Από το Γραφείο του Διευθυντή

Η Γιορτή «Υιοθεσίας» μαθητών μας της Α΄ τάξης από μαθητές μας της ΣΤ΄ τάξης

Το σχολείο μας σήμερα 11/10/2017 εγκαινίασε, ανάμεσα στις άλλες δράσεις που ξεκινά, τον θεσμό της «Υιοθεσίας» μαθητών της Α΄ τάξης από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Η «Υιοθεσία των μαθητών της Α΄ τάξης» είναι μια πράξη ιδαίτερης σημασίας που στοχεύει στην εύκολη προσαρμογή και ένταξη των μικρότερων μαθητών μας στη σχολική μας κοινότητα καθώς επίσης και στην ανάπτυξη του αισθήματος της υπευθυνότητας, της συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα  στους μαθητές της σχολικής μας μονάδας. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί καθόλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η Γιορτή μας

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης ετοίμασαν μια λιτή και γεμάτη χαρά και διασκέδαση γιορτή, για να υποδεχθούν τα «Πρωτάκια» με χαμόγελα αγάπης, αισιόδοξα τραγούδια, παιχνίδια γνωριμίας, δώρα και όμορφες χειροτεχνίες

Κάθε “Πρωτάκι” του σχολείου, «υιοθετείται» στην αρχή της χρονιάς από ένα “Εκτάκι”.Το “Εκτάκι” αναλαμβάνει να το βοηθάει, να το καθοδηγεί  και να το προστατεύει  καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το “Πρωτάκι” ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί για ότιδήποτε το απασχολεί εκτός από τους δασκάλους του και κάπου αλλού. Και τα “Εκτάκια” κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα “Πρωτάκια” τους.

Με τον τρόπο αυτό οι μικροί μαθητές νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά και έτσι αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Οι μεγαλύτεροι μαθητές μαθαίνουν να φροντίζουν τους μικρότερουςνα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να λύνουν προβλήματα, να βοηθούν και να νιώθουν την ικανοποίηση της προσφοράς.

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ευχόμαστε στους μαθητές της Α’ τάξης μια όμορφη, δημιουργική και αξέχαστη σχολική χρονιά!

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο Διδασκόντων, τους Εκπαιδευτικούς της Α τάξης Κα Αναστασία Ρασπάκου και Γεωργία Δημητρίου, τους Εκπαιδευτικούς της ΣΤ τάξης Κα Μάρθα Σωτηριάδου και Κο Νικόλαο Τσαμπάζη, τον Μουσικό μας Κο Σωτήρη Δεσπότη και τους Εκπαιδευτικούς μας της Φυσικής Αγωγής Κο Θεόδωρο Καραπέδη και Αθανάσιο Σιάτρα για αυτήν την αξέχαστη εμπειρία που χάρισαν στους μικρούς και μεγάλους μαθητές μας!

English

Σχετικά με 5o Δ.Σ. Ευόσμου

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013-2014
ΠΟΛΙΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ20


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Διάφορα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση