Η Επανάσταση του 1821

Καλή εβδομάδα σ’ όλους,
ευχόμαστε να είστε όλοι υγιείς και ασφαλείς! Άλλη μια εβδομάδα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ξεκινάει και είναι αφιερωμένη στην επέτειο της Επανάστασης του 1821.
Στα πλαίσια του εορτασμού για τα 200 χρόνια ελευθερίας,τιμώντας του Έλληνες της Επανάστασης που παρότι δεν είχαν οργανωμένο στρατό, σήκωσαν το ανάστημα τους έναντι στην υποταγή από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Στην ψηφιακή μας τάξη καθώς και σε προηγούμενη ανάρτηση στο ιστολόγιο μας , παρουσιάστηκαν κάποιοι από τους ήρωες της Επανάστασης που με διαφορετικούς αλλά εξίσου σημαντικούς τρόπους συμμετείχαν στον αγώνα απέναντι στον τούρκικο ζυγό και συνέβαλαν στον αγώνα της απελευθέρωσης του ελληνικού έθνους.

Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο για τους ήρωες του 1821

Αφού παρακολουθήσαμε το βίντεο και κάναμε μια αναδρομή σε προηγούμενες δημοσιεύσεις στο ιστολόγιο και θυμηθήκαμε κάποιους από τους ήρωες της Επανάστασης , πάμε να αναστοχαστούμε όλα όσα μάθαμε παίζοντας.

Πατάμε στην Οδό Ηρώων και αντιστοιχούμε τον ήρωα στην οδό με το όνομά του.

Πάμε να θυμηθούμε τα ρούχα του εύζωνα;
παίζουμε εδώ

Παίζουμε με τους αριθμούς που έχουμε μάθει συνδυάζοντας τους με στοιχεία της Ελληνικής Επανάστασης;
παίζουμε εδώ

Αφού γνωρίσαμε κάποιους από τους ήρωες της Επανάστασης, τραγουδήσαμε για αυτούς, διαβάσαμε ποιήματα αφιερωμένα σ’ αυτούς συνεχίζουμε το αφιέρωμα στα 200 χρόνια Ελευθερίας.
Στους μαθητές μας έχουν σταλεί ποιήματα για τον εορτασμό της 25 Μαρτίου που θα παρουσιάσουν στην ψηφιακή τους τάξη.

Αγαπημένα μας παιδιά, μας έχετε λείψει πολύ και ευχόμαστε να συναντηθούμε σύντομα όλοι γεροί στις τάξεις του σχολείου μας και να γιορτάζουμε την κάθε στιγμή παρέα!

Σας περιμένουμε αύριο στην ψηφιακή μας παρεούλα!
Με εκτίμηση,
Η Προϊσταμένη και οι Εκπαιδευτικοί του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου