό και γλωσσικό επίπεδο και να αναπτυχθούν ολόπλευρα, σωματικά, πνευματικά, ψυχοκινητικά, κοινωνικοσυναισθηματικά.

Να παίξουν και μέσα από το παιχνίδι να εκτονωθούν, να ψυχαγωγηθούν, να υιοθετήσουν κανόνες και να αντιληφθούν τις δυνατότητες που κρύβουν μέσα τους.

Να εκφραστούν με λεκτικό ή μη λεκτικό τρόπο για αξίες, όπως ο σεβασμός στον άλλο και η αλληλεγγύη.

Να εκφραστούν εικαστικά τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο και να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας.

Μεθοδολογία:

  • Ανίχνευση πρότερων γνώσεων και βιωμένων εμπειριών των μαθητών
  • Παρατήρηση εποπτικού υλικού, εικόνων και φωτογραφικού υλικού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • Παρουσίαση βίντεο για την διαφορετικότητα.
  • Παιχνίδια ρόλων
  • Ομαδικές και ατομικές εικαστικές δραστηριότητες
  • Εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας για τα δικαιώματα του παιδιού και σύνδεση με το Εργαστήριο Δεξιοτήτων.                                                                                                                                                                https://sway.cloud.microsoft/vr0jPhOwTULBnWN5?ref=Link  https://blogs.sch.gr/5nippefkis/2023/11/20/pagkosmia-imera-gia-ta-dikaiomata-toy-paidioy/   
  • Παρουσίαση του  βιβλίου “Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά” από την αγαπημένη  συγγραφέα Φραντζέσκα Αλεξοπούλου Πετράκη  αφενός στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων “Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα στο Νηπιαγωγείο”  και αφετέρου του σχεδίου δράσης της σχολικής μας μονάδας  που αφορά την Παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία με τίτλο: “Όλοι μαζί, όλοι μαζί, είμαστε πιο δυνατοί, φεύγοντας από το Εγώ βαδίζουμε στο δρόμο του Εμείς” του Άξονα: “Σχέσεις μεταξύ μαθητών / μαθητριών”

Παρουσίαση βιβλίου από την συγγραφέα Φραντζέσκα Αλεξοπούλου Πετράκη.

  • Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής μας κοινότητας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση), συμμετοχή  και διαβίβαση  στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υλικό δράσεων σε ψηφιακή μορφή στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα: «Αλληλοσεβασμός ,Συμπερίληψη και Διαφορετικότητα στο Νηπιαγωγείο» από την ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ & ΕΥΘΥΝΗ και του σχεδίου δράσης της σχολικής μας μονάδας  που αφορά την Παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία με τίτλο: “Όλοι μαζί, όλοι μαζί, είμαστε πιο δυνατοί, φεύγοντας από το Εγώ βαδίζουμε στο δρόμο του Εμείς”.

«Διοργάνωση Εκδηλώσεων & Δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»

 

  • Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Τα μυστικά της βαλίτσας” του Μουσείου σχολικής Ζωής , το οποίο βασίζεται στο βιβλίο  “Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας”. Τα παιδιά συνάντησαν  τη Νur και τη βαλίτσα της.  Έγιναν  ερευνητές και ανακάλυψαν  το μυστικό της βαλίτσας. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, αφηγήσεις, παιχνίδια ενσυναίσθησης, υπόδυση ρόλων, μουσικοκινητικά παιχνίδια και παιχνίδια θησαυρού, βίωσαν  τι σημαίνει «πρόσφυγας» και συνειδητοποίησαν ότι υπάρχουν και ταξίδια που είναι διαφορετικά, δεν είναι ευχάριστα, αλλά αναγκαστικά.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Τα μυστικά της βαλίτσας”

  • Παρακολούθηση της κουκλοθεατρικής παράστασης «Δεν γεννήθηκα για να μισώ, αλλά για να αγαπώ», όπου απολαύσαμε την αναγκαιότητα της φιλίας, της ειρήνης, της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Κουκλοθεατρική παράσταση «Δεν γεννήθηκα για να μισώ, αλλά για να αγαπώ»

  • Εφαρμογή της GPT και των Ε.Ν.Τ εικόνας, ήχου και βίντεο



Λήψη αρχείου

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

  • Εφαρμογή του Προγράμματος Καλλιέργειας Δεξιοτήτων ,  από την βιβλιοθήκη του ΙΕΠ



Λήψη αρχείου

 

Συμπερασματικά:

  • Μιλήσαμε και περιγράψαμε τους εαυτούς μας και τους συμμαθητές μας,  καθώς και άτομα διαφορετικά από εμάς ανάλογα με το τι μας ζήταγε το ζάρι. Εντοπίσαμε ομοιότητες και διάφορες είπαμε τι μας αρέσει και τι όχι στα άτομα αυτά, τι θα αλλάζαμε κτλ…..
  • Γνωρίσαμε άτομα-κούκλες από άλλες χώρες και είπαμε το τραγούδι ”Αν όλα τα παιδιά τη γης”.
  • Κάναμε κινητικές δραστηριότητες  με αξιοποίηση παιχνιδιών και ελεύθερης έκφρασης  μέσω του σώματος .
  • Διαβάσαμε τη ιστορία του ΕΛΜΕΡ και κάναμε ατομικές εργασίες.
  • Μιλήσαμε για τα συναισθήματα μας, είδαμε το βίντεο “bridge”

https://youtu.be/_X_AfRk9F9w

σκεφτήκαμε τι μπορεί να λένε οι ήρωες και παίξαμε on line σχετικά παιχνίδια.

https://learningapps.org/display?v=psnfjfhza21&fbclid=IwAR0wqrECv8SuAE9miQRibwFUrsLlXOYPQ-cmlIGrijBTQzitVgmvaHtl61c

https://learningapps.org/display?v=prfcm754t21&fbclid=IwAR2nrFzBd1mfdgm9m8nePKsSFvhL5Zx9NfGWxxFCElakzTR2U4FF4CSplTI

  • Φτιάξαμε «Το δέντρο της ομάδας μας»,  το «Συμβόλαιο της ομάδας» , την  «αλυσίδα της τάξης μας»,
  • Ζωγραφίσαμε την διαφορετικότητα.
  • Βρήκαμε Ομοιότητες και Διαφορές στο περιβάλλον (φύση και ζώα), Ομοιότητες και Διαφορές στο ανθρώπους μέσα από εικόνες αλλά και από την παρατήρηση του εαυτού τους και των συμμαθητών τους,
  • Είδαμε  Εικόνες από πίνακες με προσωπογραφίες από πίνακες ζωγραφικής του Picasso και από πίνακες ζωγραφικής της Μάργκαρετ Κιν. Και καλέσαμε τα παιδιά να παρατηρήσουν αυτά τα ιδιαίτερα πρόσωπα, να σκεφτούν τι τα εντυπωσιάζει στο καθένα από αυτά και να συζητήσουμε για το πόσο διαφορετικοί είμαστε μεταξύ μας οι άνθρωποι και στην πραγματικότητα.
  • Αναδείξαμε την αξία της διαφορετικότητας στη ζωή μας. Συνειδητοποιήσαμε ότι είναι σημαντικό να διαφέρουμε μεταξύ μας και πως όλοι μπορούμε να μάθουμε και να κερδίσουμε από τους άλλους.
  • Καλέσαμε τα παιδιά στην Ολομέλεια και τους αφηγηθήκαμε την ιστορία από το παραμύθι «Το Κάτι Άλλο». Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι: «Ευτυχώς κανείς δεν είναι ίδιος με κανέναν και γι αυτό το λόγο δεν αφήνουμε κάποιον μόνο του για το λόγο μόνο ότι είναι διαφορετικός από εμάς. Όλοι μπορούμε να μάθουμε και να κερδίσουμε από τους άλλους».
  • Αναζητήσαμε τις ιδέες των παιδιών για τη διαφορετικότητα και «Τι θα συνέβαινε σε έναν κόσμο όπου όλα θα ήταν διαφορετικά;» στα πλαίσια της Αξιολόγησης.
  • Αξιοποιήσαμε από το προτεινόμενο Εκπαιδευτικό Υλικό τα εξής:

Λίστα παραμυθιών για τη διαφορετικότητα:

https://www.ucy.ac.cy/psifides-gnosis/documents/psifidesgnosis/NeaEkdilwseisAnakoinwseis/ListaParamithiwnGiaDiaforetikotita.pdf

Βιβλία για τη διαφορετικότητα:

https://www.mellonkriti.gr/wpcontent/uploads/%CE%92%CE%99%CE%92%CE%9B%CE%99%CE%91-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%97%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91.pdf

Δραστηριότητες για τη διαφορετικότητα:

https://www.educationworld.com/a_lesson/lesson/lesson329.shtml

https://www.educationworld.com/a_lesson/lesson/lesson329.shtml

Δραστηριότητες για τη διαφορετικότητα:

https://meaningfulmama.com/20-ways-to-teach-kids-about-respect.html

https://www.coe.int/en/web/children/gre

Διαβατήριο για τα δικαιώματά σου

https://rm.coe.int/CoERMPublicCommonSearchServices/DisplayDCTMContent?documentId=09000016804734f7

https://rm.coe.int/CoERMPublicCommonSearchServices/DisplayDCTMContent?documentId=0900001680473587

Συμβούλιο της Ευρώπης – Τμήμα για τα Δικαιώματα του Παιδιού:

https://www.coe.int/en/web/children/gre

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: https://www.unhcr.org/gr

Πρόγραμμα Και αν ήσουν Εσύ; : https://www.unhcr.org/gr/%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%BD-%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%83%CF%8D

Πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω:

https://noiazomaikaidrw.gr/vasikes-ennoies

Το Χαμόγελο του Παιδιού: https://www.hamogelo.gr

Η Οργάνωση Α2:

https://www.a21.org/greece

Απολαύστε πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

398301577 2298045517069238 281102525688079574 n387413908 320777763919557 685770723619540641 n385546884 788625103021169 1639454643190328118 n385496048 239692949121677 5514275165651106803 n377147616 175893642261128 1974368507894422944 n371476714 696091668896860 1541613880315806948 n370054569 889241339485326 2679943682237129795 n368091846 1874538889614909 9130022282971537891 n363528927 717594800263784 119813871265092669 n370310996 1530902704395764 1530588047473314629 n371472968 773808758092446 7474216727770759248 n371523382 1444395706418442 5582692500623825085 n376599408 684981330274711 106851398178975955 n377291821 6505744869555161 251597965213553471 n 1384517976 994823378457064 5219548456965295471 n384518455 2056603454707353 7357397365509556379 n384518852 704988058153749 2410225125217565374 n384519155 147773305079164 1067054748636848438 n384519183 1534696394003077 1094089290414910338 n384523296 852101099566094 1530769549434980003 n384525037 6453211058124506 4081810107519367808 n384562830 680462890852039 5119309443956764226 n 1384563716 708433257885168 3437292245138132329 n385490808 1054809365524817 1016838428971275358 n385529572 306956968851893 3661155741126629870 n385533398 933663544840245 2789417032883896825 n385539902 248313651586749 8577263277957750436 n385552432 363393079462773 2473667415199735740 n386437300 1681030529057242 6274409570374322477 n386861458 711714174342854 7909030658485303752 n396697211 1294561761205611 8439464539607746584 n398165679 367900765612306 5113259318060608235 n398269901 757221049790228 3784555913676132376 n398290512 302384112673290 8083887855016408796 n398301577 288266920856941 990159406895499059 n398310829 353616127186808 213691030577329717 n398315519 331603602905313 8981344567027669618 n398359722 2146999099025383 546598691167246832 n398393075 1514446752651565 2824719393199906573 n398407514 7173642395993045 6585494506726480920 n398422377 339747791985822 5067221360692080444 n398471144 877369163692445 799757538020748766 n398523315 1393693634913244 956888485337255906 n399874676 1274236119918038 2415591684710107607 n399925666 3835104620050406 2394893828824604061 n399934805 1448271635745058 4447688627850226906 n 1399961480 864343238482503 3212314337900262363 n400015295 361967629621301 6091026396166302078 n400045024 365287352540180 3215011634947852903 n367926624 1149314209436000 9087656265914763887 n

399884149 360751059751102 8273042682004087472 n400851876 888893762935377 889917640113481616 n413160484 696266322497555 2670768217299563326 n413236349 334752202856121 1504692613428532479 n413310925 1111139460057307 483670654754026018 n414125337 385083934005435 7216603640613958227 n 411448623 7381133701918765 4515398271074883806 n

Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι μάθαμε ότι όσο διαφορετικοί και εάν είμαστε οι άνθρωποι εξωτερικά, σε όποιο μέρος της γης και αν ζούμε, όποια ηλικία ή φύλο και εάν έχουμε, εσωτερικά είμαστε όλοι το ίδιο «ασπράδι και κρόκος». Όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες και αξίζουμε τα ίδια δικαιώματα γιατί όλοι ζούμε «κάτω από τον ίδιο ουρανό».
Γιατί….. : Η αγάπη δεν έχει μόνο ένα χρώμα!!!!!

