Διδακτικές επισκέψεις Απριλίου 2024

Στις 3/4/2024 η Β Γυμνάσιου παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΚΕΠΕΑ Ευεργετούσα με τίτλο ¨Οι Μέλισσες και ο κόσμος τους¨. Η δράση έγινε στους Αγίους Ανάργυρους και περιλάμβανε με βιωματικό τρόπο α) επίδειξη κυψέλης – κηρήθρων β) είδη μελιού – γευσιγνωσία μελιού γ) ενημέρωση για τη ζωή των μελισσών και τον τρόπο παρασκευής του μελιού.

Στις 10/4/2024 το τμήμα Α1 της Α Γυμνάσιου επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Κάστρο Μυτιλήνης για μια λεπτομερής ξενάγηση στο δυο αυτά σημαντικά τοκόσημα της πόλης μας.  Παράλληλα είδαμε από κοντά την ανασκαφική έρευνα που διεξάγεται στο Κάστρο και ενημερωθήκαμε για τις εργασίες αποκατάστασής του.

Στις 18/4/2024 η Α Γυμνασίου επισκέφθηκε την παραλία της Χαραμίδας όπου οι μαθητές μάζεψαν σωρούς σκουπιδιών σε σακούλες ενώ παράλληλα κατέγραψαν τα είδη των απορριμμάτων που συνέλεξαν. Τα περισσότερα ήταν πλαστικά (καπάκια, σακούλες, μπουκάλια) ενώ βρέθηκαν γυαλιά μέχρι και ρόδα αυτοκίνητου. Η δράση εντάσσεται στις δράσεις ενδυνάμωσης της εθελοντικής προσφοράς των μαθητών.

Την ιδιά μέρα η Β και η Γ Γυμνασίου επισκέφθηκε τη Μαρίνα Μυτιλήνης όπου έγιναν δυο δράσεις. Η πρώτη ήταν ενημέρωση σχετικά με την ασφαλή κολύμβηση και τις πρώτες βοήθειες και η δεύτερη ήταν ενημέρωση σχετικά με την ιστιοπλοΐα από εκπρόσωπο του ΛΟΙΑΘ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *