Ένας καινούργιος χρόνος ξεκινάει και επιστρέφουμε στο σχολειό μας με χαρά και ενθουσιασμό!
Υποδεχτήκαμε το 2024 με την πρώτη μας κατασκευή. Καπελάκια με το νέο έτος
Αφού συνθέσαμε τους αριθμούς που το απαρτίζουν, με πολλές δραστηριότητες αλλά και παίζοντας με για να μάθουμε την σύνθεση του.
Συνθέτουμε το 2024 με τους αριθμούς που χρειαζόμαστε στη σωστή σειρά και μεταμορφωνόμαστε στη νέα χρονιά με τα γυαλιά του 2024.
Και μια ακόμα κατασκευή όπου οι αριθμοί έπρεπε να μπουν στη σωστή σειρά.
Με κάθε αρχή πολλές και οι ευχές και τα όνειρα. Το δεντράκι των ευχών των παιδιών μας για το 2024 με την ελπίδα να βγουν αληθινές!
Το έθιμο της βασιλόπιτας τηρήσαμε και φέτος και βρέθηκε η τυχερή.
Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα οπότε και οι θεματικές μας είναι ανάλογες. Ένα χειμωνιάτικο τοπίο για αρχή.
Κι ένας χιονάνθρωπος με τεχνική κιμωλίες σε νερό.
Φτιάχνουμε τη δική μας έναστρη νύχτα με λαδοπαστέλ και νερομπογιά με αφορμή το ομώνυμο έργο του Βαν Γκογκ.
Διαβάσαμε το λαϊκό ουκρανικό Παραμύθι “Το Γάντι”, το δραματοποιήσαμε. Ακόμη είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τους τακτικούς αριθμούς και να αντιστοιχίσουμε τα ζώα του παραμυθιού.
Γαντάκια με κέντημα και ζωγραφική! Εξασκούμε την λεπτή μας κίνηση.
Κι άλλα ξεχωριστά και μοναδικά γαντάκια με την κυρία των αγγλικών μας.
Γινόμαστε μουσικοί και φτιάχνουμε «Το πιάνο του χειμώνα» για το τραγούδι μας Ααα αρχίζει η παγωνιά το οποίο και παρουσιάσαμε στο άλλο τμήμα του νηπιαγωγείου μας.
Με αφορμή το ποίημα ” τα ζωάκια το χειμώνα”, ζωγραφίσαμε τα ζωάκια που αναφέρονται στο ποίημα , φτιάξαμε ένα βιβλίο! Στη συνέχεια συμπληρώσαμε πληροφορίες και αριθμήσαμε τις σελίδες .
Γινόμαστε μικροί επιστήμονες και παρατηρούμε τι συμβαίνει στο νερό όταν παγώνει και όταν ζεσταίνεται , κρατώντας τις επιστημονικές μας σημειώσεις .
Φτιάχνουμε και παγοχρώματα με νερό και τέμπερα και δημιουργούμε έργα τέχνης.
«Τα 1000 πρόσωπα του χιονιού». Αφού παρατηρήσαμε επαγγελματικές φωτογραφίες των νιφάδων χιονιού, σχεδιάσαμε διαφορετικές χιονονιφάδες με φόντο τον ουρανό του χειμώνα από νερομπογιές.
Η γιορτή των τριών Ιεραρχών στην τάξη μας με ελεύθερη αποτύπωση των μορφών. Γινόμαστε μικροί αγιογράφοι!
Και κλείνουμε με την θεατρική παράσταση του μήνα “Η βασίλισσα του Χιονιού” όπου ενθουσίασε τους μικρούς μας θεατές.