Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2026
Σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 955/10-2-2025 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2026, το νηπιαγωγείο μας θα συμμετάσχει ενεργά στις δράσεις που προτείνονται.
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημερομηνία που συνδέεται με τη γέννηση του Hans Christian Andersen, και έχει ως στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την ενίσχυση της αγάπης των παιδιών για το βιβλίο.
Στο πλαίσιο αυτό, και ακολουθώντας τις οδηγίες της εγκυκλίου, στο σχολείο μας θα υλοποιηθούν σχετικές παιδαγωγικές δραστηριότητες που προάγουν τη γνωριμία των παιδιών με το παιδικό βιβλίο και τους δημιουργούς του. Οι δράσεις θα έχουν βιωματικό και δημιουργικό χαρακτήρα, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή όλων των παιδιών.
Για την πλήρη ενημέρωση σας παρακαλούμε πολύ διαβάστε τα παρακάτω αρχεία:
Ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει προβολή PDF. Κατεβάστε το αρχείο PDF.
Ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει προβολή PDF. Κατεβάστε το αρχείο PDF.