ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ… ΜΗΝ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Όπως κάθε χρόνο  και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας  Πολιτικής Προστασίας  ,πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου  μας άσκηση σεισμού.

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εκδηλώνεται συχνά στη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε σεισμικότητα χώρα στην Ευρώπη και η έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η απόκτηση γνώσεων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού, σε μία χώρα με συνεχή σεισμική δραστηριότητα όπως η Ελλάδα, πρέπει να ξεκινά από τα πρώτα σχολικά χρόνια.

Αρχικά ,διερευνήσαμε τις προ υπάρχουσες γνώσεις και εμπειρίες των νηπίων σχετικά με το θέμα και συζητήσαμε με τα παιδιά τι είναι σεισμός…. Κάποιες φορές νοιώθουμε τη γη να κουνιέται….. Τότε γίνεται σεισμός…. Ο σεισμός γίνεται ξαφνικά και τελειώνει γρήγορα…..Με τον σεισμό μπορεί να ραγίσουν τοίχοι, να σπάσουν τζάμια, να πέσουν κάτω βαριά αντικείμενα, μπορεί να κοπεί το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε στο Ίντερνετ εκπαιδευτικά βίντεο με θέμα τον σεισμό.

Μάθαμε τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης και γιατί καλούμε τον καθένα (100,166,166)

 

 

 

 

Παρουσίαση κουτιού πρώτων βοηθειών.

Παρατηρήσαμε τι περιέχει και σε τι χρησιμεύει το περιεχόμενο του.