Άσκηση σεισμού

Όπως κάθε Οκτώβριο του σχολικού έτους ,έτσι και φέτος, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου παιδείας, πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας άσκηση σεισμού.  Προηγήθηκε διερεύνηση των γνώσεων κι εμπειριών των παιδιών και ακολούθησε η προσέγγιση του θέματος μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=jOVReeTaL2Y 

https://youtu.be/EUtLAxex3e0 

https://youtu.be/elngBWBb4d0

το παραμύθι με τίτλο “Αζδάρ” των εκδόσεων Επόμενος Σταθμός  

 

και το τραγούδι του σεισμού!

.https://www.youtube.com/watch?v=Ov1z0BETpyo&t=11s   

Ακολούθησε η άσκηση σεισμού μέσα στην τάξη και στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου μας σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο 72ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

 

IMG 9985 1

Γιορτάζοντας την 28η Οκτωβρίου 1940

Μέσα από βιβλία, φωτογραφικό υλικό, παραμύθια, βίντεο και τραγούδια προσεγγίσαμε τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Εστιάσαμε στις έννοιες πόλεμος – ειρήνη που είναι πολύ επίκαιρες. Μιλήσαμε για την ελληνική σημαία το σύμβολο της πατρίδας μας ( από που πήρε τα χρώματα, τι συμβολίζουν οι εννιά οριζόντιες γραμμές…)

Φυσικά, δεν παραλείψαμε να εκφραστούμε δημιουργικά με κατασκευές και θεατρικό παιχνίδι.

2ο Τμήμα ( κ. Αίμη, κ. Κάλλια)

4 Οκτωβρίου ” Παγκόσμια ημέρα ζώων”

Δεν θα μπορούσαμε να μην τιμήσουμε τα αγαπημένα μας ζώα με τραγούδια, παραμύθια, παιχνίδια, κατασκευές! Με αφόρμηση κάποιους πίνακες ζωγραφικής ξεκινήσαμε μια συζήτηση για τα ζώα και τα δικαιώματά τους. Τα παιδιά μίλησαν για τα κατοικίδια ζωάκια που έχουν και είπαν πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε. Διαβάσαμε τον ” Ξουτ” και εστιάσαμε στα αδέσποτα ζώα. Μεταμορφωθήκαμε σε διάφορα ζώα και τραγουδήσαμε αγαπημένα τους τραγούδια …. νιαουρίζοντας, γαβγίζοντας, βελάζοντας…. Μέσα από μια εφαρμογή της Google, ζώα που διάλεξαν τα παιδιά ζωντάνεψαν και ήρθαν στην τάξη μας!! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν!!

2ο τμήμα ( κ. Κάλλια, κ. Αίμη)