Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας βρέθηκε στο Δημαρχείο Νεαπόλεως όπου, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή πολλών Γυμνασίων και Λυκείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης και με την καθοδήγηση και την αμέριστη συμπαράσταση της κ. Μιχελάκη και τη βοήθεια όλων των συνεργατών του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα μας με το πρόγραμμα «Σελανίκ αγαπημένη..» συμμετείχε με την αφίσα που έφτιαξαν οι μαθητές και παρουσίαζε με εικόνες και γεγονότα συνοπτικά την πορεία της αγαπημένης μας πόλης μέσα στο χρόνο από τον 6ο π.Χ αιώνα που οι πρώτοι άνθρωποι φτιάχνουν το χωριό τους στο Θερμαϊκό μέχρι και τα νεότερα χρόνια. Σκοπός μας να φωτίσουμε τη ζωή αυτής της πόλης με τα πολλά πρόσωπα, της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης που είναι γεμάτη με μνήμες από διαφορετικές εποχές και που οι μαθητές καλούνται να γνωρίσουν, να σεβαστούν και να διατηρήσουν ως κληρονομιά τους μοναδική και πολύτιμη.

 

Οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στο χώρο του Φεστιβάλ, παρατήρησαν τις κατασκευές , τις αφίσες των άλλων σχολείων και εντυπωσιάστηκαν από την έκθεση κατασκευών με υλικά της φύσης του Κ.Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια στο κλειστό θεατράκι  παρακολουθήσαμε  παρουσιάσεις  περιβαλλοντικών προγραμμάτων από άλλα σχολεία καθώς και την παρουσίαση της περιβαλλοντικής δράσης « Η ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» με το  ταξίδι  προσκύνημα  στην Ίμβρο και την Τένεδο από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου – σε συνεργασία με τα σχολεία της  Ίμβρου.