Μήνυμα από τον Διευθυντή

Η Διεύθυνση και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του σχολείου μας,

Σας εύχεται Ευτυχισμένο 2018.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την νέα ιστοσελίδα της σχολικής μας μονάδας, όπου και παρακαλείσθε να επισκέπτεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να ενημερώνεστε για όλα αυτά που συμβαίνουν στο σχολείο μας. Η νέα μας ηλεκτρονική διεύθυνση είναι :

http://5dim-evosm.thess.sch.gr/

Χρόνια Πολλά

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Μήνυμα από τον Διευθυντή

Αγαπητές Οικογένειες του 5ου  Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου,

σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 1:15-2:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τριμηνιαία ενημέρωση  επίδοσης των μαθητών μας για τις Α’ και Β’ τάξεις,  ενώ την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 1:15-2:00 μ.μ.  θα δοθούν οι έλεγχοι  προόδου των μαθητών μας στις υπόλοιπες τάξεις (Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’).

Ευχές για Χαρούμενες Γιορτές.

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Από το Γραφείο του Διεθυντή

Αγαπητές Οικογένειες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου,

θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017  και ώρα 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου μας, στον χώρο του κινηματοθεάτρου-επί της Μ. Αλεξάνδρου- του Δήμου μας. Πρόκειται για μια μουσικό-θεατρική παράσταση με τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα» φτιαγμένη  με πολύ μεράκι από τους δασκάλους μας Σωτήρη Δεσπότη (Μουσικό), Ειρήνη Αθανασοπούλου (Θεατρική Αγωγή), Παναγιώτη Ραφαηλίδη (Πληροφορικής) και φυσικά τους μαθητές μας.

Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Καλές Γιορτές

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Από το Γραφείο του Διευθυντή

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Την Παρασκευή, 17 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές μας εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του αντιδικτατορικού αγώνα, και της Εθνικής Αντίστασης.  Την ημέρα αυτή, δεν θα γίνουν μαθήματα. Επιπλέον, η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσουν. Ωστόσο,  οι μαθητές δεν πρέπει να λείψουν από το σχολείο και οφείλουν να βρίσκονται σε αυτό, στις 8:15, ενώ οι εκδηλώσεις θα λήξουν στις 9:30.  Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει με ευθύνη των γονέων τους.

Μετά την λήξη των σχολικών εκδηλώσεων και της σχολικής ημέρας, θα λάβει χώρα η καθιερωμένη- ετήσια- φωτογράφιση των μαθητών, με ευθύνη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μας μονάδας. Για την ευκολότερη και ασφαλέστερη αποχώρηση των μαθητών μας, οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται στις προκαθορισμένες εξόδους του σχολείου μας τις εξής ώρες:

  • Α’ Τάξη: 10:00
  • Β’ Τάξη: 10:20
  • Γ’ Τάξη:  10:40
  • Δ’ Τάξη: 11:00
  • E’ Tάξη: 11:20
  • ΣΤ’ Τάξη: 11:40

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία και κατανόηση.

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Από το Γραφείο του Διευθυντή

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Αύριο Σάββατο 28 του Οκτώβρη θα γίνει η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, στον δήμο μας, για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου. Η Σημαιοφόρος μας (ΣΤ2),  οι παραστάτες και ο ταμπελοφόρος του Σχολείου μας (ΣΤ2) θα πρέπει να βρίσκονται, στις 10:25 π.μ. έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πλατεία του Ευαγγελισμού, στον Εύοσμο. Οι μαθητές μας πρέπει να φορούν την προβλεπόμενη ενδυμασία της παρελάσεως. Ο Κος Θεόδωρος Καραπέδης, Υπεύθυνος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής,  θα περιμένει τους μαθητές του σχολείου μας την προαναφερθείσα ώρα και στον συγκεκριμένο χώρο. Οι γονείς θα παραλάβουν τους μαθητές μας, μετά την λήξη της μαθητικής παρέλασης από τον συγκεκριμένο χώρο.

Χρόνια Πολλά

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Μήνυμα από τον Διευθυντή

Αγαπητοί  Γονείς & Κηδεμόνες,

σας  ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα είναι κλειστό την Πέμπτη 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του πολιούχου της πόλης μας- Αγίου Δημητρίου. Επιπλέον, ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στο σχολείο μας από τις 8:15 μέχρι τις 9:40, ενώ οι μαθητές μας θα έρθουν στο σχολείο μας χωρίς τις σχολικές τους τσάντες. Την ημέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει η Πρωινή Ζώνη, και το Ολοήμερο πρόγραμμα. Οι γονείς οφείλουν να μεριμνήσουν για τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές του σχολείου μας θα επιστρέψουν στο σπίτια τους, μετά το τέλος της γιορτής (9:40).

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Μήνυμα από τον Διευθυντή

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

όπως πιθανότατα γνωρίζετε, την εβδομάδα που μόλις τελείωσε -από 16/10 έως και 20/10 2017- πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο της σχολικής μας μονάδας εργασίες με στόχο την πρόληψη-αποφυγή ατυχημάτων. Επιτρέψτε μου λοιπόν να ευχαριστήσω τον Δήμο μας, τα συνεργεία καθώς επίσης και όλους αυτούς που βοήθησαν για να γίνουν αυτές οι εργασίες. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς η παρέμβασή του υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική για την εκτέλεση αυτών των εργασιών.

Η προσπάθεια για ένα πιο ασφαλές και φιλικό σχολείο, για τους μαθητές μας, συνεχίζεται.

Ευχές για ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο.

Αναστάσιος Κοσσυφίδης

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Από το Γραφείο του Διευθυντή

Αγαπητές Οικογένειες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου,

όπως μπορείτε να δείτε, έχει προστεθεί στον ιστοχώρο του σχολείου μας μια επιπλέον σελίδα αυτή του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.  Στην σελίδα αυτή θα βρείτε το σχέδιο της Σχολικής μας μονάδας. Παρακαλούμε όπως το διαβάσετε, αφού μέσα σε αυτό θα βρείτε πολύτιμες πληροφορίες για εσάς, όπως τον τόπο από τον οποίο θα πάρετε τους μαθητές από το σχολείο σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων- εξαιτίας ενός τέτοιου γεγονότος, αλλά και τον δεύτερο χώρο συγκέντρωσης των μαθητών μας, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολικής μας μονάδας έχει το δικαίωμα να επικαιροποιεί το σχέδιο αυτό με στόχο την βελτιστοποίησή του. Τέλος, κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθούν και άλλες ασκήσεις ετοιμότητας εκτάκτων αναγκών.

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Από το Γραφείο του Διευθυντή

Η Γιορτή «Υιοθεσίας» μαθητών μας της Α΄ τάξης από μαθητές μας της ΣΤ΄ τάξης

Το σχολείο μας σήμερα 11/10/2017 εγκαινίασε, ανάμεσα στις άλλες δράσεις που ξεκινά, τον θεσμό της «Υιοθεσίας» μαθητών της Α΄ τάξης από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Η «Υιοθεσία των μαθητών της Α΄ τάξης» είναι μια πράξη ιδαίτερης σημασίας που στοχεύει στην εύκολη προσαρμογή και ένταξη των μικρότερων μαθητών μας στη σχολική μας κοινότητα καθώς επίσης και στην ανάπτυξη του αισθήματος της υπευθυνότητας, της συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα  στους μαθητές της σχολικής μας μονάδας. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί καθόλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η Γιορτή μας

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης ετοίμασαν μια λιτή και γεμάτη χαρά και διασκέδαση γιορτή, για να υποδεχθούν τα «Πρωτάκια» με χαμόγελα αγάπης, αισιόδοξα τραγούδια, παιχνίδια γνωριμίας, δώρα και όμορφες χειροτεχνίες

Κάθε “Πρωτάκι” του σχολείου, «υιοθετείται» στην αρχή της χρονιάς από ένα “Εκτάκι”.Το “Εκτάκι” αναλαμβάνει να το βοηθάει, να το καθοδηγεί  και να το προστατεύει  καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το “Πρωτάκι” ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί για ότιδήποτε το απασχολεί εκτός από τους δασκάλους του και κάπου αλλού. Και τα “Εκτάκια” κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα “Πρωτάκια” τους.

Με τον τρόπο αυτό οι μικροί μαθητές νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά και έτσι αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Οι μεγαλύτεροι μαθητές μαθαίνουν να φροντίζουν τους μικρότερουςνα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να λύνουν προβλήματα, να βοηθούν και να νιώθουν την ικανοποίηση της προσφοράς.

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ευχόμαστε στους μαθητές της Α’ τάξης μια όμορφη, δημιουργική και αξέχαστη σχολική χρονιά!

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο Διδασκόντων, τους Εκπαιδευτικούς της Α τάξης Κα Αναστασία Ρασπάκου και Γεωργία Δημητρίου, τους Εκπαιδευτικούς της ΣΤ τάξης Κα Μάρθα Σωτηριάδου και Κο Νικόλαο Τσαμπάζη, τον Μουσικό μας Κο Σωτήρη Δεσπότη και τους Εκπαιδευτικούς μας της Φυσικής Αγωγής Κο Θεόδωρο Καραπέδη και Αθανάσιο Σιάτρα για αυτήν την αξέχαστη εμπειρία που χάρισαν στους μικρούς και μεγάλους μαθητές μας!

English

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Από το Γραφείο του Διευθυντή

Αγαπητές Οικογένειες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου,

Σας πληροφορώ ότι ο νέος κανονισμός λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας, έχει ήδη αναρτηθεί στον ιστοχώρο του σχολείου μας, από όπου μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για την λειτουργία της σχολικής μας μονάδας, για το σχολικό έτος 2017-2018. Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε πυρετωδώς για την ασφάλεια, την υγιεινή και την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Καλό Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε