Επιμόρφωση στην Πράγα

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, Βασικής Δράσης ΚΑ1, Δράση Κινητικότητας Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης, ομάδα καθηγητών του σχολείου μας παρακολούθησε σεμινάριο στην Πράγα, από 29 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2018, με θέμα «Innovative Approaches to Teaching» (Καινοτόμες δράσεις στην διδασκαλία).

Στην επιμόρφωση παρουσιάστηκαν  δεξιότητες του 21 Αιώνα, σύγχρονες τάσεις στην αξιολόγηση καθώς και η χρήση των  ΤΠΕ ως εργαλείο για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης. Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες με χρήση εργαλείων στο διαδίκτυο, προσαρμογή διδακτικού υλικού στις ανάγκες διαφοροποιημένων τάξεων, σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση ενός έργου, αντιμετώπιση πολυπολιτισμικών τάξεων. Κύριος άξονας ήταν η ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης.

Στις 16/11/2018 οι εκπαιδευτικοί που επιμορφώθηκαν μετέδωσαν την εμπειρία τους στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας σε συγκέντρωση που έγινε στο εργαστήριο πληροφορικής.. Εκεί έγινε αναφορά σε συγεκριμένες εκπαιδευτικές πρακτικές, σε καινοτόμα σενάρια διδασκαλίας και σε εφαρμογές διαδικτύου που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν το σεμινάριο δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι από την εμπειρία που απεκόμισαν.