4η Ολυμπιακή εβδομάδα “στο δρόμο για το Παρίσι”

Το σχολείο μας συμμετείχε στην 4η Ολυμπιακή εβδομάδα με τίτλο “στο δρόμο για το Παρίσι”. Το πρόγραμμα μας είχε ως περιεχόμενο τον θεσμό της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Η Πολιτιστική Ολυμπιάδα περιλαμβάνει συμβολικά γεγονότα που αφορούν την τέχνη, τον λαϊκό πολιτισμό, την λογοτεχνία, την επιστήμη, την θεατρική δημιουργία και τον χορό. Στόχος μας ήταν να αναδείξουμε ότι η Πολιτιστική Ολυμπιάδα είναι ένας στίβος δημιουργίας και μια γέφυρα συμφιλίωσης όλων των λαών του κόσμου.

Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει μίνι τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων (ιέρειες, λαμπαδηδρόμος, όρκος αθλητών, στέψη αθλητών) και εκφράζει τρεις ιστορικές εποχές.

  1. Την Αρχαία Ελλάδα με δρώμενο εμπνευσμένο από τους μικρούς πυγμάχους της θηραϊκής τοιχογραφίας και τους δρομείς αττικού μελανόμορφου αγγείου. Χορογραφία εμπνευσμένη από τα Παναθήναια και υποκριτική έκφραση με κίνηση και λόγο σε απόσπασμα από την τραγωδία “Πέρσες” του Αισχύλου.
  2. Την Βυζαντινή Ελλάδα με την παντομίμα στο τραγούδι “Αθως ο εμός”
  3. Την Σύγχρονη Εποχή, με δρώμενο, αυτοσχεδιασμό, σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη και χορογραφία στο μελοποιημένο ποιητικό έργο “Αξιον εστί” του Οδυσσέα Ελύτη, για την επίδραση της ελληνικής γλώσσας στην Ευρώπη.

Στην τελετή λήξης σε κάθε μαθητή ή μαθήτρια από κάθε τμήμα απονέμεται το έπαθλο (στεφάνι ελιάς).

Ευχόμαστε στα πρόσωπα των μαθητών μας να ευεργετηθεί η πατρίδα μας και ο κόσμος ολόκληρος.

Ζαχαροπούλου Βασιλική

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

 

 

Κατηγορίες: Πολιτιστικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.