Το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας ταξίδεψε στο νησί Pico του νησιωτικού συμπλέγματος των Αζορών της Πορτογαλίας από τις 19 έως τις 25 Ιουλίου στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος erasmus+ KA229 2019-1-CZ01-KA229-061132_5 με τίτλο “Young hands on old lands”. Εκεί φιλοξενήθηκε από το σχολείο Escola Profissional do Pico στην πρωτεύουσα του νησιού, Madalena. Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο συνεργάστηκαν πέντε σχολεία από τις χώρες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Πορτογαλίας.
Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης έγινε θερμή υποδοχή από τους Πορτογάλους καθηγητές, την Διευθύντρια του σχολείου και τον Δήμαρχο της πόλης. Έγινε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες – παιχνίδια γνωριμίας μεταξύ των μαθητών. Τις μέρες που ακολούθησαν πραγματοποιήθηκε περιήγηση στο νησί, το οποίο φημίζεται για τους αμπελώνες του και κυρίως για το ομώνυμο ηφαίστειο Ponta do Pico. Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το “Wine museum” και το “Centre of interpetation of the Pico 1sland Vineyard Culture” στο Pico και ταξίδεψαν στο νησί Faial, για να δουν από κοντά το ηφαίστειο“Capelhinos” ή «Το μικρό ακρωτήρι», που θεωρείται το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης. Μοναδική εμπειρία για όλους το Whalewatching tour μέσα στον Ατλαντικό ωκεανό παρέα με τα παιχνιδιάρικα δελφίνια και τις επιβλητικές φάλαινες. Ιδιαίτερη νότα στην επίσκεψη αυτή έδωσε το τοπικό Festival που πραγματοποιήθηκε τις μέρες εκείνες στο Pico, προσφέροντας έτσι μια μοναδική γεύση της ντόπιας κουλτούρας και του πολιτισμού των Αζορών, συνδέοντας άψογα την επίσκεψη των σχολείων με τον τίτλο και τους σκοπούς του προγράμματος αυτού.
Οι μαθητές ανέπτυξαν μια πολύ φιλική σχέση μεταξύ τους και δούλεψαν όλοι μαζί για τις ανάγκες του προγράμματος. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν ήταν σίγουρα ανεπανάληπτες και αποτέλεσαν το κλείσιμο του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται το 2019.
Αφήστε μια απάντηση