Μάθαμε την αξία του σεβασμού:

  • Σεβασμός είναι να νιώθω καλά με τον εαυτό μου
  • Σεβασμός είναι να ξέρω οτι είμαι μοναδικός και πολύτιμος
  • Σεβασμός είναι να εκτιμώ τον εαυτό μου και τους άλλους
  • Σεβασμός είναι να ξέρω ότι είμαι αξιαγάπητος  και ικανός
  • Σεβασμός είναι να ακούω τους άλλους
  • Σεβασμός είναι να φέρομαι ωραία στους άλλους
  • Σεβασμός είναι να ξέρω ότι και οι άλλοι είναι πολύτιμοι και μοναδικοί
  • Σεβασμός είναι να φροντίζω τα ζώα και το περιβάλλον
  • Ο σεβασμός είναι το θεμέλιο για μια υγιή και ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των μελών μιας κοινωνίας.

https://lumen5.com/user/aspasiamavrika/untitled-video-4oem9/

Χριστουγεννιάτικες ευχές!!!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα :
Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Γαλήνη, Αλληλεγγύη, Ανθρωπιά, Καλοσύνη…

Οι μέρες των Χριστουγέννων να μεταφέρουν τη μαγεία τους στα σπίτια σας και… Σαν άστρο στον ουρανό ας λάμψει η ελπίδα μας για ένα καλύτερο κόσμο.

Καλά Χριστούγεννα και  Καλή Πρωτοχρονιά!

Για τα παιδιά μας στέλνουμε  ένα sway  για τις γιορτινές μέρες, με χριστουγεννιάτικες ταινίες!!!

https://sway.office.com/7LirlhTWXkISBUqM


Μετάβαση στο sway.office.com.

 

Να τα απολαύσετε παιδιά!!!

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 2022

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες!!!

Ξέροντας ότι τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, οι δραστηριότητες που προγραμματίσαμε  στον χώρο του σχολείου μας τον μήνα Δεκέμβριο, έχουν  στόχο να βοηθήσουν τα νήπια να βιώσουν το μήνυμα της αγάπης που είναι και το νόημα των άγιων χριστουγεννιάτικων ημερών, να κατασκευάσουν και να γευτούν σοκολατένια γλυκίσματα, να ονειρευτούν, να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, ν’ ακούσουν χριστουγεννιάτικο παραμύθι και να το δραματοποιήσουν και εν τέλει να γεμίσουν την ψυχή τους με αγαλλίαση , ανάταση και γαλήνη!!!

Συγκεκριμένα έγιναν οι ακόλουθες χριστουγεννιάτικες δράσεις:

  • στις  18/12/2023 παρακολουθήσαμε την χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση: “Χριστουγεννιάτικος μπελάς ’’. Πρωτότυπη, με χιούμορ, αισθητική με όμορφα μηνύματα, απίθανη, χριστουγεννιάτικη, διασκεδαστική!   Τα παιδιά την απόλαυσαν, είχαν διαδραστική συμμετοχή   και πήραν μεγάλη χαρά!!!                           387488760 24318117294502745 1420537602263556934 n 387505552 366229062751211 5093387513744942140 n 398471154 299470489152895 7863429445427697393 n 410382924 1506176963262567 400494910465441648 n 410659503 1370696350501586 7902319577850304576 n387508165 684551660468671 4117951843162946629 n387544829 377346584672121 1452768016184741285 n410468099 3231081600526625 5764075984119719015 n410636980 273804415324862 5813536258123845153 n                            Ανανεώσαμε το ραντεβού μας!!!!
  • Στις 20/12/23 πραγματοποιήσαμε το χριστουγεννιάτικο εργαστήρι μας! Καλέσαμε τους γονείς μας, τα αδερφάκια μας και τους φίλους μας από το Δημοτικό Σχολείο, τους είπαμε τα Κάλαντα και τις ευχές μας για μια νέα χρονιά γεμάτη Ειρήνη και Αγάπη, φτιάξαμε μαζί τους  ευχετήριες κάρτεςημερολόγιο και  χριστουγεννιάτικα στολίδια, που πήραμε σπίτι μας  και γευτήκαμε σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα: γλυκίσματα και  ζαχαρωτά!!! Χριστούγεννα είναι η αγάπη εν δράσει. Αν συνεχίσουμε να λέμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες, να τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να ζούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων θα μπορέσουμε τελικά να φέρουμε τη χαρά, την ευτυχία και την ειρήνη σε αυτό τον κόσμο.” Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων   μετά την ολοκλήρωση των Χριστουγεννιάτικων Εργαστηρίων,  διοργάνωσε  Χριστουγεννιάτικο Bazaar  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, στο οποίο στα πλαίσια της συνεργασίας  και των καλών και αγαστών σχέσεων, καλέσαμε και τους μαθητές και δασκάλους του συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να προμηθευτούν όλοι Χριστουγεννιάτικα δώρα  για αγαπημένα πρόσωπα, ημερολόγια, γούρια, κούπες και κατασκευές του σχολείου που με πολλή αγάπη και προσωπικό χρόνο ετοίμασε το διδακτικό προσωπικό για να ενισχύσει το έργο του Συλλόγου! Επίσης, πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα .Φυσικά από τη γιορτή δεν έλειψε και το  ”σκανταλιάρικο” ξωτικό που έπαιξε  και διασκέδασε με τα παιδιά! Απολαύστε μας:                                                                                                                                                          387512758 339139782220712 2943709749108722809 n 387573583 389255566834683 8239650097746252401 n 393207676 900804774791294 7174818213995651987 n 400812144 1736984453379700 9209988028944522355 n 410591779 375444938231603 2218106450754256732 n 410646008 664763769064339 4427873459669072738 n393057788 357880926890238 342220880734761847 n 393097352 721441392979808 8245014753940515213 n 403410207 1365004354386089 3807022048103178558 n 405524371 1437149010486261 5113167855576340453 n412629216 330217529940842 2406821407262023395 n
  •  στις 21/12/23 συμμετείχαμε στο βιωματικό  εργαστήρι σοκολάτας. Κατασκευάσαμε σοκολατένια γλυκίσματα και τα πήραμε να τα γευτούμε στο σπίτι μας παρέα με τους γονείς μας και τα αδερφάκια μας.
  • 403394367 1114146679462122 7290415041751200691 n403399800 1036205804282776 5223604050778327173 n410352493 376285861737028 8572536669303982931 n410410573 895609901821693 1189804144858453178 n410685186 7025617967496824 8209381989531880795 n 1411698931 1447075299357033 3898993896507091127 n 1410685186 7025617967496824 8209381989531880795 n412554169 1110047150158902 6629930964134668568 n                                                                  377221198 886405392881247 2887846610913886542 n 399864897 739138624301039 3563514332529653495 n 403439676 1027427778552851 1756294187003833565 n 406913354 731664435500625 1567132526139523888 n 410486317 385312070583480 690606299033126569 n 410591778 844253684141323 5424071039751493516 n384562664 1713170815829134 8805827452804231156 n 385539893 1035517047664014 4935338818754185287 n 410606722 1394940981159793 7865203471477684656 n 410740361 347912891205169 2137915315722536393 n401190992 365069246207801 4755662515126707442 n 407277192 343238731840020 707367658784796928 n 410887277 6925934014156071 3257908541492254969 n 411144220 1273167910201047 6009013247210657096 nimage5 1image6image3image5 1321062713 3457439507872947 1705923246369931687 n319322137 855783509092269 1377209660844414058 n
  • Στα πλαίσια τoυ  Σχεδίoυ Δράσης που έχει αναλάβει το Νηπιαγωγείο μας και αφορά την  “Βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών”, τα παιδιά του Παραρτήματος  είπαν τα κάλαντα και μοίρασαν γλυκίσματα  στο τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου Πεύκης, που στεγάζεται στον ίδιο χώρο και τα παιδιά του μητρικού σχολείου στα παιδιά του Δημοτικού. Η δράση αυτή  μέσω της  ανταλλαγής χριστουγεννιάτικων ευχών, διευκολύνει  την  επικοινωνία, την γνωριμία των παιδιών μεταξύ τους και την ανάπτυξη θετικού ψυχολογικού κλίματος. Οι σχέσεις μεταξύ των μαθητών επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα της σχολικής ζωής και την αποτελεσματικότητα της μαθησιακής διαδικασίας και η βελτίωση των σχέσεων τους συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη ενισχυτικών, υποστηρικτικών και αντισταθμιστικών παρεμβάσεων και στην προαγωγή του συντονισμού της σχολικής ζωής. Αποτελούν βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη της σχολικής ζωής και για τη δημιουργία ενός μορφωτικού – πολιτιστικού τοπίου, το οποίο έχει απόλυτη ανάγκη η μαθησιακή λειτουργία.

  • στις 22/12/23 η συγγραφέας Φραντζέσκα Αλεξοπούλου Πετράκη μας παρουσιάζει το βιβλίο της ” δωροβροχή”. Κάνουμε δραματοποίηση του παραμυθιού, μας υπογράφει τα βιβλία της, και τις προσφέρουμε τα δώρα και τις ζωγραφιές μας. Στο Παράρτημα καλούμε και  τους συμμαθητές μας του 1ου Νηπιαγωγείου Πεύκης και κάνουμε την δράση της φιλαναγνωσίας μαζί! Είναι φίλοι μας!!!Και περνάμε υπέροχα μαζί, δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις!
  •    386853726 309774335388888 6871699472304942380 n409883806 1807765822970189 4992065373311218673 n409891526 1144904726489454 7558279498551303484 n 409923689 1513741702756855 792330190177527897 n 410036341 740089061350719 6455720841174887234 n 410252696 731427745568188 4972563216047008730 n 410517225 346011624819678 867797963494130523 n410203622 282788617711328 1706883922065900245 n387563141 378229788015540 1039259123434209329 n 387573587 733380852047615 6160446203068300938 n393102150 387439780621741 41660369811123903 n 393108482 406732795019095 2538201835894960368 n 393113133 879419336976929 2539444994887682437 n

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ από Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη στήριξή σας στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής κατά το σχολικό έτος 2023-2024.Με τη δωρεά σας συμμετέχετε και εσείς ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες.

Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής εδώ και 25 χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων του οργανισμού μας ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά. Στα συνημμένα αρχεία μπορείτε να βρείτε την απόδειξη της δωρεάς σας και το πιστοποιητικό υιοθεσίας ευχής.

Σας ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη στο έργο σας!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Η συντονίστρια ομάδα του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής»,

Μαρία Γκαμαλούτσου – Υπεύθυνη Προγράμματος

Ελένη Μουρελάτου – Συντονίστρια Προγράμματος

Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Εθνικής Αντιστάσεως 47

Δάφνη, 17 237, Ελλάδα



Λήψη αρχείου

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στο Νηπιαγωγείο μας.

Με χαρά σας προσκαλούμε στο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι μας την Τετάρτη 20/12/2023 στο χώρο των αιθουσών του Νηπιαγωγείου μας  (μητρικό- Παράρτημα), για να σας πούμε τα κάλαντα , τις ευχές μας και να φτιάξουμε όλοι μαζί χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Χριστούγεννα είναι η αγάπη εν δράσει. Αν συνεχίσουμε να λέμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες, να τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να ζούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων θα μπορέσουμε τελικά να φέρουμε τη χαρά, την ευτυχία και την ειρήνη σε αυτό τον κόσμο.”

Ο καθένας μας βιώνει τα Χριστούγεννα με διαφορετικό τρόπο και αυτή η γιορτή έχει άλλη σημασία για τον καθέναν από εμάς. Τα Χριστούγεννα όμως είναι κάτι πιο βαθύ, πιο ουσιαστικό, μια ατομική και εσωτερική εμπειρία. Μπορούν να σου χαρίσουν το έναυσμα για μια ζωή ταπεινή, ελεύθερη. Μπορούν να γεμίσουν την καρδιά σου αγάπη, φως, ευτυχία και ελπίδα.».

Τα Χριστούγεννα είναι να δώσουμε σε εκείνους που έχουν ανάγκη, χωρίς να ζητήσουμε καμία ανταπόδοση. Να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Είναι η ανταλλαγή δώρων με τα δικά σου πρόσωπα. Ο Αμερικανός συγγραφέας Richard Bach έλεγε: «Κάθε δώρο είναι μια ευχή ευτυχίας».  Η πράξη τού να δίνεις είναι πολύ ουσιαστική και σχετίζεται με την ανάγκη να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Αυτή άλλωστε είναι η ουσία των Χριστουγέννων, η αγάπη. «Τα δώρα του χρόνου και της αγάπης είναι σίγουρα τα βασικά συστατικά των πραγματικά Χαρούμενων Χριστουγέννων»



Λήψη αρχείου

Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  και ώρα: 19:00 – 20:00,  μετά την ολοκλήρωση των Χριστουγεννιάτικων Εργαστηρίων, θα διοργανώσει Χριστουγεννιάτικο Bazaar  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, στον εξωτερικό χώρο του μητρικού σχολείου επί των οδών Κορίνθου και Καλύμνου.

Εκεί θα μπορέσουν όλοι  να προμηθευτούν Χριστουγεννιάτικα δώρα  για αγαπημένα πρόσωπα, ημερολόγια, γούρια και κούπες, Θα βρουν  επίσης τις κατασκευές του σχολείου, που με πολλή αγάπη και προσωπικό χρόνο, ετοίμασε το διδακτικό προσωπικό για να ενισχύσει το έργο του Συλλόγου!

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα .Φυσικά από τη γιορτή δεν θα λείψει και το  ”σκανταλιάρικο” ξωτικό που θα παίξει και θα διασκεδάσει με τα παιδιά! Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί την γιαγιά και τον παππού, τον θείο και τη θεία για  να καλωσορίσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα !!!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Με μεγάλη αγάπη ,αλληλεγγύη, αλτρουισμό και ως ένδειξη υποστήριξης  για τα παιδιά της Παλαιστίνης που υποφέρουν από τα δεινά του πολέμου , αποστέλλουμε ζωγραφιές από τους Έλληνες φίλους τους, του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης, προκειμένου να επιλεγούν για  ευχετήριες κάρτες.

Μπροστά στα μάτια αθώων παιδιών εκτυλίσσονται  ακρότητες . Αν και αποτελούν περισσότερο από το μισό της παλαιστινιακής κοινωνίας, τα παιδιά στερούνται τα περισσότερα από τα δικαιώματά τους: αξιοπρεπή διαβίωση, καλή υγεία, ασφαλές περιβάλλον, εκπαίδευση, στέγη και σωστή διατροφή. Επιπλέον,  διαλύονται  οι οικογένειές τους, σκοτώνονται  οι φίλοι τους….. Συχνά, τα ίδια τα παιδιά αποτελούν στόχο: τραυματίζονται, υποφέρουν….- και όλα αυτά συμβαίνουν τώρα, ενόσω εμείς πιστεύουμε ότι ο κόσμος έχει γίνει πολιτισμένος ….

Αγαπημένα μας παιδιά σας νοιαζόμαστε.Να είστε γερά, δυνατά και νικητές σε αυτό τον άγριο πόλεμο που δυστυχώς οι μεγάλοι αποφάσισαν για σας…Αυτοί που ξέχασαν την αξία της Ειρήνης…

Με πολλή αγάπη

οι φίλοι σας του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης

371460602 369531102153062 864201038524585537 n 386887718 1069423847529014 3304844392890814797 n 387467333 1796608374113119 146054716929040370 n 387495495 223176517482453 1335441083971764409 n 387506891 1748382362345090 2150613317132903866 n 387513825 2354350741429673 1165518159243104726 n387483001 1076167463510684 8078374031148056855 n



Λήψη αρχείου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ

Στις 12/12/2023 σύμφωνα με Απόφαση της 14/6/2023 του ΥΠΑΙΘΑ με Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ3/65471/ΑΛ/ 66909/Δ1, επισκέφθηκαν  δωρεάν το Νηπιαγωγείο μας οδοντίατροι από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να γίνει ενημέρωση των νηπίων σχετικά με την σωστή υγιεινή των δοντιών, το βούρτσισμα, την υγιεινή διατροφή και τον επαρκή οδοντιατρικό έλεγχο.

Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό:

387499559 373828891823866 4195503699823739167 n 387505370 908633470632653 4994120739592861104 n393069090 1083781849649286 8169677390046557311 n 393089402 221646794311211 2889373819935706224 n



Λήψη αρχείου

 

“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, ”Συγκέντρωση Χριστουγεννιάτικων δώρων σε 60 Δήμους της Αττικής, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

Οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί γονείς, αδυνατούν να προσφέρουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα που κάθε παιδί περιμένει.
ΦΕΤΟΣ, ΖΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, διοργανώνει δράση συγκέντρωσης χριστουγεννιάτικων δώρων, ώστε να μην αφήσει κανένα παιδί χωρίς το δώρο του.

Η δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, από τις 10:00 έως τις 14:00 στην Πλατεία Σοφούλη στην Πεύκη.

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ καλεί τους κατοίκους της Αττικής να προσφέρουν για τα παιδιά του Δήμου τους δώρα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και ό, τι άλλο μπορεί να ονειρευτεί κάθε παιδί.

*Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η δράση θα γίνει στον χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Ελ. Βενιζέλου 15Α, ισόγειο)”.

Το Νηπιαγωγείο μας, στα πλαίσια του άξονα “ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΣΧΟΛΕΙΟΥ”, για άλλη μια φορά στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους κοινωνικές δράσεις,

Ευχαριστούμε και πάλι όλους όσους προτίθενται να συμβάλλουν !!!

Αφίσα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023 1

 

WEBINAR «Παιδική Κακοποίηση: Ενημερωμένοι Γονείς, Οχυρωμένα Παιδιά»,

Aγαπητοί γονείς,

Το Σωματείο Eliza – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, διοργανώνει webinar επιμόρφωσης γονέων με τίτλο «Παιδική Κακοποίηση: Ενημερωμένοι Γονείς, Οχυρωμένα Παιδιά», ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα σημάδια που οδηγούν σε υποψία κακοποίησης, αλλά και να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της πρόληψης.

webinar επιμόρφωσης γονέων με τίτλο «Παιδική Κακοποίηση: Ενημερωμένοι Γονείς, Οχυρωμένα Παιδιά»,

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, 17.00 – 19.30
https://eliza.org.gr/zoom-meetings/webinar1312/?fbclid=IwAR0bajsKfk0M-PFsZ8oCUjCKvTCOeB1XZAi76yPAtdeijXpWvUmz3BXRlZQ
Η εγγραφή στην επιμόρφωση είναι δωρεάν.
Οι εγεγραμμένοι θα λάβουν mail με τις οδηγίες παρακολούθησης.
Κάντε την εγγραφή σας εδώ:

Make-A-Wish (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος)

Tην φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στη Δράση το Αστέρι της Ευχής,  του Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος).

Το Make A Wish ( Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος ) είναι ο οργανισμός εκπλήρωσης ευχών παιδιών 3 – 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες . Κάνει ευχές παιδιών πραγματικότητα σε όλο τον κόσμο και βρίσκεται και στην Ελλάδα από το 1997.

Φέτος  γιορτάζεικαθώς κλείνει 25 χρόνια από το ξεκίνημά του! Εδώ και 25 χρόνια, με την  πολύτιμη συμβολή όλων μας, “ταξιδεύει” σε όλη την Ελλάδα και δίνει φως στις ζωές παιδιών που το έχουν ανάγκη. Ήλιοι και αστέρια σε έναν ουρανό”. Όπως συνυπάρχουν ο ήλιος και τα αστέρια, έτσι προσκαλούν όλους εμάς να συνυπάρξουμε με τα παιδιά ευχής, γεμίζοντάς τα δύναμη που έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Αποκτώντας το δικό μας χάρτινο αστέρι με μία δωρεά των 2€, συμβάλλουμε κι εμείς στην προσπάθειά τους να εκπληρώσουν ακόμη περισσότερες ευχές και  το αναμνηστικό μας χάρτινο Αστέρι της Ευχής θα μας υπενθυμίζει την προσφορά μας. Εκείνοι, με τη σειρά τους, θα φροντίσουν όλες οι ευχές να φτάσουν στα παιδιά ευχής.
Μέχρι σήμερα έχουν εκπληρωθεί 240 ευχές παιδιών ενώ άλλα 226 παιδιά περιμένουν την εκπλήρωση της ευχής τους.

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων  χαρίζουμε αστεράκια για τις γιορτές σε φίλους και στην οικογένειά μας. Βοηθάμε μ’ αυτό τον τρόπο να πραγματοποιηθούν οι ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Επίσης το σχολείο μας θα  συμμετέχει στο διαγωνισμό Αφίσας του (Make a Wish).

Μια ευχή δεν είναι απλά μια ευχή, είναι πολλά παραπάνω. Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι ο τρόπος να ξαναγίνει ένα παιδί, παιδί.



Λήψη αρχείου

Το Νηπιαγωγείο μας υλοποιεί κοινωνικές δράσεις στα πλαίσια του άξονα :”Σχέσεις σχολείου –  οικογένειας”, ώστε να ενισχύει το ενδιαφέρον των παιδιών και των γονιών  στον τομέα  της συνεργασίας, της θετικής αλληλεπίδρασης  και του κοινωνικού γίγνεσθαι.