Οι Τρεις Ιεράρχες

  ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟ

Κάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας τιμά από κοινού τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Και οι τρεις τους αγάπησαν τον Χριστό και τα Ελληνικά Γράμματα. Έγιναν μεγάλοι δάσκαλοι, σπουδαίοι ρήτορες και βοήθησαν τους φτωχούς και κάθε συνάνθρωπό τους που είχε ανάγκη. Ο λαός τους αγάπησε για τη σοφία τους και την καλοσύνη τους.

01 02 03 04

Εδώ και αιώνες έχουν ανακηρυχθεί από την Εκκλησία μας προστάτες της εκπαίδευσης, των δασκάλων και των μαθητών, των βιβλίων και της μάθησης.

05 06 07 08 09 010

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Οι Τρεις Ιεράρχες”


Eπιμορφωτικές δράσεις που διοργανώνει το ΚΕΔΑΣΥ Δράμας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα,
σας προσκαλούμε και σας παρακαλούμε να παρακολουθήσετε τις επισυναπτόμενες επιμορφωτικές δράσεις που διοργανώνει το ΚΕΔΑΣΥ Δράμας για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών.
Σκοπός των επιμορφωτικών δράσεων, που διοργανώνονται από κοινού με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Δράμας, είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς για θέματα που συνήθως προκαλούν εντάσεις στα σχολεία, με απώτερο στόχο την πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.
Οι δράσεις αυτές μπορούν να καλύψουν μερικώς και την αναγκαιότητα της ενδοσχολικής – ενδοοικογενειακής επιμόρφωσης.
Η συμμετοχή είναι προαιρετική, αλλά καλό θα ήταν να συμμετέχετε όλοι και όλες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, συνεργατικά και με επιστημονική ενημέρωση, τις όποιες προκλήσεις, είτε στο σχολείο, είτε στο σπίτι, με κοινό σκοπό να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τα παιδιά μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευαισθητοποίησή σας.

Κάνετε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε το πρόγραμμα καθώς και τον σύνδεσμο για τις εξαποστάσεως επιμορφώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΣΕ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ-ΚΕΔΑΣΥ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ-ΚΕΔΑΣΥ

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας

Αναστασία Γαλανού



Οι άθλοι του Ηρακλή από τους μαθητές του Γ2

ΑΡΧΙΚΗ

Η Ιστορία αποτελεί για τους μαθητές της Γ΄ τάξης ένα νέο μάθημα στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους. Είναι σημαντικό να αγαπήσουν το νέο αυτό μάθημα. Αρχικά έρχονται σε επαφή με την ελληνική μυθολογία και στόχος μας είναι να χαρούν την ομορφιά της απλά και απροβλημάτιστα όπως χαίρονται ένα παραμύθι.

Έτσι αφού γνωρίσαμε τον Ηρακλή και τους άθλους του, τους αφηγηθήκαμε και στη συνέχεια με μεράκι τους αποτυπώσαμε στο χαρτί.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Βέρρου Αικατερίνη

1 1 2 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18



Διδακτικές επισκέψεις Ε και Δ τάξης.

5

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη  από την Δ΄ τάξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων Καβάλας,  κι από τα τμήματα Ε1 και Ε2 του σχολείου μας στο ΚΕΠΕΑ Φιλίππων.

Το θέμα που απασχόλησε τους μαθητές / τριες  της Ε΄ τάξης είχε τον τίτλο « Σχεδιάζω την κατοικία του Σήμερα». Τα παιδιά ασχολήθηκαν με διαδραστικό τρόπο με το ζήτημα, τέθηκαν προβληματισμοί και ερωτήματα που αφορούσαν στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μια κατοικία (ήλιος, αέρας, νερό), ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας με τη λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον. Ενημερώθηκαν για την έννοια του βιοκλιματικού κτιρίου και τις συνθήκες που το καθιστούν ως τέτοιο.

6 7  1 4 

Σε όλα τα στάδια του προγράμματος τα ερεθίσματα κι οι προβληματισμοί θέτονταν με δημιουργικό τρόπο και τα παιδιά συμμετείχαν σε:

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Διδακτικές επισκέψεις Ε και Δ τάξης.”


Υπόσχομαι στον εαυτό μου και στους άλλους… νέα χρονιά – νέα αρχή

1
Με το πέρας των διακοπών επιστρέψαμε στο σχολείο, την καθημερινότητά μας και θέσαμε ως πρώτο μας στόχο την αρμονική μας συμβίωση στο σχολικό περιβάλλον. Καταγράψαμε τις υποσχέσεις μας, δεσμευτήκαμε πως θα τις τηρούμε πιστά και ευχόμαστε η νέα χρονιά να αποτελέσει μια νέα αρχή γεμάτη αγάπη, ενσυναίσθηση, αλληλοσεβασμό και πρόοδο. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
2
ΤΜΗΜΑ: Γ2
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: ΒΕΡΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση