ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ TΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Εορτασμός 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στις 30-9-2022 στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας επισκέφτηκε τον όμορφο χώρο «Ιόνιο αθλητικό κέντρο » στην . Με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» οργανώθηκαν αθλητικές δραστηριότητες και παραδοσιακά παιγνίδια. Προηγήθηκε ενημέρωση των μαθητών για τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και τον στόχο αυτής, που είναι η ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής. Οι μαθητές μας ακόμη, με την συμμετοχή τους, έγιναν κοινωνοί της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, της προαγωγής της υγείας και της ευεξίας, της ενθάρρυνσης της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.

 

 

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΑ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ

Λίγα λόγια για την εφημερίδα μας
Αγαπητοί αναγνώστες
Η εφημερίδα μας «Τα κολλητάρια της Β Τάξης» του 5ου Δημοτικού Πρέβεζας δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας στην ενότητα «Εφημερίδες, Εφημερίδες».
Μιλήσαμε για το πώς γράφονται τα άρθρα ,πώς συλλέγουμε πληροφορίες ,πώς παίρνουμε συνέντευξη.
Οι δυσκολίες ήταν πολλές καθώς τα μαθήματα γίνονταν διαδικτυακά, χωρίς να έχουμε την άμεση επαφή για περισσότερες συμβουλές. Παρόλο αυτά τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και τους άρεσε πολύ.
Ξεκινήσαμε με τον τίτλο της εφημερίδας. Οι μαθητές πρότειναν επτά τίτλους και μέσα από το polling (δημοσκόπηση) της πλατφόρμας Webex meeting η πλειοψηφία των μαθητών ψήφισε τον παραπάνω τίτλο.
Στη συνέχεια μοιράστηκαν τα θέματα σε κάθε μαθητή και αφού έγραψαν το άρθρο τους μου τα έστειλαν μέσω email, messeger, ή viber για να συντάξουμε την εφημερίδα μας. Πήραμε συνέντευξη από την Κ. Όλγα Γκόπη δασκάλα του σχολείου μας η οποία εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Την καλέσαμε στην ψηφιακή μας τάξη, οι μικροί δημοσιογράφοι της έκαναν ερωτήσεις και η Κυρία Όλγα ανταποκρίθηκε με χαρά.
Η αφίσα στο εξώφυλλο της εφημερίδας έγινε από τους μαθητές όπου το κάθε παιδί ζωγράφισε κάτι σχετικό με την Επανάσταση (σημαία, στεφάνι, σπαθιά, στιχάκια κ.τ.λ.) και αφού μου τα έστειλαν φτιάχτηκε το κολλάζ της αφίσας μας.
Επίσης όλοι μαζί μέσα από το λογισμικό του Hot Potatoes και πάντα διαδικτυακά φτιάξαμε το σταυρόλεξο για την Ελληνική Επανάσταση. Οι μαθητές έλεγαν λέξεις σχετικές με την Επανάσταση και την τοπική μας ιστορία και έβλεπαν βήμα βήμα να δημιουργείται το σταυρόλεξο.
Τέλος ζήτησα από τους μαθητές να γράψουν στο chat την πρώτη λέξη που τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούν τη λέξη Τηλεκπαίδευση. Αντιγράφοντας τις λέξεις στο Wordart.com φτιάξαμε την εικόνα της Τηλεκπαίδευσης.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΟΥΖΑ

 

1) Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΑ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΤΗ ΞΕΦΥΛΛΊΖΩ 

2) ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΑ ΜΑΣ 
1

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023 – 2024

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας στις  29/09/2023 από 08:30 έως 13:00 στους χώρους αθλητισμού του Δήμου Πρέβεζας στην Κυανή Ακτή υλοποίησαν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου στα πλαίσια της 10ης  Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

 

 

ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 1ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ2

ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ4 ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ5

ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ &  Δ΄  ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ

Οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου επισκέφτηκαν το Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι στις 17 Οκτωβρίου 2023. Η εκπαιδευτική δράση έγινε στα πλαίσια της εθνικής γιορτής 28η Οκτωβρίου 1940. Μια βουτιά στο παρελθόν με την εξαίρετη ξενάγηση των υπεύθυνων του Μουσείου. Η ιστορία ζωντάνεψε , μάς μίλησε και…..νιώσαμε όλοι μας αναπόσπαστο κομμάτι εκείνης της εποχής.

 

 

ΚΑΛΠΑΚΙ1       ΚΑΛΠΑΚΙ2       ΚΑΛΠΑΚΙ4       ΚΑΛΠΑΚΙ5      ΚΑΛΠΑΚΙ6

 

 

 

 

 

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ/EOPTAΣΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Οι μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ τάξης πήραν μέρος στον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Σχολείου μας  την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 & τα παιδιά της Ε΄ &  ΣΤ΄ τάξης  τραγούδησαν εορταστικά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα ελληνικά και στα γερμανικά ενώ το χορευτικό των μαθητών/τριών του Σχολείου μας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς την Παρασκευή 22/12/2023 και ώρα 10:30 π.μ. στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πόλης μας.

00004      Συνημμένο χωρίς τίτλο 00010

 

 

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ – ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Οι μαθητές της Α και Γ τάξης ασχολήθηκαν με το βιβλίο της κ. Κωστάκη Αλεξάνδρας, η Λέξω, το αγόρι δέντρο και ο θησαυρός του δάσους. Οι μαθητές της Α΄  τάξης καλοδέχτηκαν στη δική   τους αίθουσα τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης και οι Παραμυθάδες  της Γ΄ τάξης διάβασαν αποσπάσματα  στους μικρούς συμμαθητές τους. Στη συνέχεια με την καθοδήγηση της κ. Ζαφείρας Βουγιατζή  οι μαθητές της Α΄ τάξης δημιούργησαν υπέροχες ζωγραφιές. Παρών στη δράση αυτή ήταν και ο διευθυντής  του σχολείου κ. Ματθαίος Φιλιππούσης. Ο μαθητές της Α΄ και Γ΄ τάξης συνεργάστηκαν  και δημιούργησαν αυτό το βιβλίο.

 

 

 

 

ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Συνημμένο χωρίς τίτλο 00023

 

Οι μαθητές της Β΄ και Γ’ τάξης στα πλαίσια του προγράμματος etwinning Ημέρα Παιδικού Βιβλίου τίμησαν τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με μία συνεργατική δράση. Δείτε  εδώ 

 

 

 

 

Εκπαιδευτική  δράση στο Κέντρο ABC, στη γειτονιά μας…

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ3 ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ1 ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γονείς των μαθητών της Γ’ για την ειλικρινή συνεργασία στη δράση αυτή. Μια εμπειρία  εξαιρετική για τους μαθητές. Συμμετείχαν όλοι με συνεργατική διάθεση και το …αποτέλεσμα… https://drive.google.com/file/d/17Bebhw_msnpX7Kuzh1d0xBWXBr84rKOr/view?usp=drive_link 

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων -Αθήνα

Στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2023 οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του Σχολείου μας  πραγματοποίησαν  διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα στο πλαίσιο  επισκέψεων σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων. Την πρώτη μέρα οι μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων ξεναγήθηκαν στην Κεντρική Αίθουσα των συνεδριάσεων όπου παρακολούθησαν στο θεωρείο της Βουλής συνεδρίαση των Βουλευτών και επισκέφθηκαν την Έκθεση για το 1821 που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» στο οποίο στεγάζεται η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Εθνική Λυρική Σκηνή, και να περιηγηθούν στους εξωτερικούς χώρους του. Η βραδιά έκλεισε σε ταβέρνα στην γραφική περιοχή της Πλάκας. Την δεύτερη μέρα οι μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Kids Athletic. Στη συνέχεια  και με τη συνδρομή ξεναγού, επισκέφθηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θαύμασαν από κοντά το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, τα Προπύλαια, τον ναό της Αθηνάς Νίκης, τον Παρθενώνα και το Ερεχθείο. Τέλος ξεναγήθηκαν στο εμβληματικό Μουσείο της Ακρόπολης και είδαν τα εντυπωσιακά εκθέματά του. Η εκδρομή έφτασε στο τέλος της και οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους  γεμάτοι από εμπειρίες και υπέροχες αναμνήσεις πήραν τον δρόμο της επιστροφής. Στην εκδρομή συμμετείχαν ως συνοδοί: ο Διευθυντής του σχολείου μας Ματθαίος Φιλιππούσης, ο γυμναστής Κωνσταντίνος Κωνσταντής και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Κωνσταντίνος Κίτσος, Μαρία Ντούσκα και Αλεξάνδρα Φούζα.

 

ΒΟΥΛΗ3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΟΥΛΗ5   ΒΟΥΛΗ4 edited

ΒΟΥΛΗ7    ΒΟΥΛΗ1 edited

ΒΟΥΛΗ6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ταξίδι στην Παλαιοχριστιανική Νικόπολη”

Μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφθηκαν στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2023 την παλαιοχριστιανική Νικόπολη και το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης όπου με τρόπο διαδραστικό και ευφάνταστο πληροφορήθηκαν και  φωτογράφισαν μνημεία και εκθέματα, έπαιξαν με το επιδαπέδιο παιχνίδι και κατασκεύασαν ψηφιδωτά στην αίθουσα πολλαπλών δράσεων του Μουσείου.

 

ΝΙΚΟΠΟΛΗ1 ΝΙΚΟΠΟΛΗ5 ΝΙΚΟΠΟΛΗ2

ΝΙΚΟΠΟΛΗ3 ΝΙΚΟΠΟΛΗ4

 

 

 

 

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ…ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Η εκδρομή στη Παλαιοχριστιανική Νικόπολη, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, γέμισε με γνώσεις τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας. Τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια γνώρισαν την ιστορία του τόπου τους. Αρχικά τα παιδιά επισκέφθηκαν τον χώρο των τειχών κι ύστερα πήγαν στον χώρο με τα ψηφιδωτά και τις Βασιλικές. Αφού άκουσαν και έμαθαν πολλά έγιναν και μικροί φωτογράφοι, φωτογραφίζοντας τις εντυπώσεις τους. Κουρασμένα πια από το πολύ περπάτημα, πήγαν στο μουσείο όπου τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Μόλις τελείωσαν την επίσκεψη στα εκθέματα πήγαν σε έναν χώρο που δεν φανταζόταν ότι θα έβρισκαν μέσα σε ένα μουσείο. Βρισκόταν σε έναν χώρο γεμάτο με παιχνίδια και χρώματα. Εκεί γνώρισαν και χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά έναν διαδραστικό πίνακα. Η διασκέδαση συνεχίστηκε με το φτιάξιμο παζλ αλλά ακόμα και ψηφιδωτών. Το αποκορύφωμα όμως ήταν όταν στην είσοδο του μουσείου αντίκρισαν ένα τεράστιο επιτραπέζιο όπου τα πιόνια θα ήταν τα ίδια. Φεύγοντας κουρασμένα αλλά και χαρούμενα που έμαθαν τόσα πολλά πήραν έναν φάκελο ενθύμιο με πολλές δραστηριότητες και δώρα. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μέσα σε μία μέρα είχαν γίνει εξερευνητές, φωτογράφοι αλλά και ψηφοθέτες.

Ερμιόνη Κοντάρη, μαθήτρια ΣΤ2΄

 

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΕΠΑΣ

La chandeleur, Η Υπαπαντή του Χριστού γιορτάζεται στη Γαλλία με ένα ιδιαίτερο τρόπο, με τη λεγόμενη γιορτή της κρέπας. Το έθιμο της παρασκευής της κρέπας συνδέεται με πολλές παραδόσεις. Η πιο χαρακτηριστική είναι το γύρισμα της κρέπας στον αέρα. Όταν η κρέπα ψήνεται αυτός που την φτιάχνει, πρέπει να την αναποδογυρίσει στον αέρα κρατώντας ένα νόμισμα στο αριστερό χέρι. Αν καταφέρει να μην του πέσει, θα  πάει καλά η σοδιά της χρονιάς. Οι μαθητές των γαλλικών της ΣΤ΄  τάξης γιόρτασαν στις 14 Φεβρουαρίου 2024 τη γιορτή της κρέπας, ετοίμασαν και γεύτηκαν νόστιμες κρέπες τηρώντας το γαλλικό αυτό έθιμο.

ΚΡΕΠΕΣ5   ΚΡΕΠΕΣ3    ΚΡΕΠΕΣ2    ΚΡΕΠΕΣ1   ΚΡΕΠΕΣ4

 

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Στις 30 Ιανουαρίου 2024, μέρα των Τριών Ιεραρχών, καλωσορίσαμε τον πατέρα Γεώργιο, εφημέριο του Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης, που ήρθε στο σχολείο να μας μιλήσει για τους προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και των δασκάλων. Μετά την ομιλία , μαθητές της Γ΄ τάξης παρουσίασαν ένα μικρό δρώμενο  και ακολούθησαν δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν με χαρά όλα τα παιδιά. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα τραγουδάκι που είπαν όλοι οι μαθητές.

                                                              ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 1                                                                ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 2

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Σήμερα, 23/2/2024, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η δεύτερη για τη φετινή σχολική χρονιά άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες τις προηγούμενες ημέρες ενημερώθηκαν για το τι είναι ο σεισμός, ποια μέτρα προστασίας πρέπει να λάβουμε πριν από το σεισμό, τι κάνουμε κατά τη διάρκεια του σεισμού (Διατήρηση ψυχραιμίας, κατάλληλη έξοδο κλπ)  και το σχέδιο εκκένωσης της σχολικής μονάδας. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με συνέπεια στις οδηγίες και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

 

1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών: “Ενεργός Πολιτειότητα”

Πολίτης στο Σχολείο – Πολίτης του κόσμου

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο (Ιωάννινα 7/4/2024) με τη θεματική Ενεργός πολίτης είμαι.

Η δράση που αναπτύχθηκε είχε το θέμα: Γίνομαι Ενεργός πολίτης στην πόλη μου…..Μοιράζοντας Αγάπη

Για την ολοκλήρωση της δράσης συνεργάστηκαν, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, τον Διευθυντή του Σχολείου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους δασκάλους και συμμαθητές τους. Επιλέχτηκε η δομή Ψυχαργώ, από τους μαθητές   γιατί ήθελαν  να προσφέρουν Αγάπη έμπρακτα σε συνανθρώπους τους  που χρειάζονται ένα άγγιγμα ψυχής.

Περισσότερα εδώ

https://drive.google.com/file/d/1K5wp0poj0ObuOvQ9FogPpbIgpT1MM0LQ/view?usp=sharing

ΓΙΑΝΝΕΝΑ1                ΓΙΑΝΝΕΝΑ2

    Πασχαλιάτικες δράσεις Γ΄ τάξης

Κάθε ομάδα μαθητών ζωγράφισε το δικό της παζλ αυγό…

                                                                                                                          ΠΑΣΧΑ1

Πλάθοντας Λαζαράκια στην τάξη…

https://drive.google.com/file/d/1whNTale4xHDIDlxG7p7SY3yENRfafCz7/view?usp=sharing

 

Πασχαλινά κουλουράκια της Β΄ τάξης

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 10:00 το πρωί, γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί φτιάξαμε πασχαλινά κουλουράκια στην τάξη μας και τα ψήσαμε στον φούρνο του κυλικείου. Έγιναν πραγματικά πεντανόστιμα και όσοι τα δοκίμασαν μας έδωσαν συγχαρητήρια !!! Γι’  αυτό σας προτείνουμε τη συνταγή:

          Υλικά για κουλουράκια νηστίσιμα                     
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα πορτοκάλι στυμμένο
1 κούπα λάδι ηλιέλαιο
Λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( όσο πάρει)
Ανακατεύω όλα τα υλικά και βάζω στο τέλος όσο αλεύρι χρειαστεί.
                      Καλή Ανάσταση από τον δάσκαλο και τους/τις μαθητές/τριες της Β΄ τάξης!!!

1  2 3 4 5α 67  8 9 11 12 13 14α 15α 16α 17α 19α20α 21α 22α 23 24α 25α 26α27α

 

 

 

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ … ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μια ιδιαίτερη πασχαλινή δημιουργία κατασκεύασαν ,στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών , οι μαθητές της Ε ΄τάξης:

Έναν όμορφο Επιτάφιο που φιλοξενήθηκε για λίγες μέρες στην είσοδο του σχολείου μας και που μας γέμισε χαρά!

Και του χρόνου!

επιταφιος επιταφ1  επιταφιος1 1

επιταφιος31 επιταφιος ε ταξη1

 

Το έθιμο του Λαζάρου   

 Την Παρασκευή, τελευταία μέρα πριν τις πασχαλινές μας διακοπές, θελήσαμε να αναβιώσουμε το έθιμο του Λαζάρου:

παιδιά με ομοίωμα τον Λάζαρο, στολισμένο με λουλούδια και κρατώντας ένα πανέρι, λένε τα κάλαντα από γειτονιά σε γειτονιά.

Εμείς, η  Ε΄τάξη , περάσαμε από όλες τις τάξεις και τραγουδήσαμε το Λάζαρο!

 Να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός:

Συμεωνίδου Μένια

Μπράβο στα παιδιά!

λαζαρος44  λαζαρος0

 

 

 

 

 

 

 

λαζαρος21  λαζαρος33

λαζαρος11

ΔΡΑΣΕΙΣ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 2023-2024 

Στις 12/6/2024 επισκέφθηκαν τη σχολική μας μονάδα μας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + KA122 με τίτλο: «Be the school of future» εκπαιδευτικοί από το Σχολείο Zespół Szkół, Parchowo (όνομα περιοχής) Πολωνίας συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας κα Βαρβάρα Ζανδραβέλη. Στο Σχολείο μας ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά (όπως παρουσιάζονται στον παρακάτω σύνδεσμο) από την εκπαιδευτικό Αγγλικών κα Ειρήνη Κολιοκίτσου ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικό δρώμενο για τον μύθο της Περσεφόνης από τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, παράσταση Καραγκιόζη από τον μαθητή της Β΄ τάξης Αλέξανδρο Οχτάρα και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του Σχολείου μας.

Παρουσίαση των δράσεων του σχολείου

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων