Καλημέρα παιδάκια όμορφα!

Πώς είστε; Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και να χαμογελάτε!

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τη ζαχαροπλαστική!

Ξέρουμε πως πολλά παιδιά από εσάς θα ήθελαν, να δοκιμάσουν, να φτιάξουν κάτι μόνα τους.

Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί να γίνουμε ζαχαροπλάστες…

Να ζυμώσουμε τη δική μας γλυκιά ζύμη βουτύρου, να της δώσουμε όποια μορφή θέλουμε: πασχαλινά αβγά – λουλούδια – πεταλούδες – καρδούλες – λαγουδάκια!… Να τα ψήσουμε με τη βοήθεια της μαμάς… Να τα χρωματίσουμε όπως μας αρέσει… και να τα φάμε!   Μμμμ… γλυκιά απόλαυση!…

 

 

Τί χρειαζόμαστε: (για 18 – 20 τεμάχια)

  • 125 gr ανάλατο βούτυρο αγελαδινό
  • 125 gr ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ

 

Πρώτα απ’ όλα, πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα μπισκότα μας, θα πρέπει να μαζέψουμε τα μαλλάκια μας (αν είναι μακριά), να μαζέψουμε τα μανίκια μας, να φορέσουμε μία ποδιά και οπωσδήποτε να πλύνουμε καλά τα χέρια μας. Και φυσικά, θα ζητήσουμε τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά.

 

Πώς τα φτιάχουμε:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στο μπολ και ανακατεύουμε, μετά ρίχνουμε το μπέϊκιν παόυντερ και το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Μετά τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ύστερα ανοίγουμε με χοντρό πλάστη τη ζύμη μας πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 4 χιλιοστών περίπου.

Χρησιμοποιούμε κουπ – πατ σε διάφορα σχέδια που μας αρέσουν και με αυτά κόβουμε τη ζύμη. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για 10 έως 15 λεπτά, στην θέση αντίσταση πάνω – κάτω, στους 180 °C. Αφού κρυώσουν μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με αυγόγλασο (Royal icing).

 

 

Τί χρειαζόμαστε:(για το γλάσο)

  • 500 gr ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια μεγάλων αυγών
  • 1 κοφτό κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο – κίτρινο – μπλε – πράσινο)

 

Πώς το φτιάχνουμε:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε 6 – 7 λεπτά με το μίξερ. Μόλις το γλάσο στέκεται είναι έτοιμο. (Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 5 ημέρες κλεισμένο σε αεροστεγές βάζο).

Μοιράζουμε το γλάσο σε τόσα μπολ, όσα είναι και τα χρώματα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Ρίχνουμε 1-2 σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Χρησιμοποιούμε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρή στρόγγυλη μύτη, για να πετύχουμε καλύτερα τα περιγράμματα και τα σχέδια. Αφήνουμε να στεγνώσουν τουλάχιστον 4 ώρες.

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

Οδηγίες προς τους γονείς:

Ενθαρρύνετε τα παιδιά στην προσπάθειά τους και συνεργαστείτε μαζί τους.

Καλό θα ήταν να βρίσκεστε κοντά τους στην κουζίνα, για να τους προσφέρετε τη βοήθειά σας, αλλά και να τα επιτηρείτε, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Πάνω απ’ όλα όμως προσπαθήστε να τα ενθαρρύνετε, ώστε να αναπτύξουν πρωτοβουλία και να ξετυλίξουν τις δεξιότητές τους.