55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων

 

Ανάδειξη νέου συμβουλίου  

Σχολική χρονιά 2020-2021

Πρόεδρος: Αριστοβουλίδης Αριστόβουλος

Αντιπρόεδρος:  Κουλεμέρη Ράνια

Γεν. Γραμματέας: Σαμπάνη Μαρία

Ταμίας: Λαΐνα Μαρία

Μέλη: Κοκκινίδου Νόπη, Χαλίτσιου Ελευθερία, Τέγου Παρασκευή

Αναπληρωματικά μέλη: Βλάχος Βασίλης , Μπούτλα Παρασκευή, Κούτρα Μαρία

O ROBERT μιλά στα παιδιά για τον Κορονοιό

Όλοι γύρω μας μιλούν για τον κορονοϊό. Τα σχολεία έχουν κλείσει και τα παιδιά έχουν χιλιάδες αναπάντητα ερωτήματα.❓ Γιατί δεν πάμε σχολείο; Πότε θα δούμε τους φίλους μας; Μπορούμε να πάμε στον παππού και τη γιαγιά; Οι απορίες των μικρών μας φίλων έρχονται να απαντηθούν από τα αγαπημένα τους παιχνίδια PLAYMOBIL! Δημιουργήσαμε μία μικρού μήκους ταινία με πρωταγωνιστές τις φιγούρες PLAYMOBIL για να τους πούμε πόσο σημαντικό είναι να μείνουμε σπίτι! ????

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς, όπως ανακοίνωσε  η υπουργός Παιδείας, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.Όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε όσο καλύτερα γίνεται τα πρωτόκολλα υγείας και τα παιδιά έδειξαν μεγάλη συνέπεια και υπευθυνότητα, φορώντας τις μάσκες τους και πλένοντας τα χέρια τους τακτικά. Δυστυχώς τώρα θα πρέπει να επικοινωνούμε μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών. Η δια ζώσης όμως εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικατασταθεί με καμία οθόνη. Παρόλα αυτά τα παιδιά έχουν έναν μοναδικό τρόπο να προσαρμόζονται. Οφείλουμε να τους βοηθήσουμε και  να τους το κάνουμε όσο γίνεται πιο εύκολο. Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου η επικοινωνία με τους μικρούς μαθητές μας θα γίνεται χωρίς μάσκα μεν, αλλά  εξ αποστάσεως… Οι εκπαιδευτικοί θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να  κρατήσουμε ζωντανή την επαφή με τα παιδιά!!!

Καλή δύναμη σε όλους!!!

ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ

ΩΡΑΡΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Από Έως
1η 14:10 14:40
2η 15:00 15:30
3η 15:50 16:20

Oscuro Cardinal (2008)

Μια αντιπολεμική ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων από την Ονδούρα. Δύο μικρά αδέλφια φθάνουν στο νέο τους σπίτι στην εξοχή κι αρχίζουν να …παίζουν πόλεμο. Όταν όμως πέφτουν πάνω σε ένα ξεχασμένο άρμα μάχης, παράξενα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν.

ΜΟΥΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940-ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

Ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Οκτωβρίου .Η διάρκειά  του θα είναι από  τις 8,15 π.μ. μέχρι 9,45 π.μ. Η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

Το σχολείο μας στην 110 Π.Μ.

ΓΟΥΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΛΕΝΗ -ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΝΑ-ΧΑΝΤΖΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ!!!

Το κόμικ με τίτλο «Τα Κορώνια του 55» που δημιουργήθηκε από ομάδα παιδιών του Νηπιαγωγείου μας, κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία κείμενα του διαγωνισμού καλλιτεχνικής έκφρασης με τίτλο «Σκέφτομαι και Δρω, Περιγράφω αυτό που Ζω» o οποίος οργανώθηκε από   τη Δ/νση  Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας  δια της υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Κωνσταντίνας Χατζημίχου.

Τα παιδιά  βραβεύτηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας τη Δευτέρα 29-6-2020.

 

Συγχαίρουμε τα παιδιά μας για τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Είχαν την ιδέα να εικονοποιήσουν τις εμπειρίες τους και τα συναισθήματα που βίωσαν την περίοδο της καραντίνας  με τη δημιουργία κόμικ. Έγιναν εικονογράφοι και σεναριογράφοι γνωρίζοντας τους οπτικούς και λεκτικούς κώδικες που χαρακτηρίζουν το κειμενικό είδος ενώ αποτύπωσαν τις γνώσεις τους για τα μέτρα προστασίας από τον κορονωϊό.

Γράφει ο Ροντάρι: «Η δημιουργία των κόμικς είναι μια δραστηριότητα που ενδιαφέρει τα παιδιά γιατί συνδέεται με έναν τύπο ανάγνωσης που τον γνωρίζουν και τον εκτιμούν. Όταν ζωγραφίζουν τους έρχεται αυθόρμητα να προσθέσουν συννεφάκια για να κάνουν τα πρόσωπα να μιλάνε. Απαιτείται μια ενεργητική παρέμβαση, μια εγρήγορση της φαντασίας για να γεμίσουν τα κενά ανάμεσα στη μια βινιέτα και την άλλη».

Τα παιδιά βίωσαν την εμπειρία της δημιουργίας ενός κόμικ το οποίο ήταν αποτέλεσμα μιας ομαδικής και συνεργατικής δουλειάς αλλά και διαπίστωσαν τον επικοινωνιακό χαρακτήρα της εικόνας και του λόγου.

Χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και ανέλαβαν να δημιουργήσουν τις εικόνες ενώ εμπνεύστηκαν τους διαλόγους όλα μαζί. Πρόκειται για ένα κόμικ strip αποτελούμενο από πέντε καρέ ενώ οι σκηνές αφορούν τρείς χρονικές περιόδους (πριν την καραντίνα, στη διάρκεια της καραντίνας, μετά την καραντίνα).

Απολαύστε εικόνα και κείμενο!!!

 

Οι μικροί μας δημιουργοί: Ακυλίνα, Νικόλας , Μαρία, Αλίκη, Φανή, Αθανασία, Δήμητρα, Χριστίνα, Αστέρης, Ιωάννα, Τάσος, Μελίνα

Μπράβο παιδιά!!!

 

Διαδικτυακή έκθεση

Τα παιδιά χρησιμοποιώντας την Παλέτα της Φύσης δημιούργησαν τα δικά τους έργα Land Art!

Τα έργα τους αναρτήθηκαν  στο διαδίκτυο. Μπορούμε να τα καμαρώσουμε στη διαδικτυακή έκθεση με θέμα «Land Art -Τέχνη της Γης» μαζί μετις δημιουργίες άλλων παιδιών απο διάφορα Νηπιαγωγεία του νομού Λάρισας!

Μπράβο σε όλους τους μικρούς μας δημιουργούς!!!

ΕΝΤΟΜΑ ΦΤΕΡΟΚΟΠΟΥΝ!!!

Καλημέρα σας Πολύχρωμα Φιλαράκια!!!

Τι κάνετε;

Τα μάθατε τα νέα;

Ήρθε η ώρα, επιτέλους ,να ξαναβρεθούμε από κοντά, όλοι εμείς παρέα!!!

Αλλά μέχρι τότε ,σας ετοιμάσαμε κάποιες δραστηριότητες ,που αφορούν στα μικρά πλασματάκια ,που ξυπνούν τώρα την Άνοιξη.

Μήπως μαντέψατε ποια είναι;

Μπράβο παιδιά!!!

Πολύ σωστά!!!

Είναι τα ΕΝΤΟΜΑ!!!

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο Έντομα θα εμφανιστεί μία διαδραστική αφίσα και πατώντας στα εικονίδια ,θα ανακαλύψετε διάφορες πληροφορίες για τα έντομα,καθώς και τραγουδάκια,παραμύθια,συνταγές με μέλι και κατασκευές.

Περιμένουμε να μας φέρετε τις δημιουργίες σας στο σχολείο ή να μας τις στείλετε στο e-mail μας!!!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

 

 

Η Τέχνη της Γης!!!

Μικροί μου καλλιτέχνες, γεια σας!

Σήμερα δεν θα δουλέψουμε με μαρκαδόρους, τέμπερες, νερομπογιές, χαρτί!
Θα δημιουργήσουμε έργα τέχνης χρησιμοποιώντας την «παλέτα της φύσης»!
Ναι, καλά ακούσατε παιδιά!

Σαν να ακούω στα αυτιά μου τα δικά σας λογάκια: «Κυρία, τι είναι αυτή η παλέτα της φύσης;»

Φύλλα, κλαδιά, ξυλάκια, πέταλα, κουκουνάρια, κυπαρισσόμηλα, κομμάτια φλοιού, πέτρες, βότσαλα, άμμος, είναι μερικά από τα υλικά που περιλαμβάνει η «παλέτα της φύσης».

Μερικοί καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας υλικά από τη φύση δημιούργησαν έργα (γεωτεχνήματα) που ανήκουν σε μια μορφή τέχνης την Τέχνη της Γης !!!

Δείτε το παρακάτω βίντεο και θαυμάστε τα έργα τους!

Μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς με υλικά από τη φύση! ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «LAND ART», ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤHΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!!!
Μικροί μου καλλιτέχνες ώρα για δράση με φαντασία!!!
1Ο ΒΗΜΑ: κάντε μια βόλτα στο πάρκο, στον κήπο, στην παραλία ή στο χωριό
2Ο ΒΗΜΑ: εξερευνήστε τον χώρο
3ο ΒΗΜΑ: συλλέξτε υλικά
4ο ΒΗΜΑ: ταξινομήστε ανάλογα με το χρώμα, το μέγεθος, το είδος, το σχήμα κ.λπ.
5ο ΒΗΜΑ: δημιουργήστε ένα επιδαπέδιο και δισδιάστατο ή τρισδιάστατο έργο (φτιάξτε σχήματα, μοτίβα, γραμμές…)
6ο ΒΗΜΑ: δώστε ένα τίτλο στο έργο σας
7ο ΒΗΜΑ: φωτογραφήστε το έργο σας και στείλτε το στο mail του νηπιαγωγείου μας.

Μερικές ιδέες!!!

 

Σελίδα 1 από 8

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων