Η τροφή μας… τα καύσιμα μας!

Καλησπέρα γονείς-κηδεμόνες, αγαπημένα μας παιδιά!

Ευχόμαστε να έχουμε όλοι μια όμορφη εβδομάδα!
Δευτέρα σήμερα και ήταν αφιερωμένη στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τον θεματικό κύκλο Διατροφή που επεξεργαζόμαστε αυτό το διάστημα. Μέσα από μουσικοκινητικές δραστηριότητες, εικόνες, διαδραστικά παιχνίδια, βίντεο, διάφορες μορφές εντέχνου λόγου , ποιήματα, τραγούδια, γίνεται προσπάθεια για την επαφή των παιδιών με την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και την καλλιέργεια διατροφικών συνηθειών ωφέλιμες για τον οργανισμό. Η συμμετοχή και η εμπλοκή των μαθητών μας στις εκπαιδευτικές δράσεις είναι άμεση και ενεργή.

Ξεκινήσαμε  το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με την προτεινόμενη μουσικοκινητική δραστηριότητα «Τα καύσιμα μας», σύμφωνα με το Εργαστήρι Δεξιοτήτων. Οι μαθητές μας κινούνταν στον χώρο τους, στους ρυθμούς που τους παρότρυναν οι νηπιαγωγοί τους, με την χρήσης μουσικών οργάνων. Ο ρυθμός μεταλλασσόταν συνδυαστικά με την τροφή που θεωρητικά είχαν καταναλώσει και την αντίστοιχη ενέργεια που είχε ο οργανισμός τους. Όταν οι τροφές μας είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά πως νιώθουμε; Όταν το σώμα μας δεν έχει ενέργεια και δυνάμεις, πως κινούμαστε; Η μουσική δίνει ρυθμό στις κινήσεις μας ανάλογα με την ενέργεια της κάθε περίστασης.

Έτοιμοι να παίξουμε και ένα ψηφιακό παιχνίδι για την σημασία των υγιεινών τροφών στον οργανισμό μας;

Πάμε να ακούσουμε και ένα τραγούδι και να χορέψουμε για την σημασία των τροφών στον οργανισμό μας;

Αφού κινηθήκαμε μες τον χώρο μας τι θα λέγατε να δούμε τι θυμόμαστε από όσα έχουμε συζητήσει για τις τροφές μας αυτό τον καιρό;
Ακολουθεί ένα παιχνίδι ερωτήσεων με σκοπό τον αναστοχασμό όλων όσων έχουμε πει.
Πάμε παιδιά;

 

Το παρακάτω ποιηματάκι, μας παρουσιάζει την αξία της υγιεινής διατροφής!

 

Αυτά για σήμερα παιδάκια μας, σας περιμένουμε αύριο να συνεχίσουμε το πρόγραμμα για την διατροφή μας!
Σας χαιρετούμε!! ciao ciao!!
Με εκτίμηση,
Η Προϊσταμένη και οι Εκπαιδευτικοί του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου