Διδακτικές Επισκέψεις Μαρτίου 2024

Την Πέμπτη 7/3/2024 (Τσικνοπέμπτη) , πραγματοποιήθηκαν διδακτικές επισκέψεις από όλες τις τάξεις του σχολείου μας σε περιοχές με περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον γύρω από τον Κόλπο Καλλονής.
Η Α Γυμνάσιου επισκέφθηκε το Αγρόκτημα Σημηντήρη στην Αχλαδερή. Έγινε ξενάγηση στα ζώα που εκτρέφονται, καθώς και στα φυτά που καλλιεργούνται.
Η Β Γυμνασίου ασχολήθηκε με παρατήρηση πουλιών υπό τις οδηγίες ειδικών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Η Γ Γυμνασίου επισκέφθηκε τις Αλυκές Καλλονής όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο παρασκευής του αλατιού.
Τελικά όλοι καταλήξαμε στην «Εδέμ του Μπέη» για να τιμήσουμε το έθιμο της ημέρας.

Την Τετάρτη 13/3/2024 ομάδα μαθητών της Γ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Teriade στη Βαρειά με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών με τα εκθέματα του Μουσείου. Συγκεκριμένα 9 πίνακες ζωγραφικής κόπηκαν σε 4 κομμάτια ο καθένας. Ο κάθε μαθητής πήρε ένα κομμάτι και έψαχνε στο μουσείο να βρει τον πίνακα που αυτό αντιστοιχεί. Όταν έβρισκε τον πίνακα συναντούσε και το υπόλοιπα μέλη της ομάδας του που είχαν κομμάτια από το συγκεκριμένο πίνακα. Στη συνέχεια κολλούσαν τα κομμάτια σχηματίζοντας το συγκεκριμένο πίνακα και κατέγραφαν τον τίτλο του πίνακα και τον ζωγράφο. Τέλος η κάθε ομάδα παρουσίασε τον πίνακα της στις άλλες ομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *